IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen пуска нова евтина марка

Първият модел ще струва между 5000 и 7000 евро

Volkswagen пуска нова евтина марка

Volkswagen възнамерява да се включи пълноценно в борбата за привличане на клиенти при евтините автомобили. В плановете на концерна влиза разработването на напълно нов бранд, в който да реализира опита си в лоукост-сегмента.

"Със създаването на новия бранд смятаме да превземем пазарния сегмент в диапазона между 5000 и 7000 евро - съобщи ръководителят на изследователския отдел на Volkswagen Улрих Хакенберг. - За да успеем изходът е един - да извадим от един автомобил всичко излишно, за да може той да стане достъпен за всички и същевременно да си остане истински автомобил".

В моментa VW продава на пазара в Индия модела си Vento на цена около 7 000. Бъдещият модел трябва да бъде още по-евтин и на първо време ще бъде предназначен за китайския пазар. По габарити автомобилът ще бъде подобен на Seat Toledo. Хакенберг обаче отказа да съобщи кои китайски партньори на VW ще участват в проекта.

Към момента в Германия най-евтиният модел с марка Volkswagen е хечбекът Polo с 1.2-литров  мотор във версията Trendline. Той струва 12 450 евро.

0 от 500
  • #26
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Cenitell ( преди 12 години )
    Немците са най-добрите икономисти-а Фолксваген е един от стълбовете й, дава работа на десетки заводи-подизпълнители на частите им и така- работа на хиляди.Затова те си уважават родното производств.
  • #25
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    ***,а аз знаеш ли по какво съдя,че си много ***?-По това,че не можеш да пишеш на кирилица.Така,че трай и не се прави много на умен,защото глупоста винаги изпъква,като срамна въшка на челото.Колкото по-траеш,по-умен ще изглеждаш.А понеже виждам,че се интересуваш кой от къде знае,че ВАГините са пълна скръб от към качество,не е лошо малко да се поинтересуваш и да почетеш!
  • #24
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Не,по германските технически прегледи съдиме.
  • #23
    6 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    abe vushliovci - po 15 godishnite si baraki li sudite che se chupqt VW poveche ot ostanalite koli? xaxaxa
  • #22
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ценител, освен че си безработен изпитваш и остра липса на внимание. Пишеш стари вицове, а после си ги харесваш сам. Липсата на работа ти се отразява зле.
  • #21
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Cenitell ( преди 12 години )
    Вицът за евтиното:Жена се кара на мъжа си,че платил много за стриптийз.Казала му-та аз за 5 лв. ще ти направя стриптийз.Направило го и той казал:Абе евтиното си е евтино!
  • #20
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Folksvagen ще правят реплика на Хюндай. А не Хюндай на Фолксваген.
  • #19
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Cenitell ( преди 12 години )
    . причина: За европейците-качеството е въпрос на пари!За японци и корейци качеството е въпрос на лична чест!
  • #18
    17 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ти тези дето си купуват VW хора ли ги наричаш?
  • #17
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Най-радостни ще са тези от Перник и околията.Вземат голо като пушка ВАГенче на тънка цена и му правят як тунинг-лепенки,ауспуси РЕМУС,светлинки на чистачките,ако от ВФ не са решили,че и те са излишни,лети джанти ОЗ и т.н.Направо класика в жанра...