IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota прибра в сервизите 1.75 млн. автомобила

Акцията засяга модели и на компанията Lexus

Toyota прибра в сервизите 1.75 млн. автомобила

Компанията Toyota обяви цели 3 сервизни акции наведнъж, като те ще засегнат 1.75 млн. автомобила. От тях 1.05 млн. са реализирани на пазара на Япония, а останалите в други държави – предимно САЩ и Китай, съобщава Automotive News.
Toyota прибра в сервизите 1.75 млн. автомобила
Toyota Crown от 2008 г. Снимка: Toyota

Най-голямата акция ще засегне 802 000 автомобила от моделите Crown, Crown Majesta, Noah и Voxy, произведени през периода 2007-2012 г. При тях е открито изтичане на спирачна течност, което намалява ефективността на спирачките. За отстраняване на проблема Toyota ще подмени гумено уплътнение в главния цилиндър на спирачната система.

Второто изтегляне се отнася за 759 000 машини, включително и седаните Lexus IS, GS и LS, произведени през 2005-2010 г. Повече от половината от тях са продадени в САЩ, като при всички е възможна повреда на тръбите, през които минава горивото от резервоара. Това може да доведе до изтичане на гориво и възпламеняване.

Освен това в Япония в сервизите ще влязат 190 000 представителя на моделите Corolla Rumion и Auris, при които също е открит проблем в горивната система. От Toyota официално съобщиха, че досега няма нито един автомобил, който да е пострадал заради подобни повреди, но въпреки това взимат мерки.

Предишната голяма сервизна акция на японския производител бе през април, като засегна 6.4 млн. автомобил. От тях 3.5 млн. бяха вкарани в сервиз заради евентуален проблем с въздушните възглавници, а други 2.3 млн. заради лошо закрепени предни седалки.

 

0 от 500
  • #2
    12 rate up comment 14 rate down comment
    Уличен дрифтър ( преди 9 години )
    Купувайки Тойота, човек знае, че е платил и за съпътстващо наблюдение и обгрижване от фирмата,купувайки от европейски производител, човек знае, че е платил за...печалбата на фирмата.
  • #1
    19 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Виж ти, досега няма нико единслучай установен, но поради съмнения викат 1.7 милиона автомобила да им сменят части. Че даже и коли от 2005. Тва кой друг го прави. Тойота отново се рекламират изключително успешно и не случайно марката има здраво реноме сред хората.