IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Швейцария ремонтират пътища, без да спират движението

Подвижен мост спестява нерви на шофьори и съседи (ВИДЕО)

Тези дни у нас е модерно да коментираме швейцарския участник в Евровизия. Но защо да не погледнем как в тази алпийска държава поддържат пътищата си! Наистина, швейцарците са феноменални!
 
 
ремонт


Проектите за асфалтиране на пътища често са причина за големи неудобства както за шофьорите, така и за жителите. Настава хаос и масово псуване, особено по нашите ширини. Но в Швейцария, както и за много други неща, намериха начин да оправят настилката -  без да спират движението.

За да постигнат това, инженерите са създали огромна метална конструкция , която по същество е мост. Той е подвижен и следва хода на работите. Под него са екипите, които работят неуморно и непрекъснато, завършвайки бързо проекта. Трафикът продължава  отгоре, без шофьорите да срещат затруднения и раздразнение.



След като конкретната част от проекта е завършена, мостът се премества до следващата точка и по този начин работите протичат, без ни най-малко смущения в движението. Цялата сцена изглежда като научна фантастика за нашата страна. Като посторяването на магистрала “Хемус“, например.
 

0 от 500
  • #9
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория до Крис ( преди 3 месеца )
    Онези се събраха, събраха парите, платиха глобите и недопуснаха емигранти. Кога го видиш в България това, ела да ми кажеш и за данъците им. Двете неща вървят ръка за ръка. А не премиер с кюлчета в шкафчето и милиони там. Може да има от бизнес, може да е от всичко, но има закон, който казва че тези неща трябва да се декларират пред НАП, да се обяснят от къде са, и най-добре да са в банка или инвестирани, защото всички знаем какви са асоциациите за пари във вестник, кутия, чекмедже...
  • #8
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория до Крис ( преди 3 месеца )
    Преди да напишеш за данъците, само ми напиши какво е доверието им в държавните служби и политици. Наскоро имаше "новина", че в Дания правили допитване дали да вдигнат данъците и болшинството хора казали да. Ама доверието им в политиците беше някакво умопомрачително. В Швейцария има референдуми за доста неща - дали да има джамия или не. А България влезе в НАТО без референдум!!! Един от кантоните им не беше съгласен да има емигранти в него. Централната власт обясни каква ще е глобата.
  • #7
    0 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Глупости ,въобще не е така.
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Гош ( преди 3 месеца )
    Да гледат нашите управници и да приложат и в България този метод на ремонти
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Крис ( преди 3 месеца )
    Сега пишете и какви са данъците в Швейцария, ако не да ви ги кажа!
  • #4
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 3 месеца )
    И защото са пуснали клипче без повече, ми стана любопитно. Нарича се Astra Flyover Bridge. Проект е. И докато се монтира, се спира движението. Интересно е, че се сглобява като детски пъзел и се случва бързо. Дават на видеоклипове, че може да прави минимален завой, но дъгата му беше по-голяма от тази на пътя. Но това е само за магистрали, и то навярно натоварени и достатъчно широки, за да се монтира цялата система.
  • #3
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Не мой бъде! ( преди 3 месеца )
    То ако няма друг маршрут да заобиколи в Алпите, къде ще ходят? Всичко изглежда прекрасно, ама това гигантско съоръжение как го монтират, местят и махат без да пречат? На прав широк път е ясно, ами по завоите и тесните?
  • #2
    21 rate up comment 11 rate down comment
    българина ( преди 3 месеца )
    какво да коментираш, на всички е сяно, но българскяи увреден днк материал гласува вече 15 г за БМБ, човека докарал ни до тук.... който може емигрира, който не може гледа филмчета от бъдещето на други държави
  • #1
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Авиейтър ( преди 3 месеца )
    И защо да се движа по земята като мога да летя в небето