IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Японците обединяват сили за създаване на нов тип двигатели

В Toyota са готови с технология за повишаване на ефективността при хибридите

Японците обединяват сили за създаване на нов тип двигатели

Осемте най-големи японски автомобилни производители обявиха сътрудничество за провеждане на фундаментални изследвания и разработка на нов тип икономични двигатели, съобщава агенция JcNews.
Японците обединяват сили са създаване на нов тип двигатели
Компаниите Daihatsu, Fuji Heavy Industries, Honda, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Toyota и Suzuki ще започнат изследвания за създаване на технология за намаляване на вредните емисии на дизеловите двигатели и за повишаване на коефициента на полезно действие на бензиновите. Всеки един от производителите обаче ще работи напълно самостоятелно, след което информацията ще бъде обменяна с останалите компании в проекта.

От Toyota обявиха, че съвместно с компанията Denso са започнали нова разработка за създаване на полупроводници, които ще позволят подобряване на ефективността на двигателите с около 10 %. Новите полупроводници са създадени на основата на съединението силициев карбид (SiC) и позволяват съществено намаляване на загубата на енергия при хибридните транспортни средства.
Японците обединяват сили са създаване на нов тип двигатели
„Полупроводниците играят ключова роля в една хибридна система, тъй като регулират предаването на електричество от батериите към електромотора. Те провеждат енергията, създадена при спиране и забавяне, за съхранение в акумулатора. В момента в блока за управление (PCU) се губи около 25 % от общия обем на загуби на електроенергия при хибридите. А 20 % от тези загуби са именно заради полупроводниците“, съобщават от Toyota.

Новата технология вече се тества в прототипи на японския производител. Първите тестове показват повишение на ефективността на транспортните средства с около 5 %. Ако изпитанията бъдат успешни, в Toyota се готвят да внедрят откритието си в серийни хибриди и електрически автомобили.

Снимки: Mazda, Toyota

0 от 500
  • #74
    9 rate up comment 2 rate down comment
    ротния ( преди 9 години )
    Казармата няма как да оправи обществото, но тя е голямо училище. Училище за живота. Там младите се научават на ред, дисциплина, отговорност, задружност, самостоятелност, справяне с проблемите, воля и още много др. Мога да изреждам до утре. Едно от най-важните неща е обаче боравенето с оръжие и защита на отечеството. Основното, което дава казармата са неща, които няма къде другаде да бъдат усвоени. Липсата на тази институция, води до деградация на обществото.
  • #73
    9 rate up comment 0 rate down comment
    assos ( преди 9 години )
    Много ме съмнява сегашните "мъже"да издържат и една седмица на напрежението в казармата...който е бил знае за какво става въпрос,бил съм в Звездец,едва ли има нужда от коментар:)
  • #72
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    На всички писачи със шльокавицата директно им налепих минуси, без да ги чета. Годината е 2014 все апк.
  • #71
    8 rate up comment 0 rate down comment
    32900 ( преди 9 години )
    В казармата повече от 8-12 месеце,няма смисъл,това време е предостатъчно да си се обучил,останалото са губене на време и простотии.
  • #70
    27 rate up comment 1 rate down comment
    до Старшинката ( преди 9 години )
    Не е проблема в армията- цялото общество ни е изгнило и народа ни стана ялов! През 1984г. бях 20 годишен МЪЖ, който караше ТАНК като луд (направо му пържех буталата)!!! През 2014г. съседа ми е 27 годишен МЛАДЕЖ, дето се е записал в бюрото по труда в някаква програма срещу "младежката безработица"! И друго- баща ми е бил точно на 27, като е започнал да си строи къща!!! И такива неща са си били напълно нормални за онези години... Мисля, че коментара над такива факти е ИЗЛИШЕН!
  • #69
    20 rate up comment 4 rate down comment
    ротния ( преди 9 години )
    Уволних се КР (Командир на рота) със звание капитан. Много момчета са минали през взвода ми (първо бях КВ, като повечето офицери), а после през ротата. Според мен не им беше зле и ги научих на много неща, аз заедно с колегите старшини и офицери. Момчетата са вече мъже, но много още ме помнят. Спирали са ме къде ли не и са ми казвали:- Г-н Капитан, помните ли ме, бях във Вашата рота. Усмихват се, разговаряме се и си спомняме за отминалото време. Казармата, каквото дава, няма кой да ти го даде...
  • #68
    9 rate up comment 4 rate down comment
    bai Ivan ( преди 9 години )
    Абе бай Тошо отдавна направи цели проводници, па тия още си играят с полупроводници въй въй...
  • #67
    13 rate up comment 2 rate down comment
    autoenthusiast ( преди 9 години )
    Другарю Старшина,Нищо не сте разбрали от казармата. Оръжиеята от казармата (по мое време си служих с АК47 и ПК) не могат да помогнат в реалния бой на живота.Не могат да ни помогнат и да започнем да произвеждаме двигателите които се цитират в статията.
  • #66
    14 rate up comment 2 rate down comment
    AMG ( преди 9 години )
    Сегашните младежи са пълна леш, съгласен съм, че трябва да я има и за момчетата и момичетата...
  • #65
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Старшина ( преди 9 години )
    В казармата младежите научават как се работи с оръжие и как се използва в реален бой, а това е най-малкото, което научават там, научават се на родюлбие, отговорност, дисциплина, не всичко се учи в семейството