IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първата Toyota с двигател BMW

Моделът Verso с 1.6-литров дизелов двигател се качва на поточните линии след месец

Първата Toyota с двигател BMW

Първият модел на Toyota с двигател BMW ще започне да се произвежда след месец, съобщават от централата на японската компания. Това е миниванът Verso, който получава 1.6-литров дизелов двигател, конструиран от германския премиум производител.
Първата Toyota с двигател BMW
Toyota Verso. Снимка: Toyota

Точно преди две години - през декември 2011 година, BMW Group и Toyota Motor Corporation (TMC) подписаха договор за сътрудничество. Една от клаузите в споразумението предвиждаше снабдяването на японската марка с 1.6- и 2.0-литрови дизелови двигатели BMW. А първият модел на Toyota с такъв агрегат е Verso.

Миниванът Verso получава 1.6-литров дизелов двигател с мощност 110 к.с. и максимален въртящ момент 270 Нм. Агрегатът покрива стандарта Евро 5, отделя в атмосферата 119 гр/км вредни СО2 емисии и е познат от моделите BMW 1-Series и старото поколение MINI. Този двигател се произвежда във фабриката на BMW в Австрия.

Оборудваната с двигател на BMW Toyota Verso ще започне да се произвежда след около месец в завода на марката в Турция. Цените и спецификациите на модела ще бъдат разкрити по-късно.

Припомняме, че BMW Group и Toyota Motor Corporation (TMC) задълбочиха съвместното си сътрудничество, подписвайки допълнителни споразумения, насочени към дългосрочно сътрудничество за съвместно разработване на система за горивни клетки, развитие на архитектура и компоненти за спортен автомобил, изследвания и разработки за леки технологии. Предвижда се и сътрудничество в областта на изследванията за въздушно-литиеви батерии.

Тагове: toyota verso
0 от 500
  • #40
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Do6o stiga si zavijdal zlobno na horata s pari,ami spri da vliza6 v tozi forum,4e vseki 1 vi te podigrava mo6tno.Poraboti nad sebe si,spe4eli niakoi lev i si kupi istinska kola ot VW Group i posle pak ela da rasi6 biseri
  • #39
    10 rate up comment 5 rate down comment
    до Дошко ( преди 10 години )
    Стига сте ми говорили за някви гробници където не се знае дали му е сменяно масло...ето ти пример Доше..приятел си купи Е46 328i (1999) за 50-годишнината си е направил подарък (немеца)... на 192 000 от човек в Германия..даже се снимаха за спомен (това е сериозно, мен ми беше смешно обаче явно човека си я обичал колата)..до последно си е записвал всичко в книжката и колата е поддържана само в БМВ...от 1г 5 м. я кара..досега само бензин (не газ) пълни и това е...
  • #38
    8 rate up comment 8 rate down comment
    пора ( преди 10 години )
    И доше - пожелавам ти най искрено да се качиш на CL-a, ама 6 литровия, да видиш какво значи кола - даже първия модел който е почти на 20 години все още е уникален автомобил които може да се кара още много....ама какво ти говоря - като не си карал такива коли няма да ме разбереш..
  • #37
    7 rate up comment 6 rate down comment
    до Дошо ( преди 10 години )
    Ама Доше твоя приятел чисто нова ли е купил?....когато някой си купи чисто нова кола или до 5000 км. (която за мен е пак нова) и я кара до към 100 000км. може да изказва мнение..кое е добре и кое не..!
  • #36
    10 rate up comment 7 rate down comment
    пора ( преди 10 години )
    GTR на нисан е супер, но и мерцедесите имат уникални спортни коли, и то такива които са бързи но и возят меко и комфортно като лимузини. Но за да разбереш какво говоря трябва да ги караш, не само да се гледат спецификациите.
  • #35
    9 rate up comment 7 rate down comment
    пора ( преди 10 години )
    Да бе - А8 е много зле, прав си. А не се ли замисли че въпросното ауди може да не е поддържано и оттова да е стигнало до това състояние. Ако беше поразсъждавал щеше да се сетиш че този тип коли се карат много (много повече от нормалните коли) и искат поддръжка. Затова мисля че впечатлението ти за конкретния модел не леко предубеден, няма как на база 1 кола да съдиш за всички. И да, А8 е далече по добра кола от твоята във всяко едно отношение (не че съм фен на ауди)
  • #34
    16 rate up comment 5 rate down comment
    фолк с ваген ( преди 10 години )
    попре пък аз пък съм карал A27-ци, SSSSSSS класи, бмв 7659245423-ци, 4 броя летящи чинии, 8 самолетоносача и 1 колело с 3 гуми - всичко това днес до обяд в детската градина
  • #33
    7 rate up comment 10 rate down comment
    пора ( преди 10 години )
    Доше, За разлика от теб съм карал не само Инфинити, но и 7-*** серия БМВ, S класи, А8-ци и т.н., а ти какво си карал от тях, и най-вече - какво си имал за да говориш колко са зле?
  • #32
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Чичето ( преди 10 години )
    Порче, ти кво искаш да кажеш, че Дошо като кара здрав автомобил с ниска поддръжка няма право да дкоментиа коли ли?
  • #31
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Чичето ( преди 10 години )
    Тойота да не са луди да наливат пари за разработка на ЕВРО6 дизел??? Това е морално остаряла технология в която само *** немска каска може да налива пари. Тойота са абсолютни лидери при хибридите и това им е напълно достатъчно, а като гледам е и напълно достатъчно за БМВ да им иде на крака в япония да подписват споразумения за технологичен обмен.