IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хибриден Mercedes стигна от Африка до Англия с един резервоар

Серийният E300 BlueTEC Hybrid показа среден разход на гориво от 3.1 л/100 км

Хибриден Mercedes стигна от Африка до Англия с един резервоар

Традиционният „Фестивал на скоростта“ в Гудууд (Вбр) бе почетен по нестандартен начин от Mercedes-Benz. Сериен седан Е-Class с хибриден агрегат премина с един резервоар разстоянието от 1968 км, разделящо Мароко и Великобритания.
Хибриден Mercedes стигна от Африка до Англия с един резервоар
Инициатор и участник в пътуването бе британският журналист Андре Френкел. Той и неговият спътник изминаха разстоянието между Танжер и Гудууд за 27 часа, като пресякоха 4 държави и 3 часови зони. В крайна сметка техният Mercedes E300 BlueTEC Hybrid показа разход на гориво от 3.1 л/100 км.

Пътешествениците твърдят, че условията, при които са пътували, са били най-различни. Автомобилът се е движил както при проливен дъжд, така и при голяма жега. Преминавал е през големи задръствания и през планински проходи с много завои, но въпреки това е успял да покаже нисък разход и да стигне до крайната си точка без презареждане.

Принципното условие за пробега е било да се използва автомобил със заводско оборудване. На седана е поставен резервоар с увеличен до 80 литра обем, но тази опция се предлага от производителя и е достъпна за всички собственици на модела.

Хибридният агрегат при модификацията E300 BlueTEC Hybrid се състои от 2.1-литров дизел с мощност 204 к.с. и електромотор, даващ 27 к.с. Седанът ускорява от 0 до 100 км/ч за 7.5 секунди, а максималната скорост е 180 км/ч.

Снимка: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #42
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Хаби по 3 литра, ама струва сто и кусур хиляди. На туй ли му викат икономично?!?
  • #41
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Аз гледам дали една кола се разваля, или не. А туй, как му викате... бранда-мранда, не ме засяга. Ако идеята на бранда е за един фар да дадеш 2000 лв., или за една смяна на масло - 3600 лв. колкото е обслужването на GL450, то аз ще я карам и без бранда. За една гъзария да дам 150 000 и да губя по 20 000 на година от обезценяването на скъпата тенекия - не, благодаря. Едно Q7 само да седи в гаража излиза по 9000 на година, ами кво да кажа освен - завалийките.P.S. Знам че ще кажете нещо за грозде.
  • #40
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Аз пък само ще вметна че бранд с претенции да е измислил автомобила е бранд който няма връзка с реалността, а фенчетата му са откровени ***. Апропо, историята припознава за първи автомобилът на Кюно, но дори и той едвали има претенции за авторство.
  • #39
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Каква Тойота? Какъв бранд? Да сравняваш Тойота с Мерцедес е като да сравняваш марципан "Балкан" с шоколад "Линд" Едното е символ на лукс и класа, другото на китайска еднодневка на килограм. Само ще вметна, че Мерцедес са измислили автомобила. Ако не бяха Мерцедес, японците още щяха да кръстосват с рикши по пътеките. Цената на бранда е виртуална и никой не вярва в нея. От Ферари се изсмяха като видяха оценката на бранда Ферари. Тия цени будят само смях у автопроизводителите.
  • #38
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Абе те и Фолцваген са ширпотреба, ама нещо цената на бранда им хич я няма. А България не я мисли - тук феновете на немските каруци преобладават. Няма начин да и се размине светлото бъдеще.
  • #37
    8 rate up comment 4 rate down comment
    до Зауеркраут ( преди 9 години )
    Тя Тойота е по-скъпа и от Бентли, Ферари и Ролс взети заедно - и от тях ли е по-престижна. Тойота продават много, понеже са ширпотреба и това вдига цената на марката. Тя и Кока-кола е по-скъпа от Louis Roederer, които произвеждат шампанското Кристал, което е 500 евро бутилката, но по-престижно ли е да пиеш кола? Никаква логика, никаква мисъл. Имам една молба към теб - не създавай никакво поколение, ако поне малко те е грижа за България. И ако имаш възможност - емигрирай. Честно.
  • #36
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    На Аутомедия вицовете стават все по смешни.Останаха ли прости шарани да им вярват?
  • #35
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Айдеееее,богаташчетата с гражданство в Монако и скъпи немски бангии пак се изказаха по въпроса.Хахаха,ей наистина няма по-кухи хралупи от вашите.Ама иначе си вЕрвайте в глупостите,които пишете.Между другото погледнете какви продажби има въпросното хибридче на МБ и елате пак да си говорим!Продажбите са му точно никакви.Сега се завъртете покрай Лексус да видите там за какво става на въпрос!Да,Лексус е ЛУКС не само с лъскави неща,кожа,технологии и здравина,но и защото е ХИБРИД,а не нафтова печка.
  • #34
    11 rate up comment 5 rate down comment
    speedart ( преди 9 години )
    А да в Монте Карло като отидеш и виждаш само Тойти....все пак имиджа е в тойда...готови сте на всичко само и само вашата глупост да е вярна...
  • #33
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Виж гаража на принца! А и какъв принц е Алберт? Кралство Монако е с площ по-малко от 2 квадратни километра!?!Като площ е по-малък от всеки жилищен комплекс в който и град на България да хванеш, населението на Монако е колкото населението на село Айтос. Цялото кралство е две улици. Това кралство е една голяма бутафория. На тия две улици има квартали, столица, това не е кралство а увеселителен парк. Минеш два метра и си в столицата,минеш още 20 и си извън столицата и си вече в квартал Монте Карло