IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-крадените коли в САЩ?

Модели на две марки заемат 6 места в Топ 10

Три модела на концерна Hyundai Motor оглавиха класацията на най-крадените автомобили в САЩ, измествайки бившия лидер Chevrolet на четвърто място. По данни на Националното бюро за застрахователни престъпления (NICB), моделите на Hyundai и Kia заемат 6 от първите 10 места в списъка на най-крадените коли в Америка през 2023 г. Освен това те окупираха челната тройка на най-крадените коли за годината.


Hyundai


Лидерството в тази антикласация принадлежи на Hyundai Elantra - повече от 48 0000 откраднати коли според резултатите от миналата година. Следват Hyundai Sonata (43 000) и Kia Optima (30 000). Бившият лидер Chevrolet Silverado изостана много и се задоволи само с четвърто място (23 000).

Корейските автомобили дължат своя „успех“ сред престъпниците на слабата си защита против кражба. Оказа се, че и дете може да открадне кола. Концернът остави своите автомобили от 2005 до 2021 г., предназначени за северноамериканския пазар, без стандартен имобилайзер. Желанието за спестяване се превърна в истинско главоболие за собствениците на автомобили, полицията и застрахователите.

Топ 10 на най-крадените коли в САЩ за 2023 година:


Най-крадените коли в Америка:


Предизвикателство, наречено Kia Boyz, стартирано в TikTok, предизвика вълна от кражби на автомобили Kia (и Hyundai) в САЩ и Канада. Крадците са намерили начин да заобиколят стандартната алармена система, която се превърна в истински подарък за младите хулигани. Докато споделят видеоклипове с нови „трофеи“ в социалните мрежи, застрахователните компании са поставили корейските автомобили в черен списък и отказват да ги застраховат.

Въпреки такова вълнение около Hyundai и Kia, общият брой на кражбите в Съединените щати през 2023 г. се е увеличил само с 1% в сравнение с резултатите от 2022 г. - до 1 020 729 превозни средства. Освен това, според NICB, повече от 85% от колите са били върнати на собствениците им, от които 34% са били открити от полицията в рамките на 24 часа след като са били съобщени за откраднати.


0 от 500