IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

C-MAX ще бие Prius с цена и разход на гориво?

Ford разкри нови подробности за хибридния си модел

C-MAX ще бие Prius с цена и разход на гориво?

C-MAX ще бие Prius с цена и разход на гориво
Концернът Ford разкри допълнителна информация за хибридната модификация на компактния ван C-MAX, като съобщи данните за разхода на гориво и цената. Основната цел на този модел да се справи с хегемонията на Toyota Prius.

В градски условия Ford C-MAX Hybrid харчи точно 5 л/100 км, което е с 0.3 л по-малко от Toyota Prius V. Компактният ван разполага с хибриден агрегат с обща мощност от 185 к.с., докато при автомобила на Toyota във версия V мощността е 136 к.с.

Разлика има и в цената. За различните модификации тя варира между $555 и $1300, като тя е в полза на по-евтиния Ford. Той трябва да бъде на разположение на дилърите в Северна Америка до края на 2012 г. Другата версия на новия C-MAX - Energi Plug-in-Hybrid, може да се зарежда от обикновената електрическа мрежа, като максималния преход на машината с едно зареждане е 800 км.
 

0 от 500
  • #44
    1 rate up comment 3 rate down comment
    dude ( преди 11 години )
    @doc- симам на 15 хиляди километра на три ауриса- служебни. И са такава грозна пластмаса вътре.... Че и твърда. Това нещо на 140 има моментен разход 12 на 100 при 1.4 97 коня мотор. При последния 1.33 не си спомням колко беше вече.А относно 15 годишната барака - колата ми беше третата такава в БГ има още 3 години гаранция.
  • #43
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    бъчваря,да направим и патентоваме автомобил,засмукващ през радиаторната си решетка изгорелите газове на дизеловите и бензиновите коли, а дори и от хибридите и получаваната смес се втечнява и право в двигателя, а изпусканите газове си ги събираме в бутилка и от там-отново в двигателя.Така даже ще пречистиме долните слоеве на атмосферата :)
  • #42
    2 rate up comment 3 rate down comment
    бъчваря ( преди 11 години )
    Абе умници, няма как Приус да бие по маршрута ми, защото аз не спирам :). Това не ми пречи да не напускам пределите на града и това да е обичайното ми каране. Виждате ли, не винаги хибридът става за нещо. В моя случай става точно за нищо :) Знаете ли, даже и дизелът ми излиза неизгоден, защото трябва да ми гори 2 на сто за да съм на далавера. Къде сте ми тръгнали с*яните си хибриди?
  • #41
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    66, предназначението на хибрида е липсата на отровни емисии в градовете, където живеят хората, производителите на дизели изкарват Приуса на извънградски тестове, за да го "победят" и омаловажат технологията, по която изостават.
  • #40
    3 rate up comment 5 rate down comment
    бб ( преди 11 години )
    Интересно ми е колко от яростно защитаващите Приус имат такава кола?Май и вие само на книга сте ги гледали.Аз да си призная не съм се качвал в Приус,но питам защо рекордите за нисъск разход и най-много изминати км с 1 резервоар ги правят с дизели,а не с Приус?И на мен ми се ще да се развиват хибридите,но истината е,че не се търсят.Почти всички производители правят такива модели,но като не се търсят не ги развиват.Да,Приус е най-продаваната кола за т.г.но това е заради данъчни облекчения в Япония
  • #39
    6 rate up comment 4 rate down comment
    doc ( преди 11 години )
    dud4o,kolko puti si vlizal v corolla ili auris,4e artikulirash za plastmasite im?!.Tova pokazva kolko si zle i ne se sumnyavam,4e se kandilkash v 15 godishna audka 4-mnogo spartanska ,mnogo tyasna i s mnogo tvurdo vozene.Halal da ti e
  • #38
    7 rate up comment 4 rate down comment
    ( преди 11 години )
    Глеам Приусите в БГ не ги карат много много
  • #37
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Абсолютише анонимиш ( преди 11 години )
    Когато били създадени първите коли,много не са ги харесвали-с 10-15 км/ч са били в пъти по-бавни от каляските и каруците,бензин е имало само в аптеките и много шум и пушек са дигали.Когато се появили първите телевизори, те са били черно-бели и много не са ги харесвалиКогато......Хибр. автомобили са преход към ел. колите,а те пък са спасението от отровните газове,нарушения озон и ще почнат да забраняват бензиновите и дизеловите в големите градове.А според учените:След 40-50 нефта свършва.
  • #36
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Dude ( преди 11 години )
    Не съм се качвал в Приус и дано никога не ми се налага да си купувам автомобил на база на това колко е икономичен. С кеф бича 4та и ги подминавам като спрели на подбалканската със 120+. Ако пластмасите вътре са и като на корола/аурис.........Трагедияяя. Никакво удоволствие няма в една икономична кола, да се тътря с 90 до морето примерно, вместо средната до там да ми е 130-140. А нема нужда. за да спестя смешните 5 лв на 100........
  • #35
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Абсолютише анонимише ( преди 11 години )
    Предстои конглокс за бъдещ хибрид.Единственото условие е компютърните данни на концептите да надвишават поне с 50% тези на Тойота Приус.Победителите ще бъдат отпечатани в списание АутоРекламише, издавано в 36 страни! :)