IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хибриден Mercedes стигна от Африка до Англия с един резервоар

Серийният E300 BlueTEC Hybrid показа среден разход на гориво от 3.1 л/100 км

Хибриден Mercedes стигна от Африка до Англия с един резервоар

Традиционният „Фестивал на скоростта“ в Гудууд (Вбр) бе почетен по нестандартен начин от Mercedes-Benz. Сериен седан Е-Class с хибриден агрегат премина с един резервоар разстоянието от 1968 км, разделящо Мароко и Великобритания.
Хибриден Mercedes стигна от Африка до Англия с един резервоар
Инициатор и участник в пътуването бе британският журналист Андре Френкел. Той и неговият спътник изминаха разстоянието между Танжер и Гудууд за 27 часа, като пресякоха 4 държави и 3 часови зони. В крайна сметка техният Mercedes E300 BlueTEC Hybrid показа разход на гориво от 3.1 л/100 км.

Пътешествениците твърдят, че условията, при които са пътували, са били най-различни. Автомобилът се е движил както при проливен дъжд, така и при голяма жега. Преминавал е през големи задръствания и през планински проходи с много завои, но въпреки това е успял да покаже нисък разход и да стигне до крайната си точка без презареждане.

Принципното условие за пробега е било да се използва автомобил със заводско оборудване. На седана е поставен резервоар с увеличен до 80 литра обем, но тази опция се предлага от производителя и е достъпна за всички собственици на модела.

Хибридният агрегат при модификацията E300 BlueTEC Hybrid се състои от 2.1-литров дизел с мощност 204 к.с. и електромотор, даващ 27 к.с. Седанът ускорява от 0 до 100 км/ч за 7.5 секунди, а максималната скорост е 180 км/ч.

Снимка: Mercedes-Benz

0 от 500