IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-надеждните и най-ненадеждните коли в Германия

Резултати от техническите прегледи на TÜV.

Най-надеждните и най-ненадеждните коли в Германия

В Германия, всеки автомобил на възраст над три години преминава през техническите прегледи на организацията TÜV. Прегледите са предназначени за откриване на дефекти при автомобилите или проблеми с тяхната надеждност. Затова и всяка година както автопроизводителите, така и евентуалните купувачи на коли втора ръка чакат с нетърпение резултатите от изпитанията.

Последните резултати от тях показват, че Porsche 911 е автомобилът с най-малко дефекти. Легендарната спортна машина заема първото място в категориите до 7, до 9 и до 11 години и освен това е автомобилът с най-доволни собственици.

Германските коли отстъпват лидерството единствено в класацията за автомобили на възраст до 3 години. Там победител е Toyota Prius, който по-рано през годината се превърна в първият автомобил с алтернативно задвижване, който печели златната значка на TÜV. При возилата на възраст до 5 години най-надежден е Volkswagen Phaeton.

Топ 5 на най-надеждните и най-ненадеждните коли в Германия, според TÜV, вижте на таблиците долу (юли 2010 - юли 2011).


За периода от юли 2010 - юли 2011 над 8 млн. автомобила са преминали през техническите прегледи на организацията TÜV. При тестовете са се провалили 17% от 7-годишните коли, 22 % от 9-годишните и 27 % от 11-годишните. Тези машини ще трябва да претърпят сериозен ремонт, в противен случай ще бъдат спрени от движение.

Първият доклад на TÜV се появява през далечната 1971 година в Кьолн под заглавието: „Колко е безопасен Вашия автомобил? – доклад на TÜV Rheinland”. Две години по-късно, през 1973, първият официален „TÜV Авто доклад” е публикуван под шапката на VdTÜV, а през 1998 TÜV влизат в успешно партньорство с AUTO BILD. Днес докладът AUTO BILD TÜV е безспорен лидер на немския пазар що се отнася до автомобили „втора ръка”.

Тагове: porsche 911 toyota prius
0 от 500
  • #94
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Миризма, трошьота може само да е Das M
  • #93
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Wir Lieben Toyota!
  • #92
    10 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Това е оригинала Toyota - Das *** !
  • #91
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Тоя кавал със Z4 намирисва на казанлъшко,на ***,т.е. на въшливото ауди-фенче.Ауди-фенче-гейче,ха,ха,ха!Какво стана с т.нар. премиум марка Ауди?Нали били голяма работа.Голяма,колкото две малки,хе,хе,купоооон!
  • #90
    7 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Миризма, немския ти е слаб. И не се опитвай да копираш. Das *** е само една марка, и тя не е на миризливите жълтуркувци. Това че имат няколко качествени модела не прави трошьота добра марка, видяхме колко хора умряха заради уж несъществуващия проблем със заклещения *** на колите убийци. Ако нямаха толкова пари от многото евтинджоси които са продали тойота щяха да са забранени и изтеглени от пазара след такива скандални пропуски довели до загубата на човешки животи!
  • #89
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Я,тоя плюнчо карал Z4.Момче невръстно и бедно,поне провери в интернет как изглежда такава кола.Аман от прости гайди тук!
  • #88
    4 rate up comment 11 rate down comment
    thegangstagentle ( преди 12 години )
    До анонимника, разбирач от германски език:Ти, Kammerad, каква кола караш? И наистина загрявате ли, че, както каза един от коментиращите, става въпрос за надеждни, а не за хубави и шайсе коли.Карам BMW z4m roadster, въпреки, че й направих ужасно много поразии, опитвайки се да я накарам да се доближи до същността на Гумперт Аполо, тя се държи уникално добре и никой не може да ме накара да я сменя с каквото и да е. Не виждам нещо друго толкова добро, което да ме грабне, а и да мога да си го купя.
  • #87
    10 rate up comment 9 rate down comment
    Веско ( преди 12 години )
    Тойотите са бетон ... :)
  • #86
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    O, ***,izdade li se?
  • #85
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Тоя с миризмите как не го е срам да си показва носа тук.При *** неизменно присъства модел на "Групата",голям срам,германската гордост.И между другото,къде е Ауди?Упсссс,няма го.Дърво.