IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat отказа да даде на Audi имената Q2 и Q4

Спорът между двата производителя ще се решава в съда

Fiat отказа да даде на Audi имената Q2 и Q4

Още преди седмица съобщихме, че германската компания Audi ще се опита да убеди алианса Fiat Chrysler Automobiles да й преотстъпи правата върху имената Q2 и Q4. Според изданието Car Magazine преговорите между ръководствата на двата автомобилни производителя са пропаднали и сега спорът ще се решава в съда.
Fiat отказа да даде на Audi имената Q2 и Q4
Концепцията Crosslane Coupe. Снимка: Audi

Германската компания планира да използва названията Q2 и Q4 за бъдещите си кросовъри. От своя страна Fiat притежава правата върху двете търговски марки, като в момента ги използва за моделите на марката Maserati, а преди това обозначаваше с тях две от версиите на Alfa Romeo 159.

В крайна сметка ръководството на Audi се е свързало с това това на Fiat Chrysler Automobiles и се е опитало да постигне извън съдебно споразумение. Италиано-американският концерн обаче е заел принципна позиция по случая и не е приел предложението.

Сега на шефовете на Audi не им остава нищо друго освен да се обърнат към съда, където обаче шансовете им не са особено големи. В компанията от Инголщат се надяват да използват Q2 и Q4 за купеобразните версии на бъдещите си кросовъри Q1 и Q3. Вторият вече се предлага на пазара, докато първият ще излезе догодина.


 

Тагове: audi q2 audi q4 fca
0 от 500
  • #7
    11 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Фиат ще отстъпят, всичко опира до цената, което не може да се купи с пари, се купува с много пари. Фиат, просто се правят на важни а и не е тайна омразата на Фиат към ФВ, най-вече заради продажбите. Но в крайна сметка, това е бизнес и всичко ще приключи с максималната оферта, която Фиат ще успеят да вземат за тези 2 буквички.
  • #6
    31 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    ВАГ все искат нещо чуждо и доказано се. Да си измислят нещо сами
  • #5
    31 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Швабите да си гледат работата, да си мислят друга азбука. Хахаха.
  • #4
    29 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Предвид че от една страна Фиат не са се потрошили да ги използват и от друга че индикират различни неща, е малко ***, че не са им ги споделили (срещу съответната сума разбира се) Но и ваг не е като да не са си го заслужили това отношение
  • #3
    42 rate up comment 1 rate down comment
    LEX ( преди 9 години )
    Много ясно, че няма да ги дадат. Това си е запазена марка. Не може да притежават всички Q от 1 до 10... Да са се сетили навреме. Това е същия спор като едно време между Пежо и Порше за модела 901, което става 911, защото всички 3-цифрени модели с 0 по средата са запазена марка на Пежо.
  • #2
    16 rate up comment 36 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Аз досега дори не знаех че Фиат имат модели с "Q". Смятайте колко са популярни.
  • #1
    14 rate up comment 29 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Фиат ги яд!