IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Водородната Toyota отвътре

Японската компания съобщи и цените на модела за външните пазари

Водородната Toyota отвътре

След като в началото на седмицата Toyota разсекрети първите снимки и информация за водородния си модел Mirai, днес японската компания разкри нови подробности - цените на модела за външните пазари и първите снимки на интериора.
Водородната Toyota отвътре
Към момента са ясни цените на водородната Toyota за пазара на САЩ, където моделът стартира от 57 500 долара. Сумата е почти аналогична с тази за пазара на Япония - 7 млн. йени, което предполага, че в Европа моделът ще има сходна цена - приблизително 48 000 евро.

Toyota предлага за този модел и лизинг с първоначално плащане от 3649 щатски долара и месечни вноски от 499 долара за период от 36 месеца. В някои райони на САЩ моделът ще се възползва от сериозни държавни субсидии, благодарение на което цената му в Калифорния ще бъде с до 13 000 по-ниска.

Гаранцията на модела е 8 години или 100 000 мили.
Водородната Toyota отвътре
Що се отнася до интериора, то той е изпълнен в унисон с дизайна на купето на модела. Таблото е футуристично и изцяло дигитално, като уредите са на две нива - на горното са разположени скоростомер, информация за автомобила, избраната предавка и др. А точно под тях е дисплеят на инфо-развлекателната система. Централната конзола приютява още един дисплей, от който се командва климатичната инсталация.
Водородната Toyota отвътре
С напълно зареден резервоар с водород автомобилът може да измине 485 км. Самото зареждане отнема между 3 и 5 мин.

Мощността на мотора, който се задвижва от придобита в горивната клетка електрическа енергия, е 153 к.с. Тя осигурява ускорение от място до 60 мили в час за 9 секунди. Доускорението от 25 до 40 км/час отнема 3 сек.

Toyota Mirai ще стъпи най-напред на пазара на Япония - още през април 2015 година. Продажбите в Европа и САЩ ще започнат в началото на лятото.
 
Снимки: Toyota

Тагове: toyota mirai
0 от 500
  • #35
    15 rate up comment 31 rate down comment
    do Каскен за Швабен ( преди 9 години )
    Хонда ти отвътре виждал ли си? Тя също е японски дизайн, при който или всички уреди са наблъскани на едно като снимката горе или са пръснати на 100 различни неща, че ставаш разноглед. МАЗДА НЕ Е кола с ЯПОНСКИ ДИЗАЙН! Японците НЕ КОПУВАТ МАЗТА. Мазда се прави само и само за европйески и от части американски пазар! Съответно и дизайна е европейски. Нисан са ми прекалено евтини каруци, за да ги сравнявам с немските коли.
  • #34
    28 rate up comment 30 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ще ме извиняват феновете на японките и нефеновете на немските коли, но най-изчистен и елегантен интерьор до сега съм виждал само и само при немските коли! Японския дизайн от вътре е просто покъртителен без никаква интуитивност. Поне от европейска гледна точка. Добре, вкарали са екрани навсякъде, ама поне ги ПОДРЕДЕТЕ!!!
  • #33
    24 rate up comment 27 rate down comment
    bojeeeee ( преди 9 години )
    Тия да си правят калкулатори,с коли не им се отдава :D :D
  • #32
    25 rate up comment 26 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    Tipi4no jaltursko Atari
  • #31
    33 rate up comment 28 rate down comment
    бау бау ( преди 9 години )
    Ще повърна,отврат!
  • #30
    6 rate up comment 33 rate down comment
    Каскен зи Швабен! ( преди 9 години )
    Пак ви казвам японски разбирачи..не намесвайте "немските легени"...сравнете това нещо с Хонда, Мазда..дори Нисан!
  • #29
    16 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    ВАГиналчето се върна от училище и започна да пише на килограм. И + и - да раздава. Браво бе, а домашните кога? Я марш да ги пишеш и не се занимавай с неща, които са доста далеч от теб, че вашите може да ти спрат нета!
  • #28
    28 rate up comment 27 rate down comment
    уау ( преди 9 години )
    *** франкенщайна! тия се чудят каква изгъзица да измислят!
  • #27
    12 rate up comment 6 rate down comment
    .... ( преди 9 години )
    48 000 ЕВРО !
  • #26
    30 rate up comment 28 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Имам чувството,че тея остри ръбове в интериора ще ми извадят очите