IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Suzuki върви към фалит и в Европа

Компанията няма печалби на Стария континент от 2008 г.

Suzuki върви към фалит и в Европа

През ноември 2012 г. американският филиал на Suzuki обяви фалит, а сега пред сериозни трудности е изправено и европейското подразделение на компанията. Неговият шеф Таканори Сузуки обяви пред агенция Reuters, че японският производител е на загуба на Стария континент от 2009 г. насам.
Suzuki върви към фалит и в Европа
„През 2008 г. за последен път регистрирахме печалби в Европа – призна Сузуки. – След това сме непрекъснато на загуба. Ако нещата не се оправят, ще си имам огромни неприятности.”

През миналата година резултатите на Suzuki в Европа спаднаха с 13.4% - до 154 446 бройки. А дялът на пазарите в ЕС на компанията намаля до 1.2%. Заради кризата заводът на японците в Унгария произведе едва 155 000 автомобила, въпреки че производствените мощности позволяват пускането на 220 000 единици годишно.

Според експертите проблемите в САЩ, където в момента се разпродава цялото имущество на Suzuki, и в Европа, ще накарат японският производител да насочи цялата си продукция към индийското си подразделени Maruti Suzuki. То ще се занимава с производството на евтини коли, насочени към пазарите в развиващите се страни.

Снимка: Suzuki

0 от 500
  • #4
    42 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Сузуки се отказаха от ВАГ, ама прекалено късно. Трябваше изобщо да не се захващат с тях.
  • #3
    25 rate up comment 21 rate down comment
    Das Auto ( преди 11 години )
    Вчера един ***.т обясняваше,колко е добре,че Suzuki са отказали сътрудниеството с VW и са избрали Fiat.A днес вече имаме и резултата.А на другия специалист с Х-са искам да обясня,че мрежата на VW в Китай няма нужда от помоща на Suzuki.
  • #2
    48 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Моля не слагайте ВАГ до Сузуки в едно изречение!Въпреки трудностите с които дано се справят винаги бих предпочел да взема Сузуки пред ВАГен.Бил съм собственик на коли и от двете марки и говоря от личен опит.А двигателите на Сузуки притежават невероятна здравина и надеждност.Сом ако ги караш без масло и охлаждаща течност можеш да ги скапеш.Дано се съвземе Сузуки,защото ще е много жалко,ако спрат колите си в Европа,където немските трошляци са на мода.
  • #1
    25 rate up comment 30 rate down comment
    Сица ( преди 11 години )
    Ами вместо с фолксваген предпочетоха да играят с фиат...айде честито на печелившите... :))))))))