IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-сигурната кола е китайска!

Qoros 3 Sedan е отличник на годината в тестовете на Euro NCAP

Най-сигурната кола е китайска!

Изненадващо, но най-сигурната кола за 2013 година е китайска. Първият модел на Qoros за Европа - 3 Sedan, премина през краш-тестовете на Euro NCAP, като заслужи максималните 5 звезди. Нещо повече, китайската кола записва общ резултат от 88%, което най-доброто постижение за 2013 година, сочи информацията от Qoros.
Най-сигурната кола е китайска!
Представеният за първи път на автомобилното изложение в Женева Qoros 3 Sedan е първата китайска кола, която се явява на тестовете на Euro NCAP и записва резултат от 5 звезди. Моделът е показал рейтинг от 95% при защитата на възрастни пасажери в купето, 87% за защита на деца в купето, 81% за серийни системи за безопасност и 77% за защита на пешеходци.

Общият резултат на колата е 88%, който е ненадминат от нито един автомобил, явил се на краш-тестовете на Euro NCAP през 2013 година, сочи информацията на Qoros.
Най-сигурната кола е китайска!
Анализатори определят постижението на Qoros 3 Sedan като крайъгълен камък в развитието на китайските коли, които до момента привличаха клиенти най-вече с ниската си цена. Успехът на 3 Sedan обаче показва, че някои от китайските производители отделят подобаващо внимание и на сигурността на автомобилите.

Qoros, която е съвместна компания на китайската Chery Automobile и израелската Israel Corp, има доста амбициозен план за Европа. Компанията вече нае популярни лица от автомобилната индустрия, сред които е Герд Хилдебранд, бивш шеф на MINI Design Studio.

Освен това, в моделите на Qoros могат да бъдат открити доста модерни системи и технологии. Един от двигателите, например, е 1.6-литров с турбо и старт/стоп система, като генерира 156 к.с. и 210 Нм. Налична е дори роботизирана скоростна кутия с два съединителя, производство на Getrag, с която се оборудват редица модели на Renault и Ford. В базовото оборудване на 3 Sedan пък са налични 8 въздушни възглавници и инфо-развлекателна система с 8-инчов дисплей.

Още преди години от Qoros заявиха, че техните коли нямат да отстъпват по нищо на европейските, включително безопасността.
Най-сигурната кола е китайска!
Освен 3 Sedan, китайската марка ще предложи в Европа комби под името 3 Estate и хибриден кросовър - 3 Cross Hybrid. За следващите няколко години се подготвят общо 5 нови модела на Qoros, сред които всъдеход и луксозен седан.
Най-сигурната кола е китайска!
Снимки: Qoros / Euro NCAP

Тагове: euro ncap qoros qoros 3 sedan
0 от 500
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 10 години )
    Интересно ми е, дали и нетестовите модели ще са здрави. Преди време гледах едно клипче с ОКА, произведена на различни места в Русия. Едната бе като локум. Изобщо, тук никой не отчита фактора "производство", където всеки може да си прави каквото иска, след като е получил звездите.
  • #13
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    конглокенцията да се чете Konkurentsiya. защото тъпия сайт я променя.
  • #12
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ако някои беше погледнал какво са тествали Euro NCAP през 2013-та, щеше да забележи, че тази година тестовете са основно на японски, корейски и френски коли(конглокенцията не е ужесточена). Все пак евала на китайците, че са постигнали добро ниво на сигурност.
  • #11
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    И какво от това В Европа ще им трябват поне 10 год докато почнат да ги купуват В Италия се опитаха да асамблират китайски коли казваха се ДР и ги продаваха направо в супермаркетите ФАЛИРАХА тази година ДОРИ на смешно ниски цени не се купуваха имаха какви ли не опции подарък и НИЩО Не можаха да се наложат по никакъв начин
  • #10
    11 rate up comment 2 rate down comment
    b.b. ( преди 10 години )
    Много комплекси виждам в коментарите до тук. А колата е чудесна! Ние тук в БГ не стига че нищо не правим, ама и даваме акъл на тези, които правят почти всички стоки в света.
  • #9
    8 rate up comment 2 rate down comment
    СМ ( преди 10 години )
    Ето сега вече ще започнат да се размножават още повече... с тези сигурни коли смъртността ще намалее..
  • #8
    16 rate up comment 1 rate down comment
    DeadFox ( преди 10 години )
    Ами работят здраво и се развиват. Почнете и вие да се развивате, престанете да си губите времето учейки английски, немски, френски и т.н. Учете китайски, ще ни трябва!
  • #7
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    sega da o4akvame li vkliu4vane vav Rally ,i F1 shampionati ,dokato doblijat italiancite,i francuzite ,,,off kvo se zanimavam s eftinjos kitaiki . Samo tova mi haresva v kitaicite 4e ne spqt a rabotqt nonstop
  • #6
    40 rate up comment 20 rate down comment
    nikito_blend ( преди 10 години )
    Моите уважения но Японците все още никой не ги е задминал. ;)
  • #5
    14 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    хахахахаха,РРЕ използва всеки милиметър за да ви нахрани доволно