IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Безпилотната кола на Tesla ще се появи до три години

Автомобилът ще има нужда от човешка помощ само в 10% от времето

Безпилотната кола на Tesla ще се появи до три години
Изпълнителният директор на Tesla Eлон Мъск, разкри някои детайли около новата система за автономно придвижване на компанията.
Безпилотната кола на Tesla ще се появи до три години
Tesla Model S. Снимка: Tesla

В интервю си за Financial Times, Мъск заявява, че технологията ще се справя изцяло сама с управлението на автомобила в 90% от пътните ситуации, а дебютът й ще се случи след три години.
 
Мъск уточнява, че системата се разработва в рамките на компанията Tesla.
 
Преди време стана ясно, че Tesla преговаря с Google. Идеята беше американците да използва вече разработената система на технологичния гигант. Впоследствие обаче Tesla се отдръпна от сътрудничеството, като Мъск мотивира решението с твърде скъпите сензори, които Google използва.
 
Очаква се системата на Tesla да бъде доста по-опростена, което ще я направи и значително по-евтина. В интервюто си за FT Мъск определя напълно автоматичните коли, като "твърде голям скок." 
 

"Изключително трудно е да набавиш последните няколко процента, които ще позволят на колата да се контролира сама," завършва шефът на Tesla.

Още по темата:
Автономните превозни средства – от Леонардо до Googlemobile

Nissan вади самоуправляващи се автомобили до 2020 г.

Mercedes-Benz тества автономен автомобил

Тагове: tesla model s google
0 от 500
  • #2
    3 rate up comment 4 rate down comment
    KKK ( преди 10 години )
    Не я искамееее! Друго си е да даваш газ и да влизаш с вратите напред. Тва модерните коли будят толкова емоции, колкото пералнята ми...
  • #1
    3 rate up comment 5 rate down comment
    бъчваря ( преди 10 години )
    GTR е добра кола, както и M5. Зависи кой какво разбира под "добра" де. Защото аз никога не бих заменил саунда от V8 на M5 с тоя на GTR и не дай си Боже на прахосмукачка като Тесла :) Дори бих се задоволил само с един 5 цилиндров Focus RS. Какво повече му трябва на човек за душата?