IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat отказа да даде на Audi имената Q2 и Q4

Спорът между двата производителя ще се решава в съда

Fiat отказа да даде на Audi имената Q2 и Q4

Още преди седмица съобщихме, че германската компания Audi ще се опита да убеди алианса Fiat Chrysler Automobiles да й преотстъпи правата върху имената Q2 и Q4. Според изданието Car Magazine преговорите между ръководствата на двата автомобилни производителя са пропаднали и сега спорът ще се решава в съда.
Fiat отказа да даде на Audi имената Q2 и Q4
Концепцията Crosslane Coupe. Снимка: Audi

Германската компания планира да използва названията Q2 и Q4 за бъдещите си кросовъри. От своя страна Fiat притежава правата върху двете търговски марки, като в момента ги използва за моделите на марката Maserati, а преди това обозначаваше с тях две от версиите на Alfa Romeo 159.

В крайна сметка ръководството на Audi се е свързало с това това на Fiat Chrysler Automobiles и се е опитало да постигне извън съдебно споразумение. Италиано-американският концерн обаче е заел принципна позиция по случая и не е приел предложението.

Сега на шефовете на Audi не им остава нищо друго освен да се обърнат към съда, където обаче шансовете им не са особено големи. В компанията от Инголщат се надяват да използват Q2 и Q4 за купеобразните версии на бъдещите си кросовъри Q1 и Q3. Вторият вече се предлага на пазара, докато първият ще излезе догодина.


 

Тагове: audi q2 audi q4 fca
0 от 500
  • #17
    5 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    брей 4-те фена на алфа в света знаели кои били q моделите на марката. хубаво но вероятно 4-5 милиарда души и фенове и хейтъри знаят че с , се свързват сув моделите на ауди. те бийтълс които свързваха с ябълката се съдеха с епъл но накрая отсъпиха за пари и алфа и те ще клекнат
  • #16
    3 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    "ВАГ все искат нещо чуждо и доказано се. Да си измислят нещо сами" xaxaxxaxaxaxa tolkova sa dokazani che nqmam dumi...
  • #15
    26 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Алуди вместо "ку" да ползват пълното име на колите си "***" или по-скоро "двоен ***". Много ще им ходи на наглите вурстове. А на глупавото ваг-фенче ще му кажа да прави, като вятъра! Има цяла азбука и ВАГонетките да ползват които букви са останали, а не да се правят на мотики и да искат другите да им отстъпват нещо, което е тяхно и са си платили правото да го ползват.
  • #14
    19 rate up comment 2 rate down comment
    zoom in ( преди 9 години )
    Беше очаквано. ФИАТ не се кефят на ФВ не толкова заради продажби и т.н., а защото част от мениджърите на двете компании имат лична непоносимост един към друг. Така, че даже и милиарди да предлагат от Ауди, нямат шанс. Иначе, колегата по-надолу е прав - ФИАТ вече няма почти нищо общо с Италия
  • #13
    24 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Много нахални и нагли са тези от Ауди. Не, че не го знае всеки, но този път прекаляват. Нахалството им стига до там да водят дела, за да вземат нещо, което не е тяхно. Все едно комшията ви си купи готина кола и вие му кажете да ви е продаде, той обаче не иска и за това почвате да го съдите. *** работа. Нищо чудно обаче и да спечелят делото, като ги знам с какви методи действат. Купуват целия съд, баба Меркел им удря едно рамо, както винаги и всичко е в тяхна полза. Не случайно са нагли.
  • #12
    9 rate up comment 33 rate down comment
    до фЕатаджиите ( преди 9 години )
    Разликата е,че на едните им са необходими за да произвеждат автомобили, а на другите само за перчене и създаване на проблеми. Мисля,че автомобилите на Ауди ще се продават и без Q2 u Q4,а великите /без ирония/ Алфа са тръгнали по пътя на великите Ланчия. А за нещастните *** за сведение - Фиат няма вече нищо общо с Италия.А скоро и Ферари няма да има нищо общо с Фаит/за щастие/.Затова и този *** развива спешно Мазерати,за да има топ бранд в портфолиото от *** на Фиат и Крайслер.
  • #11
    22 rate up comment 3 rate down comment
    fito ( преди 9 години )
    и в 147 Q2 i GT Q2, Само за кросвагона несъм сигурен как са, май Ку 4 пак :)
  • #10
    36 rate up comment 3 rate down comment
    jey leno ( преди 9 години )
    Q4 при Алфа го има още 92 година при модела 155 2.0 турбо обозначен със детелинка на задния капак,това е голям звяр,който и в днешни дни ще изпоти доста притежатели на коли с 200к.с.
  • #9
    32 rate up comment 8 rate down comment
    Алфа фен ( преди 9 години )
    Всеки фен на италянските коли знае какво е Q2 и Q4. Тези убозначения се слагат на Алфа Ромео. Алфа 155 Q4 например е легенда. Така че е съвсем нормално да не ги дадат. Тия каскети от Ваг да ходат се перат, като вадиха Q7 да са мислили че по малките Q-та са заети. *** те са така никва мисъл и после шо стана...
  • #8
    15 rate up comment 5 rate down comment
    fito ( преди 9 години )
    Жалки са тези от ауди ,хаха просяци . Ше и дам пример като сложат Q01,Q02,Q03,Q04>>> и така до амнайсет хаха