IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai подготвя собствен Prius

Хибридният хечбек на корейците ще се появи до 2016 г.

Hyundai подготвя собствен Prius

Тестови прототип на хечбек на Hyundai с хибридно задвижване бе заснет по време на изпитания в САЩ, съобщава Autoguide. Моделът на корейския производител, който ще си съперничи с Toyota Prius, трябва да се появи на пазара най-късно до 2016 г.

Hyundai подготвя собствен Prius

Сравненията с Prius са неизбежни, защото по време на изпитанията хечбекът на корейците, в чиято основа е Elantra GT (познат в Европа като i30), плътно следваше именно новото поколение на японския хибрид.

Очакванията са Hyundai да предложи няколко различни варианти на модела. Агрегатът ще бъде взаимстван от седана Sonata Hybrid, чийто дебют предстои тази есен. В него влизат атмосферен 2.4-литров бензинов двигател Theta II, развиващ 209 к.с. Той работи в комбинация с електромотор, предлагащ 35 кВт и комплект литиево-полимерни батерии, производство на компанията LG.

Hyundai подготвя собствен Prius

Специално за хечбека батериите ще бъдат доработени. Те ще бъдат с 2 кг по-леки и 13 кВт по-производителни от тези на Sonata Hybrid. Освен това ще станат по-компактни, което ще позволи обемът на батажника на хибридния хечбек да нарасне от 303 л на 343 л.

Снимки: Inautonews

Тагове: toyota prius hyundai i30
0 от 500
  • #4
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    И аз поръчвам пуканки, че вече вурстовете ни идват в повече!
  • #3
    12 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Хюндай направо ще обезкостят Тойота. ЗАбележи дизайна на Хюндая и на Приуса. Тойотата изглежда архаична. Като типичен Японски автомобил Приус се предлага и само с един тромав двигател. Както се вижда Хюндай подготвя няколко различни варианта за хибридния си хечбег. Най-много до 5 години Хюндай ще е минимум втори а може и първи по продажби в света а Тойота ще падне с гръм и трясък извън топ 5 на продажбите.
  • #2
    16 rate up comment 6 rate down comment
    Минчо ( преди 9 години )
    Тън мън, ама хюндая е по красив!
  • #1
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    споко ей сега ще се появи гоуфаджийчето да обяснява пак как Тойота били изкопирали Prius-a от корейците. Запасявам се с пуканки...