IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

C-MAX ще бие Prius с цена и разход на гориво?

Ford разкри нови подробности за хибридния си модел

C-MAX ще бие Prius с цена и разход на гориво?

C-MAX ще бие Prius с цена и разход на гориво
Концернът Ford разкри допълнителна информация за хибридната модификация на компактния ван C-MAX, като съобщи данните за разхода на гориво и цената. Основната цел на този модел да се справи с хегемонията на Toyota Prius.

В градски условия Ford C-MAX Hybrid харчи точно 5 л/100 км, което е с 0.3 л по-малко от Toyota Prius V. Компактният ван разполага с хибриден агрегат с обща мощност от 185 к.с., докато при автомобила на Toyota във версия V мощността е 136 к.с.

Разлика има и в цената. За различните модификации тя варира между $555 и $1300, като тя е в полза на по-евтиния Ford. Той трябва да бъде на разположение на дилърите в Северна Америка до края на 2012 г. Другата версия на новия C-MAX - Energi Plug-in-Hybrid, може да се зарежда от обикновената електрическа мрежа, като максималния преход на машината с едно зареждане е 800 км.
 

0 от 500
  • #4
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Да вярвай ти на тея глупости. Приос не е направен за писта да се състезава. естествено, че когато го газиш ще харчи. Всеизвестно е че колите с малки двигатели с ниска мощност харчат повече при желание да се постигне по-висока скорост с тях. Елементарна физика. Когато караш даден двигател да работи не в оптималната си област ест., че ще харчи повече от двигател който работи в оптималните си параметри. По същата логика М3 може да направи по нисък разход и от дизелов автомобил. Ама иначе така ли е?
  • #3
    13 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Че то кой ли не го е бил Приус до сега, БМВ-520Д е с по-нисък разход от Приус, за сметка на това и върви много повече. Дори БМВ М3 на пистата доказа че харчи по-малко от Приус. Всъщност Приус е една голяма измама. Харчи много, върви малко а качеството на материалите е на най-ниско ниво. Щом като сравнявайки пластмасите му с тези в Пежо 308, Пежото излезе с луксозни материали. А За пластмасите на Приус пишеше, че се напуквали по-бързо отколкото може да го напишеш.
  • #2
    25 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Факт е, че всяка компания която направи инвестиции в правилната посока си взима след това дивидентите. Само Vw обаче още залагат на отживели технологии. Е-трони мутрони накрая ги спряха ... дори не излезнаха на пазара иначе на хартия колко беше 1 л. на 100 ? Французи Форд японци всички изкараха прилични хибриди, само "най-добрите немски машини" още не са. После говорете пак колко са велики ВАГ.
  • #1
    15 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Време беше някой да покаже на япончетата как се правят хибриди. Защото техните псевдо еднодневки правеха много реклами с иновативния си статус, но това от тук нататък ще остане в историята..