IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen пуска нова евтина марка

Първият модел ще струва между 5000 и 7000 евро

Volkswagen пуска нова евтина марка

Volkswagen възнамерява да се включи пълноценно в борбата за привличане на клиенти при евтините автомобили. В плановете на концерна влиза разработването на напълно нов бранд, в който да реализира опита си в лоукост-сегмента.

"Със създаването на новия бранд смятаме да превземем пазарния сегмент в диапазона между 5000 и 7000 евро - съобщи ръководителят на изследователския отдел на Volkswagen Улрих Хакенберг. - За да успеем изходът е един - да извадим от един автомобил всичко излишно, за да може той да стане достъпен за всички и същевременно да си остане истински автомобил".

В моментa VW продава на пазара в Индия модела си Vento на цена около 7 000. Бъдещият модел трябва да бъде още по-евтин и на първо време ще бъде предназначен за китайския пазар. По габарити автомобилът ще бъде подобен на Seat Toledo. Хакенберг обаче отказа да съобщи кои китайски партньори на VW ще участват в проекта.

Към момента в Германия най-евтиният модел с марка Volkswagen е хечбекът Polo с 1.2-литров  мотор във версията Trendline. Той струва 12 450 евро.

0 от 500
  • #6
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    До сега се наричаха скъпи китайски ***, а сега ще са евтини китайски ***.
  • #5
    16 rate up comment 5 rate down comment
    nixi ( преди 12 години )
    Оказва се че древната политика "Разделяй и владей" важи в пълна сила и за глобалната икономика. VW със сигурност може само да спечели от още една евтина марка, в която няма да се вложи НИЩО за разработка, а просто ще продава по-предно поколение технологии с нов фасон :)
  • #4
    31 rate up comment 6 rate down comment
    Blake ( преди 12 години )
    "За да успеем изходът е един - да извадим от един автомобил всичко излишно, за да може той да стане достъпен за всички и същевременно да си остане истински автомобил"Имайки предвид политиката на Каскенщайн (базов модел без никакви екстри на висока цена, жабка като екстра и т.н.), се чудя какво ли още могат да махнат, за да докарат тяхна кола до тая цена??? Залагам на задна седалка, резервна гума, сенници, дръжки за отваряне на прозорците, осветление по таблото и прочее ненужни екстри :))))))
  • #3
    25 rate up comment 10 rate down comment
    g4s ( преди 12 години )
    Дрън дрън.Те скъпите им модели се чупят, а какво остава за евтините!!!
  • #2
    14 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ясно, германско-китайско менте на евтина цена. Ще върви в Китай сигурно.ХАХА
  • #1
    15 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Нека разбирачите започнат да коментират сега!