IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

C-MAX ще бие Prius с цена и разход на гориво?

Ford разкри нови подробности за хибридния си модел

C-MAX ще бие Prius с цена и разход на гориво?

C-MAX ще бие Prius с цена и разход на гориво
Концернът Ford разкри допълнителна информация за хибридната модификация на компактния ван C-MAX, като съобщи данните за разхода на гориво и цената. Основната цел на този модел да се справи с хегемонията на Toyota Prius.

В градски условия Ford C-MAX Hybrid харчи точно 5 л/100 км, което е с 0.3 л по-малко от Toyota Prius V. Компактният ван разполага с хибриден агрегат с обща мощност от 185 к.с., докато при автомобила на Toyota във версия V мощността е 136 к.с.

Разлика има и в цената. За различните модификации тя варира между $555 и $1300, като тя е в полза на по-евтиния Ford. Той трябва да бъде на разположение на дилърите в Северна Америка до края на 2012 г. Другата версия на новия C-MAX - Energi Plug-in-Hybrid, може да се зарежда от обикновената електрическа мрежа, като максималния преход на машината с едно зареждане е 800 км.
 

0 от 500
  • #34
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Бъчвря говори ала-бала. Иска му се да му е икономична колата, но НИКОГА не я е сравнил с Приус! И си говори ей така, щото така му се ще. Да погледне коя е най-икономичната кола в класа на Приус- Приус и никоя друга. На теб ли да вярвам или на официалните институции?! Ясно е ,че на теб никой не ти вярва,защото не си карал Приус за да сравниш разхода с елементарната ти кола.
  • #33
    14 rate up comment 5 rate down comment
    до: бъчваря ( преди 11 години )
    Изчетох ти всичките писаници и честно а ти кажа много глупости виждам.Ставаш наистина смешен да говориш толкова категорично за автомобил,който само на картинка си го виждал.При това говориш абсолютни небивалици за един от най-технологичните и модерни автомобили в света.Един от най-здравите и надеждни автомобили.А сега и в челната тройка по продажби в световен мащаб.Значи всичките тези милиони хора са заблудени овце?!Имам чувството,че не те,а някой друг е заблудената овца.
  • #32
    13 rate up comment 5 rate down comment
    до: бъчваря ( преди 11 години )
    Крайно време е да престанеш с глупостите си,че по твоя маршрут щял си да биеш Приус по разход.Подобни детски твърдения пред децата,а не пред сериозни хора,които вероятно имат Приус,а ти си го гледал само на картинка.
  • #31
    5 rate up comment 12 rate down comment
    бъчваря ( преди 11 години )
    Затова дори и Тойота почнаха с огромно закъснение да разработват турбомотори. Доста изостанаха покрай тия хибриди за жалост.
  • #30
    2 rate up comment 7 rate down comment
    пенсионери ( преди 11 години )
    Тука средната възраст да не е 80 години? Верно се народа, щом масово започна да възприема автомобилите единствено като средство за придвижване. Купете си велосипеди - евтино, екологично, здравословно. Ясно е, че всичко става все по-изкуствено, колите и тях ги очаква същото.
  • #29
    5 rate up comment 12 rate down comment
    бъчваря ( преди 11 години )
    И стига с тия plug-in. Те харчат произведена енергия, а тия 2 л/100 км са само за сравнение между отделните модели, за пред данъчните в някои бели държави и нямат нищо общо с реалността. Не виждам някой в света да се е засилил да произвежда нито хибриди, нито електромобили. Напротив. Всички се отдръпват вече от тия си идеи. Модата мина вече, хората отрезвяха и се видя, че няма ннищо по-добро от икономичния бензинов мотор.
  • #28
    6 rate up comment 12 rate down comment
    бъчваря ( преди 11 години )
    Виж сега. От хибрид до хибрид има разлика. Ако говорим специално за Фокус, то там също има система, регенерираща енергия при спиране.Разликата е, че няма електромотор, който да помага. На Приус моторът е шумен на магистрала, а самият Приус лаком при по-висока скорост. За мен това не е никаква кола. Аз ти казах. Когато си поставя за цел да икономисвам с бензиновия мотор, не може да ме стигнеш по моя всекидневен маршрут. Приус там няма шанс заради същността на задвижващата си система.
  • #27
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Dido ( преди 11 години )
    Бъчи, това е твоята истина!Която обаче не е истина!Всички големи производители вече правят хибриди,бъдещето на тази индустрия докато технологиите и цените им позволят да се произвежда масово напълно функционален електромобил са хибридите!Коли които да харчат около 2л и да имат автономия до 1000км,нещо което вече е постигнато.Приус не е перфектния хибрид но е най-добрия в серийно производство.А точно Приуса ще го биеш на разход в града само ако загасиш двигателя и буташ трошката си ....
  • #26
    15 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Не знам дали забелязвате,но в момента на пазара в света няма кола от класа на Приус с неговата мощност и емисии, която да е по-икономична! Това говори всичко. Какво пък да говорим за по-стари коли. Всяка кола,която иска да е икономична се мери по Приус. Сега излезе и Приус с разход 2/100 Плъг Ин. Като 1 киловатчас ток от ел.мрежата е само 18 стотинки.
  • #25
    15 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Поглеждам продажбите в световен мащаб и чета,че Приус е най-продаванат акола в СВЕТА след Корола. КАкво повече да ти обяснявам на ***, защитаващ старомоден тракащ дизел пред свръх-модерни хибридни технологии, за които се натискат и БМВ.