IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Qoros нахлува в Европа

В Женева китайско-израелската компания ще покаже седан, комби и хибриден кросовър

Qoros нахлува в Европа

По време на автомобилното изложение в Женева, което отваря врати в началото на месец март, китайско-израелската Qoros ще представи първите си модели, с които ще стъпи на пазара в Европа.

Под прожекторите на изложението ще видим сериен седан, носещ името Qoros 3 Sedan, и два концептуални модела - комбито Qoros 3 Estate и хибридния кросовър Qoros 3 Cross Hybrid.
Qoros нахлува в Европа
Qoros 3 Sedan

Най-голям интерес представлява Qoros 3 Sedan, тъй като този модел ще стъпи на пазарите в Европа още тази година. Той има претенция да бъде луксозен седан, предлагащ богато стандартно оборудване, завидна безопасност и просторен салон. Qoros 3 Sedan разполага с до 8 въздушни възглавници и инфо-развлекателна система с 8-инчов дисплей, която е част от базовото оборудване. Автомобилът има дължина 4615 мм и широчина 1839 мм.

Qoros 3 Sedan ще се оборудва с 1.6-литров агрегат, който предлага две разновидности на мощността. При атмосферната си версия четирицилиндровия агрегат генерира 126 к.с. и 155 Нм, докато при турбо-модификацията цифрите достигат 156 к.с. и 210 Нм. Двигателят се оборудва със старт/стоп система, като се куплира с ръчна трансмисия с 6 степени. Като опция ще се предлага автоматик с два съединителя и също 6 степени.
Qoros нахлува в Европа
Qoros 3 Sedan

На по-късен етап ще бъдат добавени още два двигателя - трицилиндров с обем 1.2 литра и четирицилиндров с обем 1.6 литра. Те са разработени съвместно с компанията AVL, като разполагат със системи за принудително пълнене и директно впръскване на горивото.
Qoros нахлува в Европа
Qoros 3 Cross Hybrid

Що се отнася до концепциите, които Qoros ще покаже в Женева, те използват базата на седана. За Qoros 3 Estate Concept се предполага, че ще бъде комби версия на Qoros 3 Sedan, която ще се появи на пазара съвсем скоро.

Хибридът Qoros 3 Cross Hybrid вероятно ще бъде наличен на по-късен етап. Той ще се задвижва от разположен в предната част 1.2-литров трицилиндров двигател, който работи съвместно с електромотор, задвижващ задните колела. Системата, която задвижва и двата моста, разполага с още един електродвигател. Той е разположен между трансмисията и бензиновия агрегат, като изпълнява ролята на генератор.

Повече подробности очаквайте при премиерата в Женева. 

Информация и снимки: Qoros

Тагове: qoros
0 от 500
  • #13
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Историка ( преди 11 години )
    Хаха.. рядко пиша тук.. повече чета.масури или maho
  • #12
    6 rate up comment 0 rate down comment
    :D ( преди 11 години )
    По - добрата КИЯ !
  • #11
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Нямаш ядове с мен,(ориентирай ме малко,стила на изразяване ми е познат,но "историка" изобщо не ми подсказва).Жокер ???
  • #10
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Историк ( преди 11 години )
    Сори, ако съм те обидил! Но тази тема наистина е болна и 3/4 от Света не знаят за какво става на въпрос. Сори и за спама.
  • #9
    8 rate up comment 0 rate down comment
    до Историка ( преди 11 години )
    Eee, направо съжалих че се пошегувах, от сърце БРАВО....,РАДВАМ СЕ, ЧЕ ИМА И НАЧЕТЕНИ МОМЧЕТА, понякога като се случат;....... (отказах се да изброявам, за да не пропусна някого, и да ми се обиди),и няма с кого две думи да размениш.
  • #8
    12 rate up comment 0 rate down comment
    пак историка ( преди 11 години )
    Ще Ви го обясня кратко, точно и ясно. Надявам се да ме разберете ведъж за винаги. Германците не са арийци! Това, че по някое време са решили да се наричат така, не означава, че са станали арийци. Едиствените арийци в Европа са Българите, арменците, хърватите, талишите и още няколко народа в Кавказ. Славяните не са арийци, нито скандинавците, нито англичаните. Ариец не означава рус човек със сини очи. Ариец има две значения- земеделец, и благородник. Арийци са сегашните народи, наследници на древните индоирански народи(иранци и индийци, не германци). Арийци са тези народи, чийто предци в древността са наричали себе си с общото име "арии", а не всички, които искат да са арийци и са имали развита цивилизация.
  • #7
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Историк ( преди 11 години )
    Вземи прочети малко за арийците невежа такава. Да не се окаже, че и ние сме арийци. Ама не, ние гледаме BTV.. Арийци каза... хаха
  • #6
    4 rate up comment 2 rate down comment
    ИТ ( преди 11 години )
    Хммм...изглежда доста приятно !! :)) обаче това име...неможаха ли да измислят нещо по-свястно....какъв е този к-Урос...!?!:))))
  • #5
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Само на мен ли ми мяза на Пасат?!!
  • #4
    5 rate up comment 5 rate down comment
    vel_co ( преди 11 години )
    Зад тази марка очевидно стои опитен дизайнер,а двигателите приличат да са на VW. Това на снимките нито е израелско,още по-малко китайско.