IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi A7 премина на водород

Модификацията h-tron ускорява от 0 до 100 км/ч за 7.9 секунди

Audi A7 премина на водород

Audi официално показа свой модел, който работи на водород. Прототипът се нарича A7 h-tron quattro и бе представен на автосалона в Лос Анджелис.
Audi A7 премина на водород
Снимки: Audi

В предната част на A7 е поставен блок с 300 водородни клетки. В тяхната конструкция са включени полимерна мембрана и катализатори, направени от платина. Процесът с получаване на електрическа енергия стартира с разделянето на водорода на протони и електрони.

Именно протоните преминават през мембраната към катода, където се съединяват с кислорода, превръщайки се във водна пара. На свой ред електроните се превръщат в електричество.

За работата на топлинните елементи помагат и турбината, която подава въздух към клетките, вентилатор, който връща неизползвания водород към анода за разграждане, а също така и помпа за охлаждане. Системата работа в диапазона между плюс 80 и минус 28 градуса по Целзий.

Добитата енергия постъпва в литиево-йонните батерии с капацитет 8.8 кВт/ч, разположени под багажника. Те могат да захранват автомобила и без помощта на водородните клетки, като в този случай енергията ще бъде достатъчна за пробег от 50 км. Самите батерии могат да се зареждат от стандартна електрическата мрежа, като за това са нужни около 4 часа.

Хечбекът се задвижва от 2 електромотора – по един на предната и на задната оси. Тяхната обща мощност е 230 к.с. и 540 Нм въртящ момент. От 0 до 100 км/ч Audi A7 h-tron ускорява за 7.9 секунди, а максималната скорост е 180 км/ч.

Четирите резервоара, поставени в задната част на автомобила, събират около 5 кг. водород, който се съхранява при налягане от 700 бара. Този запас стига за изминаване на около 500 км.

Още по темата:

И Volkswagen показа водороден автомобил
Водородната Toyota отвътре

Новата водородна кола на Honda

 

 

 

Тагове: audi a7 h-tron
0 от 500
  • #3
    28 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    хахаха някой почват да продават а други показват прототипи. *** смешниците са вурстовете. едните създават съвсем нови модели на водород а смешковците земат някоя дизелова печка лепят и някакви лепенки и казват че е прототип на водород измислят някакви характеристики на които да се кефят тъпите им фенове и с това приключват с високите технологии които имат. жалки са.
  • #2
    22 rate up comment 10 rate down comment
    SSS ( преди 9 години )
    Honda FCX Clarity
  • #1
    24 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    И другите копировачи се появиха. След като Тойота и Хонда почват да продават коли на водород, най-нискотехнологичната фирма ФВ взе да се взема на сериозно. Чакат другите и после копират. Смешници!