IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайците от Qoros идват в Европа с още 5 нови модела

Сред тях ще бъдат компактен кросовър и представителен седан

Китайците от Qoros идват в Европа с още 5 нови модела

Китайската компания Qoros, която вече заяви амбициите си да излезе на европейския пазар, планира сериозно разширяване на моделната си гама. Производителят предвижда да пусне поне 5 нови модела, сред които са компактен кросовър и представителен седан, съобщава изданието Autoweek. То публикува и скици на въпросните автомобилите.
Китайците от Qoros готвят още 5 нови модела
Компактният всъдеход ще носи името Qoros 7. За другите два модела все още няма яснота, но се знае, че единият ще бъде от сегмент „В” и ще се предлага в две разновидности – седан и хечбек. Същото ще важи и за по-представителния модел от „D”-сегмента. Освен тях Qoros разработва също така миниван и голямо комби, което ще бъде направено в стила на Jaguar XF Sportwagon.
Китайците от Qoros готвят още 5 нови модела
Компанията Qoros е съвместен проект на фирмата Chery и израелския консорциум Israel Corporation. Тя ще започне да продава своите автомобили в Китай през ноември, а в Европа – в средата на 2014 г. Първият модел е Qoros 3 – седан с двигател с обем 1.6 литра в 2 варианта на мощност – 126 к.с. (атмосферен) и 158 к.с. (с турбина).
Китайците от Qoros готвят още 5 нови модела
Qoros 3 Sedan

През февруари китайците показаха още два свои модела – кросовър Cross Hybrid и комби Estate, които са на същата платформа като Qoros 3. Комбито разчита на 1.6-литровия мотор, а всъдеходът на хибриден агрегат. В него влизат 1.2-литров бензинов мотор и електрически двигател с мощност 69 к.с., задвижващ задните колела. Батериите са литиево-йонни с капацитет 1.9 кВтч.
Китайците от Qoros готвят още 5 нови модела
Qoros 3 Cross Hybrid

Снимки: Autoweek / Qoros
 

Тагове: qoros qoros7 qoros3
0 от 500