IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi направи най-бързата безпилотна кола

Прототипът RS 7 излиза на Хокенхайм, за да покаже възможностите си

Audi направи най-бързата безпилотна кола

Audi създаде най-мощния и бърз автономен автомобил в света, съобщават от германската компания. Прототипът RS 7 ще излезе за бърза обиколка на пистата Хокенхайм, като управлението му ще бъде поверено изцяло на електрони системи.
Audi направи най-бързата безпилотна кола
Автомобилът, който се движи без помощта на шофьор, разполага с мощност от 560 к.с., като може да развива максимални 305 км/час. Той е в значителна степен идентичен със серийния RS 7, но неговото електромеханично сервоуправление, спирачките, дроселовата клапа и осемстепенната автоматична трансмисия tiptronic, която насочва мощността към механичната система за задвижване на четирите колела quattro се контролират напълно автоматично.

Автономното возило е оборудвано с редица новаторски технологии, като използва специално координирани GPS сигнали за ориентация на пистата. Прецизни до сантиметър, тези диференциални GPS данни се предават до автомобила чрез WLAN, съгласно автомобилния стандарт, и допълнително, като защита от загуба на данни, чрез високочестотни радио сигнали. Паралелно с това, триизмерни изображения от камера се сравняват в реално време с графична информация запаметена предварително в системата. Последната търси сред огромния брой отделни изображения за няколкостотин известни параметри, като контури на сгради зад пистата, които след това използва като допълнителна информация за позициониране, се казва в информацията от Audi.
Audi направи най-бързата безпилотна кола
За да демонстрира възможностите си, автономният концептуален модел Audi RS 7 ще измине една обиколка с чиста траектория на пистата Хокенхайм – с пълна газ на правите, пълно спиране преди завоите, прецизно завиване и точно изчислено ускоряване при излизане от завоите. Ускоренията по време на спиране ще достигат 1,3 g, а страничното ускорение може да докосне границата от 1.1 g. Тестовете на пистата в Хокенхайм предполагат достигане на максимална скорост от 240 км/ч, с време за обиколка от 2 минути и 10 секунди.

Обиколката на автономно пилотирания концептуален модел може да бъде следена на живо на адрес www.audimedia.tv/en. Излъчването ще започне в 12:45 централно европейско време на 19 октомври, 2014 година.
Audi направи най-бързата безпилотна кола
Прототипът RS 7 не е първото подобно возило на марката. Тя се занимава с разработването на автономни автомобили от доста години. През 2009 година Audi показа автономен Audi TTS, който на солените езера Бонвил в щата Юта постави рекорд за най-бързо автономно шофиране, достигайки скорост от 210 км/ч. Година по-късно оптимизирана версия на колата се справи с 20 километровото трасе на легендарното планинско състезателно трасе Пайкс Пийк в Колорадо, САЩ. През 2012 година TTS премина пистата Тъндър хил в Калифорния за 2 минути и 30 секунди, а през 2013 година властите в американския щат Невада дадоха на Audi разрешение за движение на автономно управляван автомобил по публични шосета, като по този начин марката стана първата в света с подобно разрешение.

Тагове: audi rs 7
0 от 500
  • #49
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Дошо това ВАГончо, някакъв тик ли ти е или просто, нервен спазъм на ганглия в черепната ти кутия? Много ми е чудно, какво значи ВАГончо? Баща ти да не е работил като стрелочник, че да ти е харесала думата вагон и сега я повтаряш на всеки?
  • #48
    4 rate up comment 4 rate down comment
    6a13TT ( преди 9 години )
    хаха уголемена количка с дистанционно... Абе тия нали уж са много велики, що за смехория е това - "автономна" кола дето се движи по точно определен затворен участък. То така и баба ми може да направи "автономна" кола...я да се загледат в на DARPA urban challenge тия клоуни..
  • #47
    4 rate up comment 1 rate down comment
    х37? ( преди 9 години )
    Това не е совалка.Това е роботизирано орбитално превозно средство.Пред вид размерите му най вероятно ще се ползва за шпиониране и унищожение на разни заплахи за сащ.Космически прихващач.Само да не вземе да кацне по грешка в Иран че ще е доста смешно защото струва колкото 2 половин километрови самолетоносача заедно с оръжията и самолетите.Аз също му се възхищавах докато не осъзнах с кви размери е..На самолетче чесна.Готино, играчка за 100 000 000 000 лева.
  • #46
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Американска мини совалка вчера се приземи след 2 години в орбита! Преди това американските совалки направиха над 300 полета! А руската совалка Буран излетя само един път и то без космонавти за по-сигурно и я веднага след това я пенсионираха дори без да се качи един космонавт на нея! Руските технологии са водещи единствено в правенето на водка и самогон!
  • #45
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    ВАГонче глуповато, това, че няма никой между ушите ти е ясно, но поне чети какво е написано! Никъде не съм споменал, че във *** с шофьор не съм се качвал. Точно поради факта, че съм се качвал и поради факта, че съм бил притежател на няколко екземпляра от тази компания съм на мнението, което съм дал. Сега светна ли ти, че съм човек, който е разбрал истината за ВАГ по трудния начин и никога, при никакъв случай не бих си взел автомобил от тях повече! Трудно ти е знам да осъзнаеш, какво говоря
  • #44
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Абе незнам, колко са зле руснаците в космоса, само знам, че американските космически мисии се изпълняват от руски ракети а технологичните американски сувалки са спрени от движение и красят музеите в сащ, а във фв с шофьор не си се качвал, вероятно защото ги е било гнус да те пуснат в колите си.
  • #43
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Не бих се возил във *** с шофьор, а какво остава без такъв. Като знам, че китайците им правят електрониката става много опасно. Нека обаче не се притесняваме. Компанията ВАГ са майтори на лабораторните експерименти, които им служат за реклама, а не да въведат нещо полезно и важно. Високите технологии ги търсете на друго място...
  • #42
    5 rate up comment 5 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    Pomnite li filma Az Robota,tam vsi4ki koli po ulicite biaha bezpilotni Audita.Tova pokazva,4e VW Group ne sa fantaziori a inovatori.Prosto poklon
  • #41
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Готино ,но аз не съм мн впечатлен.Преди почти четвърт век руснаците направиха нещо подобно с космически кораб/самолет -Буран.На който му е интересно да чете в нета подробности за историята на полета как бордовия компютър няколко пъти променя параметрите на полета и още подробности които едва ли са по възможностите на 98% от пилотите на планетата Земя.Хубаво е че 30 години по късно ауди успяват да подкарат автомобил със 300км на специална писта.Ония го направиха в космоса със малко по-мощна кола
  • #40
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    The Volkswagen обяви, че припомня 1,1 милиона. автомобили в САЩ и Китай, поради проблеми с окачването, което може да доведе до инцидент. В САЩ припомни, 442 265 превозни средства, в това число 400 602 Jetta MY2011-MY2013 и 41.663 Beetle и Beetle Cabrio MY2012-2013. Също така припомни 126000 превозни средства в Канада и 581 090 коли в Китай.Проблемът е бил идентифициран в случай, че някой от тези модели има влияние върху предната или задната страна. След това е възможно, че задната торсионна греда окачване изоставаше оръжие може да се повреди, ако не се открие рано, тогава те биха могли да се счупи по време на шофиране, предизвикало спирането да се срине.The VW ще проверява всички коли, които припомня изоставаше ръцете и всички ще бъдат разположени върху метална плоча (лист), който ще направи пукащ звук, ако счупена ръка в бъдеще, предупреждават водача. В автомобилите на изоставаше ръцете са били повредени, сменете торсионна греда.Досега VW знае злополуки или наранявания, свързани с този проблем, ремонтите се извършват без разходи за собствениците.