IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дами избраха най-добрите автомобили

Audi Allroad, Range Rover, Porsche Boxster S, Mazda CX5 и Ford Fiesta са победителите в отделните категории

Дами избраха най-добрите автомобили

Всяка година, освен обичайните конкурси за автомобил на година, се провежда и такъв, чието жури е съставено изцяло от жени. Нарича се "Women's World Car of the Year" (WWCOTY) и излъчва победители в общо 5 категории - семеен автомобил, луксозен автомобил, спортен автомобил, икономичен автомобил и SUV.

Тазгодишният конкурс, чието жури се състои от автомобилни журналисти от 12 страни, е разделен на две части - номинации, първа елиминация и финална част. До последната част достигат по три автомобила в категория, от които се избира само един победител.
Дамите избраха автомобил на годината
В категорията "Семеен автомобил на годината 2013" победител е Audi Allroad, а на второ и трето място са поставени съответно Volkswagen Golf и BMW 3 Series.
Дамите избраха автомобил на годината
"Луксозен автомобил на годината 2013" е Range Rover, а негови първи и втори подгласници са Mercedes Benz SL550 и BMW 6 Series.
Дамите избраха автомобил на годината
При спортните автомобили лидер е Porsche Boxster S. Втори и трети са съответно Audi RS5 и Toyota 86/Subaru BRZ.
Дамите избраха автомобил на годината
За икономичен автомобил на годината дамите са избрали Ford Fiesta с 3-цилиндровия EcoBoost двигател. Следват Kia Forte и Toyota Prius.
Дамите избраха автомобил на годината
Категорията "SUV на годината 2013", която дебютира през тази година, е оглавена от Mazda CX5, а Hyundai Sante Fe и Nissan Pathfinder остават втори и трети.
Дамите избраха автомобил на годината
Също нова в конкурса е и категорията "Автомобил мечта". Тя не е официална и победителят няма да бъде удостоен със статуетка. Все пак, дамите мечтаят за Aston Martin Vanquish, както и за Jaguar F-type, който заема второто място в тази категория.

Организаторите на конкурса посочват, че критериите на журито са различни за различните категории. В тази за семеен автомобил, например, се преценяват удобствата за поставяне на детска седалка, нишите за предмети, достъпността до багажника, видимостта назад и т.н. Сред главните критерии обаче са съотношението цена / качество и дизайна.

"Това е единственият конкурс в света, в който жени избират най-добрите коли за жени", заявяват организаторите, като посочват, че наградите ще бъдат връчени на победителите през месец октомври в Лондон.

Снимки: производителите

0 от 500