IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хибриден Mercedes стигна от Африка до Англия с един резервоар

Серийният E300 BlueTEC Hybrid показа среден разход на гориво от 3.1 л/100 км

Хибриден Mercedes стигна от Африка до Англия с един резервоар

Традиционният „Фестивал на скоростта“ в Гудууд (Вбр) бе почетен по нестандартен начин от Mercedes-Benz. Сериен седан Е-Class с хибриден агрегат премина с един резервоар разстоянието от 1968 км, разделящо Мароко и Великобритания.
Хибриден Mercedes стигна от Африка до Англия с един резервоар
Инициатор и участник в пътуването бе британският журналист Андре Френкел. Той и неговият спътник изминаха разстоянието между Танжер и Гудууд за 27 часа, като пресякоха 4 държави и 3 часови зони. В крайна сметка техният Mercedes E300 BlueTEC Hybrid показа разход на гориво от 3.1 л/100 км.

Пътешествениците твърдят, че условията, при които са пътували, са били най-различни. Автомобилът се е движил както при проливен дъжд, така и при голяма жега. Преминавал е през големи задръствания и през планински проходи с много завои, но въпреки това е успял да покаже нисък разход и да стигне до крайната си точка без презареждане.

Принципното условие за пробега е било да се използва автомобил със заводско оборудване. На седана е поставен резервоар с увеличен до 80 литра обем, но тази опция се предлага от производителя и е достъпна за всички собственици на модела.

Хибридният агрегат при модификацията E300 BlueTEC Hybrid се състои от 2.1-литров дизел с мощност 204 к.с. и електромотор, даващ 27 к.с. Седанът ускорява от 0 до 100 км/ч за 7.5 секунди, а максималната скорост е 180 км/ч.

Снимка: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #12
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Абе нема лошо, едни 30-50 % към цената на нормалната версия. Те всички залитнаха към тея хибриди, явно има договорка нещо, че пичалбите паднаха, требе да се смучи народо. Иначе - имаше биогаз, нормална газ и други подобни сравнително по-еко технологии, ама ядец, газта е другаде и печалбите на дизелджиите ке паднат.
  • #11
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    че е реклама в това спор няманикой няма ей така за кеф да търкаля 2000 км без причинатя и колата си е брандирана никой не си прави илюзии че това е случаен човекно все пак смятам че с таква кола е добро постижение макар и не нещо уникално
  • #10
    9 rate up comment 11 rate down comment
    Неук ( преди 9 години )
    Часовите зони са две - на Мароко и Англия по гринуич и на Испания и Франция 1+ Гринуич. Горивото им е било в повече и никой не ги е карал да се движат по пътища със завои. Ерго - статията е скрита реклама и няма нищо общо с реално отразяване на някакво събитие.
  • #9
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    PSA имат дизелов хибрид с 200 коня и подобен, а може би и по-нисък разход. Но пак казвам, дизеловият двигател и екология са несъвместими неща, особенно за градовете и леките коли. За камионите и рейсовете стават естествено.
  • #8
    16 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    а отчитате ли колко тежи тоя танк даващ 3.1 разходда и ПСА имат 1.6 дизел с разход 4/100 ама 1.6 100 коня на слаган на кола 1200 кгтук говорим за 200 коня на кола тежаща 1700 кг (преди ел частите) над 2 тона с полезния товар
  • #7
    14 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Чудя се само, кой ги заблуди немците, че дизелов хибрид може да се пише към "чистите" модели. То нормално модерен дизелов седан харчи около 4-5 извънградско. Този харчи демек 0.9 литра по-малко сажди отколкото нормален седал дизелов и то при идеални условия. Нито се задвижда само от ел. енергията и мотора, за да се каже, че филтрите за твърди частици работят оптимално нито нищо... Нищо де правят някакви крачки немците към хибридите.
  • #6
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    не знам със сигурност но рено и мерцедес работеха заедно над малките двигатели а и рено не мисля че има 2.1 двигател особено с толкова конски сили.и сега сигурно ще кажете че приуса е по-добър че дава подобен разход отдавна но няма да отчетете факта че едва вади 80 коня и набира 0-100 за около един ден
  • #5
    16 rate up comment 5 rate down comment
    speedart ( преди 9 години )
    Айде смейте се сега на Германските хибриди с разход 3.0 на 100...
  • #4
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    тамън ще имат гориво и да се приберат :)е ако 3.1 е по компютър на много коли компютъра има навика да лъже че е малко по-нисък разхода
  • #3
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Че то ако харчи срено по 3.1 на сто с един 80 литров резервоар трябва да измине 2500км. Значи са им останали към 16 литра :)