IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi направи най-бързата безпилотна кола

Прототипът RS 7 излиза на Хокенхайм, за да покаже възможностите си

Audi направи най-бързата безпилотна кола

Audi създаде най-мощния и бърз автономен автомобил в света, съобщават от германската компания. Прототипът RS 7 ще излезе за бърза обиколка на пистата Хокенхайм, като управлението му ще бъде поверено изцяло на електрони системи.
Audi направи най-бързата безпилотна кола
Автомобилът, който се движи без помощта на шофьор, разполага с мощност от 560 к.с., като може да развива максимални 305 км/час. Той е в значителна степен идентичен със серийния RS 7, но неговото електромеханично сервоуправление, спирачките, дроселовата клапа и осемстепенната автоматична трансмисия tiptronic, която насочва мощността към механичната система за задвижване на четирите колела quattro се контролират напълно автоматично.

Автономното возило е оборудвано с редица новаторски технологии, като използва специално координирани GPS сигнали за ориентация на пистата. Прецизни до сантиметър, тези диференциални GPS данни се предават до автомобила чрез WLAN, съгласно автомобилния стандарт, и допълнително, като защита от загуба на данни, чрез високочестотни радио сигнали. Паралелно с това, триизмерни изображения от камера се сравняват в реално време с графична информация запаметена предварително в системата. Последната търси сред огромния брой отделни изображения за няколкостотин известни параметри, като контури на сгради зад пистата, които след това използва като допълнителна информация за позициониране, се казва в информацията от Audi.
Audi направи най-бързата безпилотна кола
За да демонстрира възможностите си, автономният концептуален модел Audi RS 7 ще измине една обиколка с чиста траектория на пистата Хокенхайм – с пълна газ на правите, пълно спиране преди завоите, прецизно завиване и точно изчислено ускоряване при излизане от завоите. Ускоренията по време на спиране ще достигат 1,3 g, а страничното ускорение може да докосне границата от 1.1 g. Тестовете на пистата в Хокенхайм предполагат достигане на максимална скорост от 240 км/ч, с време за обиколка от 2 минути и 10 секунди.

Обиколката на автономно пилотирания концептуален модел може да бъде следена на живо на адрес www.audimedia.tv/en. Излъчването ще започне в 12:45 централно европейско време на 19 октомври, 2014 година.
Audi направи най-бързата безпилотна кола
Прототипът RS 7 не е първото подобно возило на марката. Тя се занимава с разработването на автономни автомобили от доста години. През 2009 година Audi показа автономен Audi TTS, който на солените езера Бонвил в щата Юта постави рекорд за най-бързо автономно шофиране, достигайки скорост от 210 км/ч. Година по-късно оптимизирана версия на колата се справи с 20 километровото трасе на легендарното планинско състезателно трасе Пайкс Пийк в Колорадо, САЩ. През 2012 година TTS премина пистата Тъндър хил в Калифорния за 2 минути и 30 секунди, а през 2013 година властите в американския щат Невада дадоха на Audi разрешение за движение на автономно управляван автомобил по публични шосета, като по този начин марката стана първата в света с подобно разрешение.

Тагове: audi rs 7
0 от 500
  • #39
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ауди правят най-бързата безпилотна кола на писта а трошльота направи рекорд за най бавна обиколка на нюрбургринг с топ спийд 60км.ч. ха ха. Едните
  • #38
    1 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Този автомобил може да се движи бързо само на писта. Причините? Пистата е предварително вкарана в паметта, отцепена е, няма трафик, няма движещи се препятствия, няма непредвидени ситуации.Всичко е ПР, за да се навакса изоставането от конглокенцията с поредната агресивна реклама на ауди. Нищо ново под небето.
  • #37
    10 rate up comment 8 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 9 години )
    Някои правят безпилотни коли други правят поредната сервизна акция.Шарен е тоя свят,всякакво се случва.Хахахахахахахахахаха.
  • #36
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    "В пустинята Мохаве, САЩ, Пентагонът провежда състезания за роботизирани автомобили от 2005-а година насам."
  • #35
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Безпилотен автомобил не е роботизиран автомобил. Двете са различни неща. Безпилотната машина обикновено се управлява дистанционно, а роботизираната такава само се наблюдава дистанционно от екип инженери. А иначе, в пустинята Мохаве, САЩ, Пентагонът провежда състезания за роботизирани автомобили от 2005-а година насам.
  • #34
    6 rate up comment 10 rate down comment
    aludi ( преди 9 години )
    Ясно откъде са се сетили от Ауди - голяма част от купувачите им са безмозъчни и все-пак карат някакси, та следващата стъпка е ясна - офьори съвсем без глави.
  • #33
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Дошо до Дошо ( преди 9 години )
    Щом пак пишеш от моя профил ново алуди да си купиш дано! Тогава ще видиш кон боб яде ли и джоб дъно има ли!
  • #32
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    забравих да кажа,че моята кола няма ограничение на скороста на 250 километра
  • #31
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Аз карам Ауди А4,комби-турбо,бензин-150 конски сили, много съм доволен......мачкам бмв-та и мерцедеси всякакви......където ги хвана там ги изпреварвам
  • #30
    1 rate up comment 11 rate down comment
    рапър ( преди 9 години )
    автомедия кога мислите пуснете новина за истинската кола?аае малко по серьозно стига голфове магарцедеси и японски буклуци!искам БМВ БМВ газта до край и душата в рая нишо друу аз не зная!