IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първата Toyota с двигател BMW

Моделът Verso с 1.6-литров дизелов двигател се качва на поточните линии след месец

Първата Toyota с двигател BMW

Първият модел на Toyota с двигател BMW ще започне да се произвежда след месец, съобщават от централата на японската компания. Това е миниванът Verso, който получава 1.6-литров дизелов двигател, конструиран от германския премиум производител.
Първата Toyota с двигател BMW
Toyota Verso. Снимка: Toyota

Точно преди две години - през декември 2011 година, BMW Group и Toyota Motor Corporation (TMC) подписаха договор за сътрудничество. Една от клаузите в споразумението предвиждаше снабдяването на японската марка с 1.6- и 2.0-литрови дизелови двигатели BMW. А първият модел на Toyota с такъв агрегат е Verso.

Миниванът Verso получава 1.6-литров дизелов двигател с мощност 110 к.с. и максимален въртящ момент 270 Нм. Агрегатът покрива стандарта Евро 5, отделя в атмосферата 119 гр/км вредни СО2 емисии и е познат от моделите BMW 1-Series и старото поколение MINI. Този двигател се произвежда във фабриката на BMW в Австрия.

Оборудваната с двигател на BMW Toyota Verso ще започне да се произвежда след около месец в завода на марката в Турция. Цените и спецификациите на модела ще бъдат разкрити по-късно.

Припомняме, че BMW Group и Toyota Motor Corporation (TMC) задълбочиха съвместното си сътрудничество, подписвайки допълнителни споразумения, насочени към дългосрочно сътрудничество за съвместно разработване на система за горивни клетки, развитие на архитектура и компоненти за спортен автомобил, изследвания и разработки за леки технологии. Предвижда се и сътрудничество в областта на изследванията за въздушно-литиеви батерии.

Тагове: toyota verso
0 от 500
  • #30
    8 rate up comment 13 rate down comment
    пора ( преди 10 години )
    И още нещо - хубавите, премиум автомобили не са икономични, скъпи са за поддръжка, високи са им застраховките, горят много особено като ги настъпваш (а няма как да се сдържиш да не настъпваш), искат си постоянно миене и поддръжка, т.е. нищо общо със 100-коня които търкаляш и си мислиш че караш кола! Но, с риск да се повторя - тези коли не са за всеки (но всеки плюе по тях), всеки ги иска, и малко могат да си ги позволят!
  • #29
    6 rate up comment 11 rate down comment
    пора ( преди 10 години )
    Доше, аз тебе не те гледам и не ме засяга какво караш, но се дразня на постоянните ти приказки за немските возила, при условие че ти караш кола 100 коня!! Просто е смешно!! Качи се на добра кола и тогава плюй по другите. Но факта че караш икономичен *** с който ти излиза евтино, мислиш си че ти е комфортно и също си мислиш че можеш да изпреварваш, не ти дава право да плюеш по другите - пак повтарям, качи се на истинска премиум кола, но не да се возиш, а да покараш за дълго време и ще разбереш.
  • #28
    8 rate up comment 10 rate down comment
    пора ( преди 10 години )
    Доше, кое не е изпърдялник бе - 100 коня на 1.7 двигател - че това не е кола а костенурка - при теб е опасно да изпреварваш!! И какво като излезне BMW-то - данеби да си го купиш че да ни разкажеш играта, а? Да ама това не ти е тойотка и ще струва скъпо...качи се на хубава кола, покарай и тогава говори, а сега с тоя 1.7 пърдялник можеш само да гледаш...
  • #27
    7 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Bednite karat Toyota.Bogatite VW.Tolkova e prosto
  • #26
    10 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Samo deto BMW predostavia ostarelite si dizelovi motori ot Mini na iapon4etata,deto niama na4in da razberat kak rabotiat dizelite,dori da im go narisuva6 na daskata s tebe6irPS-GOLF N1 v Iaponia
  • #25
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    samsung ne e li koreiska marka,Ne qponska ima razlika,osven 4e sa vse drapnatooki
  • #24
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Освен това, Самсунг надминаха ябълките по продажби, актуализирай си информацията, а не бъди като отявлено германско фенче, което само повтаря в захлас, колко биле велики видите ли германците, и как само така ще е в бъдеще...
  • #23
    10 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Не само голф е номер 1 в япония, ами и iphone е най-продавания смартфон през последната година. Не само голф е номер 1 в япония, ами и iphone е най-продавания смартфон през последната година. И кои са точно японските смартфонове, че като изключим леките забежки на Сони в тази област, за други не се сещам?То и германските коли претендират да са Германски премиуми, ама като погледнеш, почти на 100% електрониката им е или японска или корейска, прозведена в Китай.
  • #22
    9 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Не само голф е номер 1 в япония, ами и iphone е най-продавания смартфон през последната година. За пръв път японците надскочиха комплексите си и признаха, че собствената им продукция е по-лоша от вносната.
  • #21
    10 rate up comment 13 rate down comment
    NIAMA DA ZABRAVIM ( преди 10 години )
    GOLF N1 v Iaponia za vsi4ki vremena