IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дами избраха най-добрите автомобили

Audi Allroad, Range Rover, Porsche Boxster S, Mazda CX5 и Ford Fiesta са победителите в отделните категории

Дами избраха най-добрите автомобили

Всяка година, освен обичайните конкурси за автомобил на година, се провежда и такъв, чието жури е съставено изцяло от жени. Нарича се "Women's World Car of the Year" (WWCOTY) и излъчва победители в общо 5 категории - семеен автомобил, луксозен автомобил, спортен автомобил, икономичен автомобил и SUV.

Тазгодишният конкурс, чието жури се състои от автомобилни журналисти от 12 страни, е разделен на две части - номинации, първа елиминация и финална част. До последната част достигат по три автомобила в категория, от които се избира само един победител.
Дамите избраха автомобил на годината
В категорията "Семеен автомобил на годината 2013" победител е Audi Allroad, а на второ и трето място са поставени съответно Volkswagen Golf и BMW 3 Series.
Дамите избраха автомобил на годината
"Луксозен автомобил на годината 2013" е Range Rover, а негови първи и втори подгласници са Mercedes Benz SL550 и BMW 6 Series.
Дамите избраха автомобил на годината
При спортните автомобили лидер е Porsche Boxster S. Втори и трети са съответно Audi RS5 и Toyota 86/Subaru BRZ.
Дамите избраха автомобил на годината
За икономичен автомобил на годината дамите са избрали Ford Fiesta с 3-цилиндровия EcoBoost двигател. Следват Kia Forte и Toyota Prius.
Дамите избраха автомобил на годината
Категорията "SUV на годината 2013", която дебютира през тази година, е оглавена от Mazda CX5, а Hyundai Sante Fe и Nissan Pathfinder остават втори и трети.
Дамите избраха автомобил на годината
Също нова в конкурса е и категорията "Автомобил мечта". Тя не е официална и победителят няма да бъде удостоен със статуетка. Все пак, дамите мечтаят за Aston Martin Vanquish, както и за Jaguar F-type, който заема второто място в тази категория.

Организаторите на конкурса посочват, че критериите на журито са различни за различните категории. В тази за семеен автомобил, например, се преценяват удобствата за поставяне на детска седалка, нишите за предмети, достъпността до багажника, видимостта назад и т.н. Сред главните критерии обаче са съотношението цена / качество и дизайна.

"Това е единственият конкурс в света, в който жени избират най-добрите коли за жени", заявяват организаторите, като посочват, че наградите ще бъдат връчени на победителите през месец октомври в Лондон.

Снимки: производителите

0 от 500
  • #31
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Субаруфен ( преди 10 години )
    По-скоро е озъбена в това Мито, щото вози като дърво и стиска зъби да не ги строши.
  • #30
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Субаруфен ( преди 10 години )
    И колко струва Авенсиса? А Х5, А8 и прочие? Който си мисли че в БГ може да кара като в Германия явно не е виждал 6 овце по магистрлата. Аз съм ги виждал на Ихтиман, в лявата лента. Е едната вече беше на кайма, но... А за разцепените гуми регенерат, *** с каруците и бездомните кучета няма да споменавам...
  • #29
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Germany ( преди 10 години )
    ...проблема.просто видях че:А8тръгва от 200,също КЮ7 ,БМВ Х 5,Е-клас и т.н.видях и един авенсис последен модел дето се премъчи да набере пред мене и на 190-200 се прибра.трибеката фалира на 220-някъде.сега може и хората да не са искали да ги натискат.ланд крюзерите масово окапват на 180.приуса и тои там някъде.просто видях доминация на немски коли.като скорост.сега наясно съм че японските ги карат така наречените разумни хора,дето щм те немогат,никои неможе,обаче що обиждате злобно -незнам. лека
  • #28
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 10 години )
    А каква беше темата, че като гледам коментарите...
  • #27
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Germany ( преди 10 години )
    боже боже що за хора сте.аз си казвам мнението -не го натрапвам.никого не съм трепал-и не ща да трепа.наи -малко мене.не съм притеснил никои дето ми е излязъл на пътя с 70-80 км по-малка скорост.защото за разлика от вас уважавам правото на всеки.толко може човека-толко кара.изчаквам да се прибере и си карам.не светкам не свиря.що високите скорости со синоним на смърт -не е ясно.след като една кола гаси 100 км с галене на спирачката,а шофьора гледа къде кара,включително и около пътя какъв е ...
  • #26
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Разяснение ( преди 10 години )
    Принца как да откаже на лексус, като1.во всички коли ги получава БЕЗПЛАТНО2.ро. всички коли се обслужват БЕЗПЛАТНО3.то той определя какви да са екстрите и моторизацията - БЕЗПЛАТНО.Кой отказва на такава оферта?!
  • #25
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Друг шофьор ( преди 10 години )
    Не съм съгласен, че у нас не може да се кара с повече от 150 км/ч. Бих казал че съм умерен шофьор, карам чисто нов джип от 3 години на фирмата Jeep. Колата няма никакви проблеми със скорост до 200км/ч, пробвал съм я на аутобан в германия. У нас към морето карам на темпомат със 150, но съм карал и със 170 и са ме задминавали. Без никакъв риск. Проблема на магистралата са първите 30-40 км от София до преди велинград, там е много старо, шумно и гадно. След това става като филия с масло :)
  • #24
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Субаруфен ( преди 10 години )
    До zoom-zoom: Ами зависи закъде бърза Германията, ако е за онзи свят що да не кара с двеста. Току виж изскочи някое куче или *** и готово - хоп още един паметник край пътя. Лошото е че такива *** трепят и невинни хора.
  • #23
    4 rate up comment 4 rate down comment
    speedart ( преди 10 години )
    Жалките травеститчета от японски произход не се научиха че колата трябва да ти харесва преди всичко ...същото важи и за феновете им...но когато се заговори за високи скорости и възможността за това както и за удоволствието от шофирането , веднага стават разумни и пресметливи..."бързо движеща се Японска кола по-магистралата"..такова животно нема
  • #22
    8 rate up comment 1 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 10 години )
    do Germany...za takiva kato teb deto mnooo burzat da stignat do moreto v sa6tiq den bez prespivane ima samoleti, a za naistina preuspelite...ima i 4astni takiva!!! po BG pati6tata da se dviji6 s pove4e ot 150km/4as si e samo/ubiistveno extemen sport!koq kola e nai-jenska....rozovata!!!