IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-надеждните и най-ненадеждните коли в Германия

Резултати от техническите прегледи на TÜV.

Най-надеждните и най-ненадеждните коли в Германия

В Германия, всеки автомобил на възраст над три години преминава през техническите прегледи на организацията TÜV. Прегледите са предназначени за откриване на дефекти при автомобилите или проблеми с тяхната надеждност. Затова и всяка година както автопроизводителите, така и евентуалните купувачи на коли втора ръка чакат с нетърпение резултатите от изпитанията.

Последните резултати от тях показват, че Porsche 911 е автомобилът с най-малко дефекти. Легендарната спортна машина заема първото място в категориите до 7, до 9 и до 11 години и освен това е автомобилът с най-доволни собственици.

Германските коли отстъпват лидерството единствено в класацията за автомобили на възраст до 3 години. Там победител е Toyota Prius, който по-рано през годината се превърна в първият автомобил с алтернативно задвижване, който печели златната значка на TÜV. При возилата на възраст до 5 години най-надежден е Volkswagen Phaeton.

Топ 5 на най-надеждните и най-ненадеждните коли в Германия, според TÜV, вижте на таблиците долу (юли 2010 - юли 2011).


За периода от юли 2010 - юли 2011 над 8 млн. автомобила са преминали през техническите прегледи на организацията TÜV. При тестовете са се провалили 17% от 7-годишните коли, 22 % от 9-годишните и 27 % от 11-годишните. Тези машини ще трябва да претърпят сериозен ремонт, в противен случай ще бъдат спрени от движение.

Първият доклад на TÜV се появява през далечната 1971 година в Кьолн под заглавието: „Колко е безопасен Вашия автомобил? – доклад на TÜV Rheinland”. Две години по-късно, през 1973, първият официален „TÜV Авто доклад” е публикуван под шапката на VdTÜV, а през 1998 TÜV влизат в успешно партньорство с AUTO BILD. Днес докладът AUTO BILD TÜV е безспорен лидер на немския пазар що се отнася до автомобили „втора ръка”.

Тагове: porsche 911 toyota prius
0 от 500
  • #84
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Mirizma,kak e Huydaia ,a- ne6tasnik.
  • #83
    5 rate up comment 6 rate down comment
    d22 do бб ( преди 12 години )
    Oсвен това помисли за социалния ефект от подобни публикации:ето ,колегата под мен е щастлив, че не е направил грешката да си купи някоя ненадеждна немска кола, като Mercedes,BMW,Audi.
  • #82
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Така е,Аурис и Корола са евтинки и подрънкват.Но де не мислите,че немските им аналози,Голф,А3 и т.н. са по-добре.Напротив,по-зле са.Аутобилд се опитва да наложи някаква измамно впечатление,че японските коли са скучни,пластмасови и возят дървено.Истината е,че германските не само не са по-добре,но са дори по-зле.
  • #81
    9 rate up comment 6 rate down comment
    d22 do бб ( преди 12 години )
    разбира,се че не твърдя,че Mercedes не е надежден.Аз харесвам МБ, а двамата ми синове карат такива-CLK240 и CLC220 CDI.И двете коли са добри, но вече малко неудобни за мен-години и килограми,за съжаление.Аз лично никога няма да си купя Corolla или Auris,но не ми пречи да призная, че са надеждни коли.
  • #80
    22 rate up comment 12 rate down comment
    бб ( преди 12 години )
    Абе човек, германецът работи цял живот, за да може като се пенсионира и му изплатят една кола пари да си купи последния модел на Мерцедес. Не може хора с такава психика да не харесват Мерцедес! Виждал съм го това с очите си! Това било класация за надеждни коли! Мерцедес го няма в тази класация. Нима твърдиш, че Мерцедес не е надеждна кола!? Ако е така, това е най-малкото много глупаво. Всеки разумен човек ще ти го каже.
  • #79
    6 rate up comment 8 rate down comment
    d22 ( преди 12 години )
    Това е класация за най-надеждните коли, което не ги прави автоматично най-добрите.Дори в самата Toyota Auris и Corola са пред Avensis.Който иска здрава и евтина кола-разбира се ,че тези са добър избор.Както и Hyundai, Skoda,Kia ,Mazda и мнго други подобни.
  • #78
    21 rate up comment 9 rate down comment
    бб ( преди 12 години )
    Тази класация е бомба от типа "дайте да им гледаме сеира". Пуска се и коментарите заваляват като дъжд. Че и караници и препирни. Според мен немска класация в която германци не харесват Мерцедес, а друга марка, особено чуждоземска е нереална или подправена!
  • #77
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Toyota - Das ***!Ganz genau Kollege!Die japanischen Autokonzerne bauen beste Autos.Die Deutsche Autos sind einfach Treck und Scheise.Das stimmt!
  • #76
    13 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Кво Волво бе? Преди 15-20 г. бяха марка,ама от както минаха Форд и сега китайците са всичко друго,но не и здрави.В японските коли е истината.Всички тестове го доказват.
  • #75
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Toyota - Das ***!