IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai подготвя собствен Prius

Хибридният хечбек на корейците ще се появи до 2016 г.

Hyundai подготвя собствен Prius

Тестови прототип на хечбек на Hyundai с хибридно задвижване бе заснет по време на изпитания в САЩ, съобщава Autoguide. Моделът на корейския производител, който ще си съперничи с Toyota Prius, трябва да се появи на пазара най-късно до 2016 г.

Hyundai подготвя собствен Prius

Сравненията с Prius са неизбежни, защото по време на изпитанията хечбекът на корейците, в чиято основа е Elantra GT (познат в Европа като i30), плътно следваше именно новото поколение на японския хибрид.

Очакванията са Hyundai да предложи няколко различни варианти на модела. Агрегатът ще бъде взаимстван от седана Sonata Hybrid, чийто дебют предстои тази есен. В него влизат атмосферен 2.4-литров бензинов двигател Theta II, развиващ 209 к.с. Той работи в комбинация с електромотор, предлагащ 35 кВт и комплект литиево-полимерни батерии, производство на компанията LG.

Hyundai подготвя собствен Prius

Специално за хечбека батериите ще бъдат доработени. Те ще бъдат с 2 кг по-леки и 13 кВт по-производителни от тези на Sonata Hybrid. Освен това ще станат по-компактни, което ще позволи обемът на батажника на хибридния хечбек да нарасне от 303 л на 343 л.

Снимки: Inautonews

Тагове: toyota prius hyundai i30
0 от 500
  • #34
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Не е нужно да ти показвам нещо, което се вижда и всеки с малко повече от птичи мозък може да осъзнае. Твоят явно е на по-ниско ниво и в по-малко количество, щом не разбираш заглавието:Hyundai подготвя собствен PriusHyundai има ли модел Prius? Ако няма за какво става на въпрос тогава? Сещаш ли се или са ти нужни повече обяснения!
  • #33
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Като държиш толкова точно точно на написаното в статията, я покажи къде е използвана думата "копира". Шах и мат, левак!
  • #32
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    В статията се казва, че Хюндай ще копира Приус, а не обратното. Явно обаче, някой хора тук не са прочели статията и заглавието, а се мъчат да правят коментар. Поне снимката да бяха видели. Там ясно се вижда кой е лидера и кой го следва...
  • #31
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    http://legavto.ru/article/read/TUV_2014.html
  • #30
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    хановете=хаповете
  • #29
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    А, ха,... и един мармот завиваше шоколад.
  • #28
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Дифорс Валвматиков ( преди 9 години )
    Миналата година имах удоволствието да се насладя на нов Хюндай И30 с кожа и стъклен покрив, при който седалките скърцаха, а от кората на покрива се чуваше потракване. Материалите в купето в купето иглеждат качествени, дизайна е добър, но всичко е само до тук. Марката традиционно се представя под средното ниво в техническите прегледи пред ТЮВ Германия и ако не бяха Ауто Билд да ги хвалят за имитациите на немски автомобили и до сега всеки щеше да ги счита за посредствена марка.
  • #27
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Моля хората които не са карали новите Хюндаи да не пишат глупости. Хюндай отдавна е символ на качество, това което бяга преди десетилетие японските коли. Сега японските са най-смотаните коли. Тези сервизни акции разбиха на пух и прах мита за здравите японски автомобили. Хюндай обаче не се е компрометирал с качество. Съвсем скоро Хюндай ще доминира в средния ценови клас.
  • #26
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Направих бърза справка. Всиччки японски модели в сегмент С са с три и по-малко точки. Hyundai i30 е с четери, т.е. утрепва ги всички япончета, без изключение. Кофти тръпка,а!
  • #25
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Като чета АутоБолд, не знам кой трябва да дерзае. Няма тест в който японски модел да е по-добър от i30. Изключения е последния дизелов Civic, и то само с една точка преднина. Немците пишат, че корейката е с по-качествения салон и по-добра шумоизолация.