IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai подготвя собствен Prius

Хибридният хечбек на корейците ще се появи до 2016 г.

Hyundai подготвя собствен Prius

Тестови прототип на хечбек на Hyundai с хибридно задвижване бе заснет по време на изпитания в САЩ, съобщава Autoguide. Моделът на корейския производител, който ще си съперничи с Toyota Prius, трябва да се появи на пазара най-късно до 2016 г.

Hyundai подготвя собствен Prius

Сравненията с Prius са неизбежни, защото по време на изпитанията хечбекът на корейците, в чиято основа е Elantra GT (познат в Европа като i30), плътно следваше именно новото поколение на японския хибрид.

Очакванията са Hyundai да предложи няколко различни варианти на модела. Агрегатът ще бъде взаимстван от седана Sonata Hybrid, чийто дебют предстои тази есен. В него влизат атмосферен 2.4-литров бензинов двигател Theta II, развиващ 209 к.с. Той работи в комбинация с електромотор, предлагащ 35 кВт и комплект литиево-полимерни батерии, производство на компанията LG.

Hyundai подготвя собствен Prius

Специално за хечбека батериите ще бъдат доработени. Те ще бъдат с 2 кг по-леки и 13 кВт по-производителни от тези на Sonata Hybrid. Освен това ще станат по-компактни, което ще позволи обемът на батажника на хибридния хечбек да нарасне от 303 л на 343 л.

Снимки: Inautonews

Тагове: toyota prius hyundai i30
0 от 500
  • #14
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Немците са световен хегемон в премиум сегмента. Японците мечтаят един ден и те да станат. Нека мечтаят, мечтите са безплатни. Инфинити казаха, че са приела модела на Ауди, за да оцелеят на премиум пазара, Волво мечтаят да са като БМВ,Ауди и Мерцедес. Лексус се молят на БМВ за двигатели и спортни модели, ФВ Голф автомобил на годината в Япония, Мерцедес с най-големи продажби в премиум сегмента в Япония, като бие Лексус там, както го бие и на другия японски пазар в САЩ. Най-продаваните премиум марки в света са БМВ,Ауди и Мерцедес, всяка от тези марки по отделно, продава двойно и отгоре повече коли отколкото Лексус,Инфинити и АКура общо.
  • #13
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Вагончетата са *** и се сцепват от яд, че не могат да направят един хибрид, като хората.
  • #12
    2 rate up comment 8 rate down comment
    :-) ( преди 9 години )
    Какво ми ги сравнявате тези? Все същите ***.
  • #11
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Приус не знам какво държи ама в Япония, японците избраха Голф за автомобил на Япония. А Мерцедес е с по-големи продажби от Лексус в Япония, както и на всички останали пазари де. Толкова по въпроса за вурстове-мурстове. Китайците пък искат да станат като немските премиум производители. Никой не ще да е като японците?!
  • #10
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    И ся кво, ВАГ-феновете почват да пеят в един глас - Хуйдай, Хуйдай
  • #9
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    *** няма какво да каже и се притесни дали някой не е в по-горен клас от него. Жалко същество, което днес няма да може да спи от мъка, защото от Тойота пак му го слагат...
  • #8
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 9 години )
    ВАГонетките са във възторг от Голф, дето държи 5% от пазара на хечбеците, обаче Приуса дето държи 70% от пазара на хибридите им идвал грозен и Хюндай щели да го закопаят. Ха-ха, пълна трагикомедия. Не случайно са фенчета на ВАГ с тоя умствен потенциал..
  • #7
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Пешо, от 15 септември 6-ти клас ли почваш?
  • #6
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Пешо зарежи бре, Ваг-инистите вече се молят която и да е фирма да пусне конкорент на Приус, че те така и така няма да могат, поне да има повод да пишат в темите ..
  • #5
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Пешо хибрида ( преди 9 години )
    Гоуфаджията се появи и почна да ръси простотии. Приуса бил по-грозен по-такъв или онакъв. А е пиле шарено, Приус е вече стар модел от 2008-*** година, а хубав Щял евентуално да излиза през 2016-та. Правиш ли разлика в годините? И въпреки, че е на толкова години, никой все още не може да изкопира Приус, колкото и да се мъчи. Бил с 1 двигател. Като е съвършен не му трябват повече. Другите могат с 10 мотора да ти го предлагат, но като не стават все тази. До края на годината ще видим новия Приус...