IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-крадените коли в Русия?

На първо място е американски модел, но преобладават „японците“

Експерти от руски застрахователни компании направиха класация на най-крадените автомобили на територията на страната през 2019 г. В Топ 10 преобладават модели на японски производители, но лидер е американският всъдеход Cadillac Escalade.


Cadillac Escalade


При този автомобил процентът на откраднатите машини е 1,39%. С доста сериозно изоставане на втора позиция се нарежда японският бизнес-седан Toyota Camry с резултат 0,64%. Място в тройката намира и Land Rover Freelander с показател 0,58%.

В Топ 5 влизат още два представителя на японската автомобилна индустрия - Lexus LX е откраднат в 0,56% от случаите, а при компактния кросоувър Mitsubishi ASX дялът на  отмъкнатите коли е 0,52%. Следват два големи всъдехода на Toyota - Land Cruiser има резултат от 0,41%, а Land Cruiser Prado – 0,38%.


Русия кражби


В негативната класация място намират и два по-евтини автомобила – американският (всъщност той се е европейски) Ford Focus, който е бил откраднат в 0,33% от случаите и заема осмо място. На 10-о е бизнес-седанът BMW 5-Series (0,26), а непосредствено пред него – на 9-а позиция, се нарежда Kia Ceed с 0,25%.

Освен това, експертите посочват и къде се извършват най-много от кражбите. Това са паркингите пред домовете на жертвите, както и около големи търговски центрове. Премиум-модели се отмъкват все по-често с помощта на устройство, което „прочита“ кода на ключа.

Снимки: Carsweek

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Фиката ( преди 3 години )
    Най-чуплив от собствен опит ли го казваш? Или го казваш от висините на голф 4-ката на газ? Аман от скъсани вестници дето коментират коли, които никога няма да докоснат дори
  • #5
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Москва ( преди 3 години )
    Кадилака са краде щот е най чуплив и никой не го търси.
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    #3 Немските кошове не ги ли застраховат? Нещо логиката ти издиша не мислиш ли?
  • #3
    5 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Застрахователни измами. Никой руснак не е толкова ***, че да краде тенекии, при неизбежната перспектива да прекара десетилетия от живота си в сибирска затворническа колония, откъдето рядко се излиза.
  • #2
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    До 1 : А руските дали ги краде някой !?
  • #1
    10 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Немските к0-чини никой не ги краде. Наай-много да чопнат някоя, за да отидат до някъде и да я захвърлят, ама то с такива недоразумения едва ли ще стигнеш далече...