IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi направи най-бързата безпилотна кола

Прототипът RS 7 излиза на Хокенхайм, за да покаже възможностите си

Audi направи най-бързата безпилотна кола

Audi създаде най-мощния и бърз автономен автомобил в света, съобщават от германската компания. Прототипът RS 7 ще излезе за бърза обиколка на пистата Хокенхайм, като управлението му ще бъде поверено изцяло на електрони системи.
Audi направи най-бързата безпилотна кола
Автомобилът, който се движи без помощта на шофьор, разполага с мощност от 560 к.с., като може да развива максимални 305 км/час. Той е в значителна степен идентичен със серийния RS 7, но неговото електромеханично сервоуправление, спирачките, дроселовата клапа и осемстепенната автоматична трансмисия tiptronic, която насочва мощността към механичната система за задвижване на четирите колела quattro се контролират напълно автоматично.

Автономното возило е оборудвано с редица новаторски технологии, като използва специално координирани GPS сигнали за ориентация на пистата. Прецизни до сантиметър, тези диференциални GPS данни се предават до автомобила чрез WLAN, съгласно автомобилния стандарт, и допълнително, като защита от загуба на данни, чрез високочестотни радио сигнали. Паралелно с това, триизмерни изображения от камера се сравняват в реално време с графична информация запаметена предварително в системата. Последната търси сред огромния брой отделни изображения за няколкостотин известни параметри, като контури на сгради зад пистата, които след това използва като допълнителна информация за позициониране, се казва в информацията от Audi.
Audi направи най-бързата безпилотна кола
За да демонстрира възможностите си, автономният концептуален модел Audi RS 7 ще измине една обиколка с чиста траектория на пистата Хокенхайм – с пълна газ на правите, пълно спиране преди завоите, прецизно завиване и точно изчислено ускоряване при излизане от завоите. Ускоренията по време на спиране ще достигат 1,3 g, а страничното ускорение може да докосне границата от 1.1 g. Тестовете на пистата в Хокенхайм предполагат достигане на максимална скорост от 240 км/ч, с време за обиколка от 2 минути и 10 секунди.

Обиколката на автономно пилотирания концептуален модел може да бъде следена на живо на адрес www.audimedia.tv/en. Излъчването ще започне в 12:45 централно европейско време на 19 октомври, 2014 година.
Audi направи най-бързата безпилотна кола
Прототипът RS 7 не е първото подобно возило на марката. Тя се занимава с разработването на автономни автомобили от доста години. През 2009 година Audi показа автономен Audi TTS, който на солените езера Бонвил в щата Юта постави рекорд за най-бързо автономно шофиране, достигайки скорост от 210 км/ч. Година по-късно оптимизирана версия на колата се справи с 20 километровото трасе на легендарното планинско състезателно трасе Пайкс Пийк в Колорадо, САЩ. През 2012 година TTS премина пистата Тъндър хил в Калифорния за 2 минути и 30 секунди, а през 2013 година властите в американския щат Невада дадоха на Audi разрешение за движение на автономно управляван автомобил по публични шосета, като по този начин марката стана първата в света с подобно разрешение.

Тагове: audi rs 7
0 от 500
  • #9
    6 rate up comment 10 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    Az za6to ne demonstrirat avtomobil,a samo skodi muhahahahahaha
  • #8
    11 rate up comment 3 rate down comment
    бавареца ( преди 9 години )
    много сте прости. дали автобус камион или кво да е - тук Ауди ще прави демонстрация на ТЕХНОЛОГИЯ. не го ли схващате. и при това по уникален начин. супер маркетингов ход. сега другите зеленеят от яд. аз мисля да гледам. а вие си стойте на село и си вадете картофите
  • #7
    8 rate up comment 6 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    Skodka muhahahah tazi parodia na kola pravili bezpilotna kola, ami Toyota napravi takava predi 10 godini predi germanskite kopirova4i muhahahahahaha
  • #6
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    "Ауди направи най-бързата безпилотна кола" - звучи много безопасно :)Обикновено от бързина имат нужда феновете на адреналина, но във въпросната кола липсва фен на адреналина, което поставя въпроса: Кому е нужно? И една предпоставка за правен прецедент: Ако безпилотен автомобил катастрофира кой е виновен? Може би в недалечно бъдеще ще имаме съдебни дела срещу предмети? Представяте ли си - кола осъдена на затвор за несъобразена скорост :)
  • #5
    7 rate up comment 4 rate down comment
    samo_vw ( преди 9 години )
    audi previ nai barzia bezpiloten avtomobila keksos vra6ta 700 000 koli za defekti muhahahahaaa
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 9 години )
    bravo, zoom in! to4no tova si pomislih i az, 4eteiki pokazatelite na kolata...pri takava skorost q si predstavete, 4e elektronikata vse pak otkaje...aide, 4ernata statistika...e, ne, mersi, az sum old skool!
  • #3
    19 rate up comment 4 rate down comment
    zoom in ( преди 9 години )
    Има смисъл от безпилотни камиони, автобуси от масовия транспорт, може би и таксита... обаче, кой ще даде сума пари за спортен автомобил, само за да се вози като куфар ?!?
  • #2
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Yordan ( преди 9 години )
    Какъв е смисалът от безпилотен автомобил?!?! Нали именно шофирането за едни е придвижване от т.А до т.Б, за други страст и начин на живот и за трети комбинация от първите две. Кому е нужна такава кола, след като има обществен транспорт и таксита?! Плюс това голяма част от колите станаха за такива глезанковци, които не различават ляво и дясно и са с пълна липса на всякаква координация между зрение -> мозък -> кондиция ...
  • #1
    3 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Японска работа...