IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на VW AG: Новите еконорми са смъртоносни за бранша ни

Всеки редуциран грам СО2 коства на производителя 100 млн. евро

Шефът на VW AG: Новите еконорми са смъртоносни за бранша ни

Шефът на концерна Volkswagen AG Мартин Винтеркорн е на мнение, че налагането на още по-строги еконорми за новите автомобили е смъртоносно за цялата промишленост. Пред журналисти на автосалона в Париж топ мениджърът бе категоричен, че всеки редуциран грам СО2 коства на производителя 100 млн. евро.
Шефът на VW AG: Новите еконорми са смъртоносни за бранша ни
Мартин Винтеркорн. Снимка: Ройтерс

Винтеркорн предупреди институциите в Европа, които регулират тези въпроси, че пазарът на електромобили, хибриди от типа plug-in и други екологични превозни средства още не е сформиран и клиентите продължават масово да купуват автомобили с двигатели с вътрешно горене. Според него Европейската комисия е прибързала с налагането на задължителна норма от 95 г/км СО2 след 2020 г.

„Всеки грам, който сме принудени са съкратим, струва на нашия концерн 100 млн. евро – твърди Винтеркорн, цитиран от агенция Automotive News Europe. – Ние сме принудени да инвестираме тази сума, без да имаме дори най-малка идея кога тя ще започне да се изплаща. Най-лошото е, че в Брюксел (б.а. - там е централата на ЕС) сега обмислят още по-жестоки норми след 2020 г.“

В Париж босът на VW AG каза още, че концернът с пълна сила се приближава до изпълнение на целта, която си е поставил – 10 млн. продадени автомобила през 2014 г. Това е с цели 4 години по-рано от предварително планирането.  Освен това най-големият производител в Европа през тази година отбеляза още едно постижение – производството на 200-милионния си автомобил.

Още по темата:
Водещи компании закъсняват с постигане на екологични норми

Въвеждат по-точен метод за измерване разхода на гориво

Колите в Европа харчат с 38% повече от обещаното

Дизеловите мотори вървят по пътя на динозаврите

0 от 500
  • #48
    8 rate up comment 5 rate down comment
    b.b. ( преди 9 години )
    На калпава ракета космоса и крив! Правете електомобили! Тогава изобщо няма да ви пука за СО2 нормите!
  • #47
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Хенри - Бай Форд ( преди 9 години )
    Хахахах! Разбраха че не могат да спрат нафтата да пуши и почнаха да си измислят проблеми.
  • #46
    30 rate up comment 14 rate down comment
    KLASIKA ( преди 9 години )
    Наникъде няма да стигнете с електромобил бе професори !!!Що не си купите,а?!?Скъпи са,нищо не минават като километри,като теглите чертата накрая за акумулатори под наем,смяна на индуктивни електроди и предаване взимане на транш на уж евтини електролити за удължаване на акумулаторния живот и то все едно си купил Фалве "амарок",и един си купил и си дал за БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ !!!!То е за скъпи богаташи!Пък Ауто-Билд разкри,че хибридите лъжат,горят като атмосферен 1,8 двигател!Ми де купете!
  • #45
    11 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Дрругаря на снимката иска да каже, че щом той не може и не иска да прави еколоцични автомобиюи, то значи и другите не трябва. Ама от къде на къде ще се прецаква цървула с екология, като другарката комсомолска секретарка от ГДР Меркел ще му помогне и пак ще прецакат другите, които се грижат за екологията и инвезтират милиарди в това направление, докато вурстовете инвестират в бълващи сажди дизели и нови шасита.
  • #44
    17 rate up comment 18 rate down comment
    Хахо ( преди 9 години )
    Голата истина за електромобила е че той не е изгоден за такива мазници като тоя.При него няма сяна на масла,ремъци ролки,10 вида филтри,свещи и куп други *** за които ни рекитират т.н.ОТОРИЗИРАНИ СЕРВИЗИ Дори налкадките се сменят на 200000км понеже основно се спира в режим на реверс.После освен петролните компании огромни кинти прибира и държавата от акциз.За това се спъва всящески изграждането на зарядни станции.Със сегашни технологии кола струваща 20-30хил.Е изминава 300км. с 2-3лв ток.
  • #43
    13 rate up comment 10 rate down comment
    до Дошо ( преди 9 години )
    Хапчетата!Веднага,че май този път си на критично ниво!
  • #42
    15 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    смог в Япония ли веееее!>??! вагенското фенче май наистина е най-простото на тая планета! ясно що не ме кефи ваг - то трябва да си *** да си мислиш, че в япония може да има сажди след като нафтовите коли са забранени!
  • #41
    18 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Олеее тоя мислел за смога над София, ти ако мислиш че в София има смог, виж Японияекологичните японци ходят из градовете с маски, Токйския смог е пословичен, само Китайците имат по-голям смог от японците. То ако смога бе само от колите ехеее..
  • #40
    9 rate up comment 14 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 9 години )
    ne stava samo s qdene, trqbva i akul! za spravka - vij TESLA, martine!
  • #39
    13 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Боли *** фара колко водород изпускали в Азия - аз искам да няма огромен облак от Сажди над София!!!! А саждите идват от гнусните германски нафтови печки дето не са забранени в ЕС само заради гнусния мустакат винкел и тъпата баба мерки!!! Ама рано или късно хората ще се осъзнаят и германските кочини ще отидат в моргите - където отдавна трябваше да отидат! Хау!