IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Водородната Toyota отвътре

Японската компания съобщи и цените на модела за външните пазари

Водородната Toyota отвътре

След като в началото на седмицата Toyota разсекрети първите снимки и информация за водородния си модел Mirai, днес японската компания разкри нови подробности - цените на модела за външните пазари и първите снимки на интериора.
Водородната Toyota отвътре
Към момента са ясни цените на водородната Toyota за пазара на САЩ, където моделът стартира от 57 500 долара. Сумата е почти аналогична с тази за пазара на Япония - 7 млн. йени, което предполага, че в Европа моделът ще има сходна цена - приблизително 48 000 евро.

Toyota предлага за този модел и лизинг с първоначално плащане от 3649 щатски долара и месечни вноски от 499 долара за период от 36 месеца. В някои райони на САЩ моделът ще се възползва от сериозни държавни субсидии, благодарение на което цената му в Калифорния ще бъде с до 13 000 по-ниска.

Гаранцията на модела е 8 години или 100 000 мили.
Водородната Toyota отвътре
Що се отнася до интериора, то той е изпълнен в унисон с дизайна на купето на модела. Таблото е футуристично и изцяло дигитално, като уредите са на две нива - на горното са разположени скоростомер, информация за автомобила, избраната предавка и др. А точно под тях е дисплеят на инфо-развлекателната система. Централната конзола приютява още един дисплей, от който се командва климатичната инсталация.
Водородната Toyota отвътре
С напълно зареден резервоар с водород автомобилът може да измине 485 км. Самото зареждане отнема между 3 и 5 мин.

Мощността на мотора, който се задвижва от придобита в горивната клетка електрическа енергия, е 153 к.с. Тя осигурява ускорение от място до 60 мили в час за 9 секунди. Доускорението от 25 до 40 км/час отнема 3 сек.

Toyota Mirai ще стъпи най-напред на пазара на Япония - още през април 2015 година. Продажбите в Европа и САЩ ще започнат в началото на лятото.
 
Снимки: Toyota

Тагове: toyota mirai
0 от 500
  • #55
    9 rate up comment 16 rate down comment
    ! ( преди 9 години )
    Отново много добро начало за Японците!
  • #54
    1 rate up comment 9 rate down comment
    бай кypти ( преди 9 години )
    Газа е на Израел! Шабат Шалом!
  • #53
    5 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тука има некъв ненормалник - още като получа + и тоя из.од веднага добавя - Да не вземат плюсчетата да станат повечко, че оня ще вземе да се гътне.Гада, седи денонощно, следи коментарите и ръга минуси.Ай, давай пак да експериментираме.Кой ще е първи :)
  • #52
    9 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Явно, наистина сред различните раси,етноси и народи по света има и различни разбирания за красиво.Но, щом така са го нарисували и им харесва, здраве да е. А кой ще им го хареса, това вече е друг въпрос. Сигурно е, че ще има такива, но едва ли ще стане дизайнерски хит.По скоро, след време ще е в една класация за дизайн с такива "хитове" като Форд КА, Форд Скорпио ,Фиат Мултипла и други с "уникален и модерен" дизайн.
  • #51
    17 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Трябва да си *** и много зле с усещането за красиво в този свят за да харесаш това недоразумение.
  • #50
    18 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Въй-въй- въй - ужас дизайн , както вътре, така и отвън.На всичкото отгоре и подвижна ( мобилна )бомба.Хем грозно, хем опасно - 2 в 1.
  • #49
    22 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тойота отново задават както технологиите,така и дизайна. Всичко е еталон за европейските имитатори,които работят по три скици - за дизайн на Голф, за дизайн на седан ала Лада 2105 - тоест Мерцедес C class,Audi-skoda A4-Octavia-Passat и третата скица е за комби - A6 combi,A4-Passat-Octavia combi. Унифициран дизайн като в соца, това е германския безидеен и еднакъв скучен дизайн.
  • #48
    19 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    А кой говори изобщо за България,Румъния,Албания,Сърбия,Африка или Тамбукту? Тия хай-тек автомобили се карат първо в Япония,САЩ и най-богатите държави в ЕС,също Австралия и др. богати и уредени държави. Важното е технологията и нововъведението на пазара, абсолютно нова технология при автомобилите вече в полза на клиента. Ето това е важното. И преди 1 век не е имало бензиностанции и конския впряг е бил по-евтин.
  • #47
    16 rate up comment 22 rate down comment
    малко спокойствие! ( преди 9 години )
    Дизайнът е въпрос на вкус, а за някои фенове въпрос на безрезервна подкрепа или отрицание. Но аз съм убеден,че в следващите 10 год. дори и най-верните талибани на марката в България няма да си я купят,по простата причина,че ще бъде практически неизползваема.Водородните станции ще са реалност тук след много,много години.Както вероятно и МРЕЖАТА от подобни станции навсякъде в света. Водородът е практически неизчерпаемо гориво,но ще е необходимо още доста време за масовото му приложение!
  • #46
    25 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Брутален УНИКАТ !!!Фашистките да започват да копират, сега!