IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Лондон отказват да застраховат Range Rover

Луксозният SUV е втората най-крадена кола във Великобритания

Собствениците на Range Rover, живеещи в Лондон, вече не могат да застраховат своите превозни средства заради много високи зени на полицата и намаляване на броя на компаниите, които са готови да платят.


Range Rover


Данните за 2022 г. сочат, че Range Rover е втората най-крадена кола във Великобритания за 2022 г. Над 5200 бройки от модела са били отмъкнати, като по-голямата част от тях са от района на Лондон. По тази причина повечето компании отказват да застраховат луксозните SUV или увеличават сумата, която собственикът трябва да плати.

Самата компания Land Rover вече не предлага застраховка за своите модели, като уебсайтът й информира клиентите, че е спряла да го прави на 1 ноември 2022 г. Говорител на производителя обяви, че сътрудничеството със застрахователя, който досега е бил основен партньор на марката, е прекратено.

Собственици на Range Rover се оплакват, че трябва да платят 11 000 лири, за да застраховат колата си, което е увеличение с 6000 лири. Има хора, които притежават по няколко бройки от модела, за които при новата ситуация разходите за застраховка ще скочат до небето. Това важи за фирми, които имат по няколко луксозни SUV в автопарка си.

„За една от колите ни застрахователната премия е 20 000 лири, докато за другата ни искат 38 000 лири. И това е при условия, че самата стойност на автомобила е около 50 000-60 000 лири. Много компании директно отказват да застраховат Range Rover”, разказва управител на компания от Лондон.

Брокери разкриват, че сред престижните автомобили Range Rover са единствените, които получават много високи застрахователни премии или директно им се отказва застраховка. С модели като Volvo XC90 и Porsche Cayenne, например, подобен проблем не съществува.

В официално изявление до медиите Jaguar Land Rover обяви, че приема много сериозно проблема с кражбата на превозни средства. Компанията търси нови решения, като междувременно съветва клиентите си използват всички налични мерки за защита на превозното си средство, включително активиране на приложение , в което има „режим на охрана“. То уведомява собственика за местоположението на колата, а също така и ако тя бъде отключена.


0 от 500