IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов спор кой е №1 по продажби в света

Реализациите за първите два месеца извеждат начело Volkswagen, а второто място остава за Toyota

Нов спор кой е №1 по продажби в света


Нов спор кой е №1 по продажби в света
През януари 2015 г. аналитиците от агенция focus2move обявиха, че лидер по продажби на леки и лекотоварни автомобили е Volkswagen Group, която изпреварва дългогодишния лидер Toyota. По данни на агенцията през 2014 г. германците са продали близо 100 000 единици повече от своя конкурент.

Веднага след това тази информация бе опровергана и официално бе обявено, че японският концерн остава начело по продажби.

Според най-новите информации, дело на друга независима организация – Autostat, в резултата на Toyota са включени товарните автомобили с тегло над 2,5 тона, както и автобусите. Ако те бъдат премахнати се оказва, че за 2014 г. Volkswagen има 9 951 053 продажби, а Toylota – 9 843 998, сочи информацията.

Надпреварата за първото място продължава и през първите месеци на тази година. Вече са известни резултатите за януари и февруари, които показват, че и през 2015 г. германският и японският концерни ще си оспорват лидерството до последния момент.

През януари Volkswagen има 888 000 единици, което е със 150 000 повече от Toyota. През февруари обаче лидер са японците със 747 000 продажби срещу 738 000 за немците. Все пак общият резултат е в полза на европейския производител – 1 627 000 срещу 1 479 000.

Последните резултати показват, че и останалите концерни хвърлят огромни усилия в борбата. През февруари Renault-Nissan измества General Motors от третото място, след като успява да продаде общо 1 185 000 бройки за първите два месеца. Резултатът на американския производител е доста близък – 1 183 000 бройки.

На пета позиция е Hyundai-Kia с общ резултат от 1 147 000 продажби за януари и февруари. Според експерти разликата между корейците и третия и четвъртия в класирането е такава, че не е изключено Hyundai-Kia още през тази година да влезе в Топ 3 по продажби.

Снимка: Volkswagen

0 от 500
  • #4
    13 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Айде пак пропагандните партенки... за кой ли път ВАГ били номер едно, ама после се оказва че не били баш номер едно.. Само форумните вагонетки крякат като рзонени жабета..
  • #3
    20 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Хаха, ***, Тойота отдавана са недостижими по технологии и качество за вурстовете. Дизайна пък е въпрос на вкус.
  • #2
    13 rate up comment 10 rate down comment
    Леберкньодл ( преди 9 години )
    Тойота отдавна обявиха че не ги интересува бройката продажби. Дори наложиха мораториум върху строенето на нови заводи. За тях е важно колко печелят от бизнеса и резултатите показват че имат доста по-голяма печалба от ВАГ. Дедо Фердо гледам вдигнал мерника на оня с рулетката заради слаби резултати.. Ще падат глави във ВАГ скоро..
  • #1
    25 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Е то бе ясно че е въпрос на време вагените да изпреварят тойотите. Става ясно, че за 2014г. всъщност лидер са били вагените. За мен найучудващ е резултата на Хюндай-Киа. Продажбите им растат с изключително големи скокове. Мисле, че Хюндай се превръщат в това, което беше Тойота на времето. Тя се налага с по-ниски цени, но за сметка на Тойота предлага и доста приличен дизайн.