IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов спор кой е №1 по продажби в света

Реализациите за първите два месеца извеждат начело Volkswagen, а второто място остава за Toyota

Нов спор кой е №1 по продажби в света


Нов спор кой е №1 по продажби в света
През януари 2015 г. аналитиците от агенция focus2move обявиха, че лидер по продажби на леки и лекотоварни автомобили е Volkswagen Group, която изпреварва дългогодишния лидер Toyota. По данни на агенцията през 2014 г. германците са продали близо 100 000 единици повече от своя конкурент.

Веднага след това тази информация бе опровергана и официално бе обявено, че японският концерн остава начело по продажби.

Според най-новите информации, дело на друга независима организация – Autostat, в резултата на Toyota са включени товарните автомобили с тегло над 2,5 тона, както и автобусите. Ако те бъдат премахнати се оказва, че за 2014 г. Volkswagen има 9 951 053 продажби, а Toylota – 9 843 998, сочи информацията.

Надпреварата за първото място продължава и през първите месеци на тази година. Вече са известни резултатите за януари и февруари, които показват, че и през 2015 г. германският и японският концерни ще си оспорват лидерството до последния момент.

През януари Volkswagen има 888 000 единици, което е със 150 000 повече от Toyota. През февруари обаче лидер са японците със 747 000 продажби срещу 738 000 за немците. Все пак общият резултат е в полза на европейския производител – 1 627 000 срещу 1 479 000.

Последните резултати показват, че и останалите концерни хвърлят огромни усилия в борбата. През февруари Renault-Nissan измества General Motors от третото място, след като успява да продаде общо 1 185 000 бройки за първите два месеца. Резултатът на американския производител е доста близък – 1 183 000 бройки.

На пета позиция е Hyundai-Kia с общ резултат от 1 147 000 продажби за януари и февруари. Според експерти разликата между корейците и третия и четвъртия в класирането е такава, че не е изключено Hyundai-Kia още през тази година да влезе в Топ 3 по продажби.

Снимка: Volkswagen

0 от 500
  • #54
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Европееца ( преди 9 години )
    VW наистина е без аналог - зачената по заповед на Хитлер, с интелектуална кражба, осъдена да плати десетки милиони обезщететение на Татра заради краден дизайн, най-изостаналата технологично, лансираща доказано канцерогенна технология и лобираща за отлагане на високите стандартите за вредни емисии, които биха я забранили както в развитите страни като САЩ и Япония, автомобилен мършояд, изкупил 11 фалирали марки и получил технологиите им за жълти стотинки. Ето това е ФВ.
  • #53
    1 rate up comment 3 rate down comment
    да живее Европа ( преди 9 години )
    VW наистина е невероятна машина. Браво на европейските ни братя от Германия. Японските извращения не могат да се мерят с тях
  • #52
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    "Бе незнам имаше класация, колко от хората каращи дадена марка си купуват пак таква. VW не бяха сред първенците. Няма значение де."Напротив! Собствениците на VW са едни от първите, що се касае за удовлетвореност и отново купуване на автомобил от същата марка. Има доста изписано по нета
  • #51
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    "ето го дъното !" 23 милиарда долара печалба и над 10 милиона продажби ли е дъното бе, ***? Ми то за такова "дъно" дедо Фердо и оня с рулетката ше се избият.. Хехе, колко сте празноглави вагонетките само..
  • #50
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Те ВАГ предлагат много трансмисии и двигатели ама всички до един са с дефекти и се чупат на по 50к км. макс. Докато тойота прокара нов брад в много труден сегмент - хибрид приложим в ежедневието. Сега всички вървят по техните стъпки. CVT кутията им също е изключително надеждна и приложима с голям успех особенно за градски автомобили. VVT-I системата им също. ама кво да ти обяснявам ти си лепиларче ***.Ако най-съвременни технологии значи най-скапани и чупещи се - да ВАГ са първенци там!
  • #49
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Бе незнам имаше класация, колко от хората каращи дадена марка си купуват пак таква. VW не бяха сред първенците. Няма значение де.Ама до сега нали говорехте, че тойота продавали много щото са "ширпотреба". А ся като вагонетите продавали толкова или повече, било щото били качествени. Мчи вие не сте в ред бе и от двата лагера - тойотаджии и вагонетки. Кво изкривявате статийте в пропагандна насока към вашите любими марки. Направо смешни ставате. Аз ако карам мерцедес тр. се чуствам зле ли кво? Пффф
  • #48
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Секънд не секънд, това ни праи вагените по-читави коли. На запад се кара основно лизингово и хората купуват по-ефтинко, със сервиз наблизо и да изкара 5 години. После и да се чупи има кой са го купи. В тая философия Ваг са силни.
  • #47
    4 rate up comment 4 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 9 години )
    най-смешно и жалко е, 4е бай4о на село си знае ГОЛФО, а и продължава да живее с мисълта, 4е 4астите са евтинки - внос от Турция...ей за тва държат и цени като са на втори4ния пазар, нали така!?
  • #46
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Илко ( преди 9 години )
    Кой нормален си купува Ваген ве, тия грозилища(с малки изключения), а и плюс това Ваген има 34132437 марки?
  • #45
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Striker ( преди 9 години )
    Малко ми е странна тая надпревара. То и Самсунг продава най-много телефони, ама са си ширпотреба ако няма кво друго да си вземеш стават. Та печалбата е показател, не бройката.