IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Воланът на Lamborghini Aventador - Audi

Autoevolution разпространи доказателството

Воланът на Lamborghini Aventador - Audi

Lamborghini Aventador е суперспортен автомобил със спираща дъха динамика и изключителен дизайн. Той обаче е и изключително скъп, което означава, че клиентите, закупили колата, очакват специално отношение.

Що се отнася до представянето на автомобила, трудно можем да си представим какво би разочаровало дори най-взискателния клиент. От използваните компоненти обаче вероятно ще има разочаровани.
Воланът на Lamborghini Aventador - Audi
Изданието Autoevolution разпространи снимки, която показва, че воланa на Aventador носи логото на Audi. Става дума само за основата на волана, която при Aventador е прикрита със скъпи материали като карбон, кожа и алкантара. Според информацията тази част, доставена от TRW Automotive, се влага и в модела R8 на Audi.

На първо четене това не изглежда като особен проблем. За тези, които са похарчили около €300 000 за колата си обаче, това вероятно би бил повод за разочарование, посочват редакторите на Autoevolution. "Стратегията за споделяне на части се прилага от почти всички. Клиентите на този автомобил обаче са специални и заслужават специално отношение. Все пак това върхов модел на върхова марка", пишат те.

От Autoevolution ни припомнят също така, че при представянето на Lamborghini Aventador производителите се постараха да се дистанцират максимално от компанията майка Audi. Причината е, че връзката на Audi с модела Gallardo предизвика негативен обществен отзвук, а в Инголщат не искат да повтарят тази грешка.

Важно е да уточним, че ако не бе тази снимка, вероятно никой нямаше да забележи логото на Audi. Филипинското издание на Top Gear дори направи класация на най-добрите волани, като постави Aventador на 3-то място, а Audi R8 - на 5-то.
Воланът на Lamborghini Aventador - Audi
Воланите на Aventador и R8 GT - трудно може да бъде намерена особена прилика

Това не е първият подобен случай. Преди време собственик на Aston Martin с разочарование откри, че на ключа за неговия V8 Vantage стои логото на Volvo.
Воланът на Lamborghini Aventador - Audi

0 от 500
  • #70
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Alfa ( преди 11 години )
    Или дай като е Ламбо да го направим от злато? Разбирам да става дума за трансмисия, двигател, окачване въпреки че и там нещата стоят по сходен начин. Тука не става въпрос за електроника или софтуер.
  • #69
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Alfa ( преди 11 години )
    Е това е баси простотията - сериозно! Вижте кво - волана само по себе си не е кой знае каква механика с кой знае каква технология. Някои неща в механиката са достигнали своя връх и "вече няма накъде". Въпросната сплав в частите имат оптимално отношение м/у различните метали и всички искат не искат го правят по един и същи начин. Технологията просто да се управляват предните колела - също едва ли е кои зн какво, че има значение от кого е. +това Ауди Р8 като кола вдигаща на 300км/ч едва ли е лоша.
  • #68
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Propov ( преди 11 години )
    Ама това не е никакво откритие.Цял свят знае марките които са собственост на Вагените.А и цял свят знае,че Вагените нямат респект към легендите,а само ползват историята им и печелят от емблеми.Хубаво,че навремето БМВ им измъкнаха Ролс-Ройс от ръцете,че да остане късче истинска аристокрация.Ама явно богаташчетата и хабер си нямат за какво си дават немъчените пари.
  • #67
    7 rate up comment 2 rate down comment
    до fan ( преди 11 години )
    И какво му е на Форд Ескорт, един приличен и здрав автомобил. Като бях малък всички си мечтаеха за Ескорт или Фиеста, които бяха класи над Ладите и Москвичите, а сега всички много забогатяхте все за луксозни марки мечтаете!
  • #66
    5 rate up comment 1 rate down comment
    VAYK ( преди 11 години )
    Е тва при РР няма кк да се случи ..Само при фирми като ФВ става! Не че е лоша просто потвърждение, че няма смисъл да купиш А4 при услоие, че можеш за по-малко кинти да вземеш ФВ или еквивалента при Шкода
  • #65
    3 rate up comment 1 rate down comment
    fan ( преди 11 години )
    Тоя с Астон Мартина това е му ннай-малкия проблем. като гледам ключа му е оф Форд Ескорт :)
  • #64
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Striker: mnogo si prav druje, mnogo si tesnogrud :)
  • #63
    8 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ave smeshnici - kolkoto i da se punete Audi sa napravili edna mega mazna, super sportna kola i cql svqt i se radva, a vie ste si ostaneme bedni dushici! ayde - leka nost
  • #62
    11 rate up comment 5 rate down comment
    ?!?!?!? ( преди 11 години )
    В следващото "Ламбо" волана м,оже и да е от "Шкода" или "Сеат" -сега да се радват , че е от "премиум" марка!
  • #61
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    А на лексус като 3/4 от частите са брандирани тойота в isf да не би да не е луксозна? Не че бих сравнил лексус с ауди, например, но при положение че е същия производител значението е малко..