IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хибриден Mercedes стигна от Африка до Англия с един резервоар

Серийният E300 BlueTEC Hybrid показа среден разход на гориво от 3.1 л/100 км

Хибриден Mercedes стигна от Африка до Англия с един резервоар

Традиционният „Фестивал на скоростта“ в Гудууд (Вбр) бе почетен по нестандартен начин от Mercedes-Benz. Сериен седан Е-Class с хибриден агрегат премина с един резервоар разстоянието от 1968 км, разделящо Мароко и Великобритания.
Хибриден Mercedes стигна от Африка до Англия с един резервоар
Инициатор и участник в пътуването бе британският журналист Андре Френкел. Той и неговият спътник изминаха разстоянието между Танжер и Гудууд за 27 часа, като пресякоха 4 държави и 3 часови зони. В крайна сметка техният Mercedes E300 BlueTEC Hybrid показа разход на гориво от 3.1 л/100 км.

Пътешествениците твърдят, че условията, при които са пътували, са били най-различни. Автомобилът се е движил както при проливен дъжд, така и при голяма жега. Преминавал е през големи задръствания и през планински проходи с много завои, но въпреки това е успял да покаже нисък разход и да стигне до крайната си точка без презареждане.

Принципното условие за пробега е било да се използва автомобил със заводско оборудване. На седана е поставен резервоар с увеличен до 80 литра обем, но тази опция се предлага от производителя и е достъпна за всички собственици на модела.

Хибридният агрегат при модификацията E300 BlueTEC Hybrid се състои от 2.1-литров дизел с мощност 204 к.с. и електромотор, даващ 27 к.с. Седанът ускорява от 0 до 100 км/ч за 7.5 секунди, а максималната скорост е 180 км/ч.

Снимка: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #32
    8 rate up comment 6 rate down comment
    speedart ( преди 9 години )
    Да бе нали трябва да се различава от масата Ламборгинита , Поршета , Ферарита , Бентлита , Мерцедеси ,Бмв-та и т.н....но ти си вярвай че тойдата някой я брои за повече от такси в Пакистан...важното е да си щастлив
  • #31
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Като спомена Монако,можеш да погледнеш дали принц Алберт не кара и няма Приус!Даже го замени с плъг ин версията.Защо ли кара Приус според теб?Погледни и на свадбата с каква кола возят младоженците!Пак е хибрид на Тойота!Значи един от най-богатите и известни личности кара екологичен, икономичен,иновативен и с най-високи технологии модел,а хейтърите тук с празните си каски искат да го качат на тракащ дизел.Запомнете го че дизел и лукс са две изключващи се неща.А екология и дизел са несъвместими.
  • #30
    8 rate up comment 6 rate down comment
    speedart ( преди 9 години )
    ауеркраут ( преди 2 минути )Тойота е най-скъпия автомобилен бранд, далеч пред Мерцедес. Това е имидж! ...ААААА СЕГА РАЗБИРАМ ЗАЩО ГИ КАРАТ ТОЛКОВА МНОГО ТОЙТИТЕ В КНЯЖЕСТВО МОНАКО
  • #29
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Зауеркраут ( преди 9 години )
    Тойота е най-скъпия автомобилен бранд, далеч пред Мерцедес. Това е имидж! Представете си, в белите държави брандът който прави революционен хибрид е по-популярен от бранд с премиум претенции, но тракаши канцерогенни технологии. И в това няма нищо чудно. Знам че ограничените ви мозъци това не могат да го проумеят, но ето на, факт е!
  • #28
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Немците разбивали представите за хибрид. Естествено ще ще разбиват. Първо като се почне от там че са направили първия хибрид в света. Второ като се види, че този Мерцедес е двойно по-мощен от Приус а харчи двойно по-малко и върви двойно повече. За дизайна няма да коментирам, там Тойота няма кой да я стигне по грозен дизайн. Имидж? Къде е Мерцедес горе на върха и къде Тойота на дъното. Няма база за сравнение.Тука разни хора нещо се напъват да изкарат Тойотата нещо повече от Мерцедес, смешници.
  • #27
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Като не могат да правят хибриди да си купят от Нисан!Да гледат от БМВ как се отъркаха около Тойота и почнаха да изкарват разни хибриди,които са още далеч от японското съвършенство,но са по-добре от нищото.
  • #26
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Немците, тотално разбиват представите на хората за хибрид. Слагат електро мотор на самобръсначка, батерия на електрическа четка за зъби и казват: Ето направихме супер икономичен хибрид. Разбира се никой не ги купува техните хибриди, защото на тестовете се представят зле, но това не им пречи да скалъпят някой рекорд с който да зарибят някой балък, разчитащ само на реклами.Никой сериозен човек с най-елементарни технически познания,няма да се върже нахибридс 27 к.с.ел.система и 0,8 кВт бат.
  • #25
    10 rate up comment 4 rate down comment
    to speedart ( преди 9 години )
    Ти нещо от ВАГ-ините ли караш|?
  • #24
    9 rate up comment 8 rate down comment
    шибен зи дошен ( преди 9 години )
    Днеска няма ли сервизна акцийка я на Хонда,я на Тойота?
  • #23
    10 rate up comment 7 rate down comment
    до Дошо ( преди 9 години )
    Брой си точките от които никой не се интересува! Но в годината има две състезания,които се помнят с години 24 часа на Льо Ман и 24 часа на Нюрбургринг! Това са състезанията,другото са просто серии! А в тези състезания Ауди смачка всички останали/ включително братовчедите от Порше/Доше, я забърши праха от постера на стария Сивик/и той май е "тракащ дизел",а?/