IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дами избраха най-добрите автомобили

Audi Allroad, Range Rover, Porsche Boxster S, Mazda CX5 и Ford Fiesta са победителите в отделните категории

Дами избраха най-добрите автомобили

Всяка година, освен обичайните конкурси за автомобил на година, се провежда и такъв, чието жури е съставено изцяло от жени. Нарича се "Women's World Car of the Year" (WWCOTY) и излъчва победители в общо 5 категории - семеен автомобил, луксозен автомобил, спортен автомобил, икономичен автомобил и SUV.

Тазгодишният конкурс, чието жури се състои от автомобилни журналисти от 12 страни, е разделен на две части - номинации, първа елиминация и финална част. До последната част достигат по три автомобила в категория, от които се избира само един победител.
Дамите избраха автомобил на годината
В категорията "Семеен автомобил на годината 2013" победител е Audi Allroad, а на второ и трето място са поставени съответно Volkswagen Golf и BMW 3 Series.
Дамите избраха автомобил на годината
"Луксозен автомобил на годината 2013" е Range Rover, а негови първи и втори подгласници са Mercedes Benz SL550 и BMW 6 Series.
Дамите избраха автомобил на годината
При спортните автомобили лидер е Porsche Boxster S. Втори и трети са съответно Audi RS5 и Toyota 86/Subaru BRZ.
Дамите избраха автомобил на годината
За икономичен автомобил на годината дамите са избрали Ford Fiesta с 3-цилиндровия EcoBoost двигател. Следват Kia Forte и Toyota Prius.
Дамите избраха автомобил на годината
Категорията "SUV на годината 2013", която дебютира през тази година, е оглавена от Mazda CX5, а Hyundai Sante Fe и Nissan Pathfinder остават втори и трети.
Дамите избраха автомобил на годината
Също нова в конкурса е и категорията "Автомобил мечта". Тя не е официална и победителят няма да бъде удостоен със статуетка. Все пак, дамите мечтаят за Aston Martin Vanquish, както и за Jaguar F-type, който заема второто място в тази категория.

Организаторите на конкурса посочват, че критериите на журито са различни за различните категории. В тази за семеен автомобил, например, се преценяват удобствата за поставяне на детска седалка, нишите за предмети, достъпността до багажника, видимостта назад и т.н. Сред главните критерии обаче са съотношението цена / качество и дизайна.

"Това е единственият конкурс в света, в който жени избират най-добрите коли за жени", заявяват организаторите, като посочват, че наградите ще бъдат връчени на победителите през месец октомври в Лондон.

Снимки: производителите

0 от 500
  • #11
    4 rate up comment 1 rate down comment
    ПП ( преди 10 години )
    Грешката е моя, гледал съм А6 Limousine 2.0TFSI. A6 Allroad започва от 117 000 за 3.0 TDI, което вече поставя нещата под съвсем различен ъгъл...Иначе екстрите са доста богати при Аудито, ама за 50к отгоре остава и да е иначе...
  • #10
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Веселяк ( преди 10 години )
    Вероятно отговорите на анкетирани дами са били от типа:Най-много ми харесва тази жълтичката, после онази зелената и най-малко ето тази дето е синя като очите на Брад Пит.Впоследствие журито е разиграло подреждането на търг.То и без това гледайки сайта е съставено основно от журналисти, а 90% тях, както е всеизвестно, мнението им се оформя най-добре на "софра тест".
  • #9
    9 rate up comment 5 rate down comment
    До Субаруфен ( преди 10 години )
    Нещо сте се пообъркали. Това което дават на снимките не е А4 оллроуд а А6 оллроуд, тъй като не е конкретизиран модела аз приемам че става въпрос за А6 оллроуд.А там разликите в цените вече са доста големи. В тази машина можеш да видиш двигател и гуми от ФВ, само ако сам си ги монтираш. Мощноста е доста по-голяма от тази в Субаруто както и цената. И Субаруто с всички екстри вероятно ще е с половината екстри от тези в Аудито.
  • #8
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Субаруфен до ПП ( преди 10 години )
    Ми сравни ги бе пич, сравни ги! Най-евтиното Ауди има 4 гуми и двигател, като всичко на ФВ. Като му насложиш някои екстри, които Субаруто си ги има стандартно и става 120 бонбончета. Това което е в плюс за Аудито е по-мощния двигател, но за поддръжката няма да говорим...
  • #7
    3 rate up comment 2 rate down comment
    ПП ( преди 10 години )
    До Субаруфен:Не знам защо така се изказвате за цените, но най-евтиния Аутбек струва 68 500, а най-евтиното Ауди струва 80 500, разликата от 12 000 е много далеч от 50%. Иначе не съм сравнявал екстри, двигатели и т.н. характеристики, но цените са по-скоро близки...
  • #6
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Субаруфен ( преди 10 години )
    Аз пък досега не съм видял мъж да кара Range Rover Evoque...
  • #5
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Germany ( преди 10 години )
    леле леле,само кавалери...това е спонтана женска класация и като такава е доста важна щото щете или не ама всичко -включително и пазара-опира до секса,а жените имат някакъв глас там .нали.
  • #4
    6 rate up comment 16 rate down comment
    RRE ( преди 10 години )
    Za poreden pat se dokazva,4e nai jenski(ped*lski) sa iaponskite ko6ni4ki za pazaruvane.Aide da vi e 4estita nagradata.Mazda CX5 nai-jenski Suv na godinata muhahahaha
  • #3
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Учтивият Лос ( преди 10 години )
    Откога пък жените знаят какво е Aston Martin Vanquish?
  • #2
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Субаруфен ( преди 10 години )
    Ами то всяко комби може тогава да е семеен автомобил! Само дето Алудито е за немски семейства щото други не могат да си го позволят на тази цена. Пък Outback-а за който ти говориш е два пъти по-евтин, ама аз не съм го имал за семеен автомобил. По-скоро бих избрал някой ван та да влиза спокойно не само детската количка, а и някой друг куфар.