IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota прибра в сервизите 1.75 млн. автомобила

Акцията засяга модели и на компанията Lexus

Toyota прибра в сервизите 1.75 млн. автомобила

Компанията Toyota обяви цели 3 сервизни акции наведнъж, като те ще засегнат 1.75 млн. автомобила. От тях 1.05 млн. са реализирани на пазара на Япония, а останалите в други държави – предимно САЩ и Китай, съобщава Automotive News.
Toyota прибра в сервизите 1.75 млн. автомобила
Toyota Crown от 2008 г. Снимка: Toyota

Най-голямата акция ще засегне 802 000 автомобила от моделите Crown, Crown Majesta, Noah и Voxy, произведени през периода 2007-2012 г. При тях е открито изтичане на спирачна течност, което намалява ефективността на спирачките. За отстраняване на проблема Toyota ще подмени гумено уплътнение в главния цилиндър на спирачната система.

Второто изтегляне се отнася за 759 000 машини, включително и седаните Lexus IS, GS и LS, произведени през 2005-2010 г. Повече от половината от тях са продадени в САЩ, като при всички е възможна повреда на тръбите, през които минава горивото от резервоара. Това може да доведе до изтичане на гориво и възпламеняване.

Освен това в Япония в сервизите ще влязат 190 000 представителя на моделите Corolla Rumion и Auris, при които също е открит проблем в горивната система. От Toyota официално съобщиха, че досега няма нито един автомобил, който да е пострадал заради подобни повреди, но въпреки това взимат мерки.

Предишната голяма сервизна акция на японския производител бе през април, като засегна 6.4 млн. автомобил. От тях 3.5 млн. бяха вкарани в сервиз заради евентуален проблем с въздушните възглавници, а други 2.3 млн. заради лошо закрепени предни седалки.

 

0 от 500
  • #32
    13 rate up comment 10 rate down comment
    JDM+Mercedes ( преди 9 години )
    Добре де, плюете по Toyota/Lexus, обаче никой не се замисля, кое е по-зле: да направят сервизна акция за 10 годишната ти Toyota, или като отидеш в сервиза за проблем с 2 годишния VW (FORD, Renault, FIAT или каквото караш там) и да ти казват "ааа господине, гаранцията Ви не покрива този проблем, трябва да заплатите ХХХХ евро за да бъде отстранен" или нещо подобно.
  • #31
    8 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Пръдливите некадърни изостанали гестаповци и техните верни суперпрости слуги гъзоблизци са напълнили форума с некадърни мнения.Като сте прости мазни *** яжте ми оная работа *** прости и ***.
  • #30
    8 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Японците никой не е чувал да си правят тестове върху хората.Обаче за пръдливите некадърни немци целия свят знае,че са првили опити върху хората в концлагерите *** неосведомен селяндурино.
  • #29
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Иййй от злоба и завист почнахте да си пикаете в четирите нули :). Недейте че ще замирише силно на порина.
  • #28
    14 rate up comment 9 rate down comment
    Germany ( преди 9 години )
    хм,то става опасно да се кара тоиота.обаче за едно трябва да им се признае лидерството-разнообразието на дефекти.просто няма незасегната част.евала,кои като тях.
  • #27
    14 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ако някой още има желание да плюе и да се прави на интересен, нека ми каже за друга марка, която прави рекали на автомобили на 10 г. Миналата година имаше дори на 12 годишни. Кажете ми за друга такава марка! Та когато сравнявате немските бракми с китайската гаранция-франция, които карат клиентите си да плащат труда по отстраняване на инженерните грешки в сервизите им (има статии за това в АБ) се замислете малко, ако ви е възможно! Напънете се в това отношение да проумеете някой неща!
  • #26
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Анонимнико, автомобила не е само дърво, кожа, балатум и др. подобни неща. Автомобила на ПЪРВО МЯСТО е средство за придвижване. Ако за теб е нещо друго е отделен въпрос. За едно обаче си прав, че наистина за невежеството няма лек, а твоето е много голямо. Та Анонимко, би ли ми казал кое е по-добре:1. Да имаш автомобил с кожи и други гъдели, но който да харчи много и да е ненадежден2. Или би предпочел автомобил, който няма да те остави на пътя, за който не се грижиш, освен консумативи да сменяш
  • #25
    17 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    За невежеството няма лек.И преди да ме наречеш селянин *** разгледай един стар вече мерцедес CLS огледай го хубаво и отвън и отвътре.Можеш да хвърлиш едно око и на някой кадилак.И после ми кажи с кой японски дръген ще го сравниш с чисто сърце.Не пластмасата да ми викаш че е орехово дърво или седалките от балатум да наричаш велур...гражданино.
  • #24
    9 rate up comment 14 rate down comment
    Homer Simpson ( преди 9 години )
    малиии, не стиа ,че грозна *** па и чуплива,,,,бравос
  • #23
    8 rate up comment 14 rate down comment
    Пацо ( преди 9 години )
    хаха тия бараки пак дадоха фира. Японската сила. Па простите клиенти я хвалят щото видиш ли грижели се и затова ги викали. Кошници