IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Японците обединяват сили за създаване на нов тип двигатели

В Toyota са готови с технология за повишаване на ефективността при хибридите

Японците обединяват сили за създаване на нов тип двигатели

Осемте най-големи японски автомобилни производители обявиха сътрудничество за провеждане на фундаментални изследвания и разработка на нов тип икономични двигатели, съобщава агенция JcNews.
Японците обединяват сили са създаване на нов тип двигатели
Компаниите Daihatsu, Fuji Heavy Industries, Honda, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Toyota и Suzuki ще започнат изследвания за създаване на технология за намаляване на вредните емисии на дизеловите двигатели и за повишаване на коефициента на полезно действие на бензиновите. Всеки един от производителите обаче ще работи напълно самостоятелно, след което информацията ще бъде обменяна с останалите компании в проекта.

От Toyota обявиха, че съвместно с компанията Denso са започнали нова разработка за създаване на полупроводници, които ще позволят подобряване на ефективността на двигателите с около 10 %. Новите полупроводници са създадени на основата на съединението силициев карбид (SiC) и позволяват съществено намаляване на загубата на енергия при хибридните транспортни средства.
Японците обединяват сили са създаване на нов тип двигатели
„Полупроводниците играят ключова роля в една хибридна система, тъй като регулират предаването на електричество от батериите към електромотора. Те провеждат енергията, създадена при спиране и забавяне, за съхранение в акумулатора. В момента в блока за управление (PCU) се губи около 25 % от общия обем на загуби на електроенергия при хибридите. А 20 % от тези загуби са именно заради полупроводниците“, съобщават от Toyota.

Новата технология вече се тества в прототипи на японския производител. Първите тестове показват повишение на ефективността на транспортните средства с около 5 %. Ако изпитанията бъдат успешни, в Toyota се готвят да внедрят откритието си в серийни хибриди и електрически автомобили.

Снимки: Mazda, Toyota

0 от 500
  • #64
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Стойков ( преди 9 години )
    Малко се объркахме. Това долното е насочен към "Анонимен"
  • #63
    7 rate up comment 2 rate down comment
    autoenthusiast ( преди 9 години )
    Казармата не може да замести училището и домашното възпитание. И като имаше казарма да не станахме дисциплинирани и родолюбиви като японците (вж. WW2)?др. Старшина - сигурен съм, че след вашият призив всички ще се втурнат към поделенията.И няма лесно решение на никой проблем-ако имаше-проблема нямаше да съществува.Не че сега имам нещо против да ме викнат малко запас да вляза във форма :)))Р-к ХХХХХ дал 18 месеца от живота си в поделение N ХХХХХ на МВР.
  • #62
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Stamat ( преди 9 години )
    A puk na men mi se obrazuva sirene po h*q :-(
  • #61
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    kato vurnat kazarmata mladite hora shte se nauchat malko na disciplina, rodulubie, kak se boravi s orujie i.t.n i az sum tvurdo ZA vrushtaneto na kazarmata
  • #60
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    И като върнат казармата какво, това какво ще ни помогне?
  • #59
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Старшина ( преди 9 години )
    ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, ТРЯБВА ДА ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА НАБОРНА ВОЕННА СЛУЖБА! МЪЖЕТЕ 3 ГОДИНИ, ЖЕНИТЕ 2 ГОДИНИ! ТОВА Е СПАСНИЕТО! КАЗАРМАТА ЩЕ СПАСИ СВЕТА!
  • #58
    11 rate up comment 3 rate down comment
    m5 ( преди 9 години )
    kazarmata trqbva momentalno da se vurne
  • #57
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Таз година полупроводници, догодина цели!
  • #56
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Хех ( преди 9 години )
    А Порше 918 може да даде 3.3/100 само ако го караш бавно и спираш на всеки 60 км за по 4 часа да се зареди батерията. Кухи, кухи, кухи каски...
  • #55
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Хех ( преди 9 години )
    BMW i3 REx rated at 117 MPGe, 39 mpg with 72-mile EV range. 39 mpg е точно 6л/100. ВАГитата пак се изложиха колко са кухи.