IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Японците обединяват сили за създаване на нов тип двигатели

В Toyota са готови с технология за повишаване на ефективността при хибридите

Японците обединяват сили за създаване на нов тип двигатели

Осемте най-големи японски автомобилни производители обявиха сътрудничество за провеждане на фундаментални изследвания и разработка на нов тип икономични двигатели, съобщава агенция JcNews.
Японците обединяват сили са създаване на нов тип двигатели
Компаниите Daihatsu, Fuji Heavy Industries, Honda, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Toyota и Suzuki ще започнат изследвания за създаване на технология за намаляване на вредните емисии на дизеловите двигатели и за повишаване на коефициента на полезно действие на бензиновите. Всеки един от производителите обаче ще работи напълно самостоятелно, след което информацията ще бъде обменяна с останалите компании в проекта.

От Toyota обявиха, че съвместно с компанията Denso са започнали нова разработка за създаване на полупроводници, които ще позволят подобряване на ефективността на двигателите с около 10 %. Новите полупроводници са създадени на основата на съединението силициев карбид (SiC) и позволяват съществено намаляване на загубата на енергия при хибридните транспортни средства.
Японците обединяват сили са създаване на нов тип двигатели
„Полупроводниците играят ключова роля в една хибридна система, тъй като регулират предаването на електричество от батериите към електромотора. Те провеждат енергията, създадена при спиране и забавяне, за съхранение в акумулатора. В момента в блока за управление (PCU) се губи около 25 % от общия обем на загуби на електроенергия при хибридите. А 20 % от тези загуби са именно заради полупроводниците“, съобщават от Toyota.

Новата технология вече се тества в прототипи на японския производител. Първите тестове показват повишение на ефективността на транспортните средства с около 5 %. Ако изпитанията бъдат успешни, в Toyota се готвят да внедрят откритието си в серийни хибриди и електрически автомобили.

Снимки: Mazda, Toyota

0 от 500
  • #84
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Mоже ли някой да ми обясни какво е конглокент или каквото е там? На български моля ...
  • #83
    2 rate up comment 0 rate down comment
    ИСТИНАТА ( преди 9 години )
    https://***.youtube.com/watch?v=E1-JnbdqW-A - НАТО ФАШИСТИ, СВЕТОВНИ ТЕРОРИСТИ!
  • #82
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Сержолина Вурст е като някой писали преди мен, които обиждат,плюят и се правят на голяма работа.Пълни кре'тен'че'та са и изобщо си нямат идея за какво става на въпрос.Вярно че статията не е за казарма,но какво от това.Видя се че тези които не са ходили на това място в по-голямата си част за нищо не стават.Да пущат бради,ако случайно са изкарали пубертета,да обличат по една рокля,малко грим,червило,сенки,спирала и да ходят на Мария Луиза да заработват!С такава младеж държавата загива........
  • #81
    5 rate up comment 2 rate down comment
    storm ( преди 9 години )
    Факт е, че липсата на казарма уби българският мъж...
  • #80
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Старшина ( преди 9 години )
    Анонимчо, България 1300 години е оцеляла благодарение на тия, които ги наричаш лежачи... Дори под турско робство сме имали по-голяма армия от сега. Не се ли възвърне казармата, българската армия загива, което малко след това ще сложи край на съшествуването на България...
  • #79
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Старши, бегай дабго духаш с твоите глупости,или си пиши внекой форум на шапкари. Военните сте най-големите лежачи и дембели, и най-голямото и безмислено перо на държавата. По цял ден нищо не правите и чакате големите държавни заплати и ранното пенсиониране.
  • #78
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Ал ( преди 9 години )
    В статията се говори за двигатели , а не за оръжия. Що за идиотска полемика се развихри за казармата и какво общо има тя със статията?
  • #77
    4 rate up comment 8 rate down comment
    doc ( преди 9 години )
    Do kazarmadgiite!Tuk ne e forum "Iskreno i li4no",a forum za istinskite avtomobili i tehnologii,ako znaete kakvo ozna4ava tazi duma.
  • #76
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Старшина ( преди 9 години )
    Ей такива ***, като този под мен много бързо ги вкарвахме в правия път. Научавахме ги на уважение, но не и на култура. Въпросното същество няма нито култура, нито възпитание, нито уважение. Ако нямахме армия и мъжете не служеха нямаше и държавата да е има. Вместо Анонимен, щеше да бъде с името Хасан, Мюмюн, Али, Исмаил и др. подобни гаджалски имена. А може би е с такова име и за това така говори или може би иска да го обрежат.
  • #75
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    абе ротния кукундел - бегай на границата да ловиш джагали бе - кво се правиш на мноо умен у интернет! тъпата казарма си я заври кадето слънце не огрева *** прос - тука пишем за коли а не за *** вечеринки!