IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi направи най-бързата безпилотна кола

Прототипът RS 7 излиза на Хокенхайм, за да покаже възможностите си

Audi направи най-бързата безпилотна кола

Audi създаде най-мощния и бърз автономен автомобил в света, съобщават от германската компания. Прототипът RS 7 ще излезе за бърза обиколка на пистата Хокенхайм, като управлението му ще бъде поверено изцяло на електрони системи.
Audi направи най-бързата безпилотна кола
Автомобилът, който се движи без помощта на шофьор, разполага с мощност от 560 к.с., като може да развива максимални 305 км/час. Той е в значителна степен идентичен със серийния RS 7, но неговото електромеханично сервоуправление, спирачките, дроселовата клапа и осемстепенната автоматична трансмисия tiptronic, която насочва мощността към механичната система за задвижване на четирите колела quattro се контролират напълно автоматично.

Автономното возило е оборудвано с редица новаторски технологии, като използва специално координирани GPS сигнали за ориентация на пистата. Прецизни до сантиметър, тези диференциални GPS данни се предават до автомобила чрез WLAN, съгласно автомобилния стандарт, и допълнително, като защита от загуба на данни, чрез високочестотни радио сигнали. Паралелно с това, триизмерни изображения от камера се сравняват в реално време с графична информация запаметена предварително в системата. Последната търси сред огромния брой отделни изображения за няколкостотин известни параметри, като контури на сгради зад пистата, които след това използва като допълнителна информация за позициониране, се казва в информацията от Audi.
Audi направи най-бързата безпилотна кола
За да демонстрира възможностите си, автономният концептуален модел Audi RS 7 ще измине една обиколка с чиста траектория на пистата Хокенхайм – с пълна газ на правите, пълно спиране преди завоите, прецизно завиване и точно изчислено ускоряване при излизане от завоите. Ускоренията по време на спиране ще достигат 1,3 g, а страничното ускорение може да докосне границата от 1.1 g. Тестовете на пистата в Хокенхайм предполагат достигане на максимална скорост от 240 км/ч, с време за обиколка от 2 минути и 10 секунди.

Обиколката на автономно пилотирания концептуален модел може да бъде следена на живо на адрес www.audimedia.tv/en. Излъчването ще започне в 12:45 централно европейско време на 19 октомври, 2014 година.
Audi направи най-бързата безпилотна кола
Прототипът RS 7 не е първото подобно возило на марката. Тя се занимава с разработването на автономни автомобили от доста години. През 2009 година Audi показа автономен Audi TTS, който на солените езера Бонвил в щата Юта постави рекорд за най-бързо автономно шофиране, достигайки скорост от 210 км/ч. Година по-късно оптимизирана версия на колата се справи с 20 километровото трасе на легендарното планинско състезателно трасе Пайкс Пийк в Колорадо, САЩ. През 2012 година TTS премина пистата Тъндър хил в Калифорния за 2 минути и 30 секунди, а през 2013 година властите в американския щат Невада дадоха на Audi разрешение за движение на автономно управляван автомобил по публични шосета, като по този начин марката стана първата в света с подобно разрешение.

Тагове: audi rs 7
0 от 500
  • #29
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    през 2013 година властите в американския щат Невада дадоха на Audi разрешение за движение на автономно управляван автомобил по публични шосета, като по този начин марката стана първата в света с подобно разрешение. Отново АУДИ е първа, както винаги е била!
  • #28
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Странно? ( преди 9 години )
    Напоследък 2мата непримирими врагове Дошо и RRE особено взе да ги избива някаква шизофрения. Момчета идете на лекар, за вас си е!
  • #27
    18 rate up comment 7 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    Шапка им свалям на АУДИ! Майтапа настрана, но това АУДИ на снимката не само, че много красиво, но и е невероятно достижение на инженерната мисъл в световен мащаб!
  • #26
    18 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Das *** бе оризари!
  • #25
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Немските технологии винаги са били водещи! Всички копират от тях!
  • #24
    1 rate up comment 3 rate down comment
    до бавареца ( преди 9 години )
    Надявам се че не съм засегнал някого от тук присъстващите, или вас, господин баварец. Ако е така - извинявам се.Ще се радвам ако просто си говорим.
  • #23
    4 rate up comment 5 rate down comment
    до бавареца ( преди 9 години )
    Бъркаш изчисляване с мислене. Това са много различни неща. Шахматните програми не мислят, те изчисляват на база шахматен алгоритъм, което е обикновена математика. Подобен шахматен алгоритъм лесно може да бъде заблуден с един-два нелогични хода, които карат машината да запецне, тъй като тя не може да мисли и не виждайки логика, дава дефект.
  • #22
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Всъщност единственото, което ауди/ФВ/ прави, е да взима готови технологии от други фирми. Няколко примера:LED в светлините - взето от БМВ и прословутите им angel eyes.MMI - отново взето от БМВ системата Idrive, допълнено с взети от command на мерцедес нещица.Хибридна технология - взета ясно откъде.Покажете ми нещо "иновативно" на ауди и ще ви кажа откъде е взето. Ауди никога не са били първи в нещо, нито пък са особено технологични. Просто взимат наготово. Между другото компанията майка ФВ винаги е работела така. Въпросната "безпилотна" кола също e пълна със заимствани технологии от американското състезание за безпилотни автомобили, спечелено от един университет.
  • #21
    12 rate up comment 3 rate down comment
    samo vw ( преди 9 години )
    do6e ne barkai AUDI s toyotka znam 4e te qd 4e niama6 pari da si kupi6 hubava kola no niama nujda da izliva6 zloba!karai si cvika I trai
  • #20
    12 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Безспорно най-доминиращата в иновативно отношение фирма.