IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat отказа да даде на Audi имената Q2 и Q4

Спорът между двата производителя ще се решава в съда

Fiat отказа да даде на Audi имената Q2 и Q4

Още преди седмица съобщихме, че германската компания Audi ще се опита да убеди алианса Fiat Chrysler Automobiles да й преотстъпи правата върху имената Q2 и Q4. Според изданието Car Magazine преговорите между ръководствата на двата автомобилни производителя са пропаднали и сега спорът ще се решава в съда.
Fiat отказа да даде на Audi имената Q2 и Q4
Концепцията Crosslane Coupe. Снимка: Audi

Германската компания планира да използва названията Q2 и Q4 за бъдещите си кросовъри. От своя страна Fiat притежава правата върху двете търговски марки, като в момента ги използва за моделите на марката Maserati, а преди това обозначаваше с тях две от версиите на Alfa Romeo 159.

В крайна сметка ръководството на Audi се е свързало с това това на Fiat Chrysler Automobiles и се е опитало да постигне извън съдебно споразумение. Италиано-американският концерн обаче е заел принципна позиция по случая и не е приел предложението.

Сега на шефовете на Audi не им остава нищо друго освен да се обърнат към съда, където обаче шансовете им не са особено големи. В компанията от Инголщат се надяват да използват Q2 и Q4 за купеобразните версии на бъдещите си кросовъри Q1 и Q3. Вторият вече се предлага на пазара, докато първият ще излезе догодина.


 

Тагове: audi q2 audi q4 fca
0 от 500
  • #27
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    fiat da iskat v zamqna polovinata im dql na audi,apak te kato sa varvejni 6e si izbiqt ku-tata 2-4 kite :D
  • #26
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Може да съм умствено под дечурлигата, да и не приемам че шкода а6 може да е с копчетата на ауди супърб. Разликата в цената е двойна че и тройна. Човек ако внимателно се вгледа в двата модела ще забележи че самата конструкция е еднаква. И да за окачването се извинявам то не от шкода а от пасат.
  • #25
    18 rate up comment 3 rate down comment
    питанка ( преди 9 години )
    ВАГонче, виждам, че и днес си решил да се правиш на много умен, но пак не ти се поличава, както всеки ден се получава. Та да те попитам, ти ако имаш нещо и някой дойде и ти каже, че го иска и да те плаши със съд, ако не му го дадеш, правилно ли е? Това дали го ползваш и колко е без значение. Ти си платил за него и е ТВОЕ. Има ли право някой да те съди, за да ти го отнеме. Въпросът е принципен. Отговора на въпроса ще покаже, дали наистина си толкова тъпо парче или не чак толкова.
  • #24
    4 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Във вшето село олимпиадата да не е броите да 2 *** и половина? Предполагам, че във вашето село ще видите Q1 и Q2 след 30-40 години. Стой си на село, карай си каруцата със старото магаре и не мисли за автомобилите, то първо, за да ги караш трябва шоф. книжка, а за шоф. книжка искат удостоверение за завършен 8-ми клас, все неща където ги нямаш. ходи си в палатката по нужда. Пък може и да ти се усмихне късмета да намериш изкорубен трабант, за да си направиш по-хубав ***.
  • #23
    5 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    това че ти си мислиш че ауди а8 е шкода, показва, че си умствено под дечурлигата в детската градна, защото учениците правят разликата. запомни, трансмисия, двигатели, окачване, материалите в купето, мултимедията, дори системата 4Х4 е коренно различна. генетично ти си по много по-близко до шимпанзето отколкото а8 до шкода. така, че като не разбираш нищо не пиши глупости.
  • #22
    25 rate up comment 5 rate down comment
    ВАГ-кенеф ( преди 9 години )
    На село имаме две външни тоалетни. Искам да ги кръстя Q1 и Q2. Започвам да съдя аЛуди, защото моите тоалетни са по-хубави от техните ***. Те и без това си имат знак с четири нули, т. е. двоен ***. Да си го ползват него със здраве и да не ползват, това, което искам да сложа на моите тоалетни!
  • #21
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Веско ( преди 9 години )
    Абе някой няма ли да патентова азбуката и само да дои пари. И всички тези глупости ги плаща крайния потребител! *** зомбираното поколение израства :(
  • #20
    5 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    моля хора с мечти за 30г. сивик да не коментират автомобили, които са хиляди пъди по хубави, удобни, луксозни и скъпи от мечтания от тя 30г. сивик който ще се саморазпадне в движение.
  • #19
    21 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Може да са 4 фена но поне си познават марката и тяхната история, а не като феновете на ауди като ги питаш и те не знят за какво са си я купили тая шкода ама все пак трябва да харесаш в фб групата кръвна група уди и да се снимаш от вътре хванал лоста с ай фончето и рози е и разбира с шкода а8 по възможност
  • #18
    22 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    А аз не мога ли да съдя ауди за тяхното куатро защото искам да си кръстя така котела на парнато.