IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW се отказа от X6 Active Hybrid

Спира го.

BMW се отказа от X6 Active Hybrid

Първият серийно привеждан пълен хибрид на BMW вече няма да се произвежда, твърди BimmerFile. Не се уточнява точната причина за спирането на този модел, но най-вероятно решението на BMW, е предизвикано от високата цена на X6 Active Hybrid.

Моделът се предлага в САЩ за сумата от $89,775, срещу която може да се закупи М-модификацията на X6 с 555 к.с. под капака.

X6 Active Hybrid е бърз и мощен, но и също така доста тежък. Хибридното возило генерира 480 к.с. и 780 Нм, но е със 180 килограма по-тежко от обикновената бензинова версия на модела.

Подробна информация за X6 Active Hybrid


0 от 500
  • #19
    1 rate up comment 1 rate down comment
    sandokan ( преди 12 години )
    спират го защото немците хибрид не могат да правят трябва да се учат много много от японциоте,от всяко дърво *** ако ставаше то всеки щеше да прави.
  • #18
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    lexus se pravi v detroit
  • #17
    2 rate up comment 1 rate down comment
    expert ( преди 12 години )
    Тук некой *** тръгнал да сравнява луксозно, спортно возило, с жалка еФтина жълтурковска жигулка
  • #16
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Колкото до продажбите в щатите да не забравяме че имаше земетресение в Япония, а Лексусите се произвеждат основно там. Също така Лексус бяха лидери на пазара за 11 поредни години, със сигурност е имало защо, хехе.
  • #15
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ми това са имали Аутоекспрес, това са тествали. Фактите са си факти а празноглавите фенчета затова са празноглави - за да ги отричат. Тестовият разходът на Лекса е 6.3/100 и като вземем предвид че дизелът има 10-15% по-високо съдържание на енергия за литър, хибридът са се оказва сериозно по-ефективен от тракащия дизел. А да кара СУВ с над 200 и да се надява на ефективност може само някой пълен олиговрен. Лексът затова е и ограничен на толкова.
  • #14
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Защо сравняваш БМВ х5 с 235к.с. с Лексус 300к.с. ? *** ли си? първо това е стария двигател, новия е с 245к.с. и ускорява от 0-100км. за 7,6 сек. А сега сравни 4.0Дизел, който всъщност е 3 литров дизел с 306к.с. той ускорява до 100км. за 6,6 сек. среден разход 7,5л. срещу 6,6 за Лексуса да не споменаваме че Лексуса е с топ спийд 200км. доста смешно за 300 к.с. Относно САЩ провирш сш данните отново БМВ е лидер в продажбите, следван от Мерцедес а Лексус е след тях. И е разбираемо защо.
  • #13
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Да, точно така, хибридният Х6 използва two mode hybrid технологията на GM. БМВ дори и хибридна технология си нямат. Ми като е смотана тая технология на ГМ що не я взеха от Тойота? Ха-ха-ха, немски *** хем *** хем със самочувствие.
  • #12
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Абе не знам като за колко коня върви RX450h, но е доказано по-бърз от X5 30d (235 к.с.), въпреки че по паспортни данни би трябвало да е обратното. Все пак фукльовците от БМВ надуват паспортните данни докато Лексус са консервативни. Освен това харчи по-малко бензин, по-луксозно изпълнение е и е много по-комфортен предвид че е абсолютно безшумен на ниски скорости в града в сравнение с тракащия дизел. В общи линии само пълен *** може да избере немския дизел пред японската технология.
  • #11
    0 rate up comment 1 rate down comment
    GM&japan ( преди 12 години )
    mene mi haresva x6 i si4kite bmw-ta me kefiat turbo elektro centrala im e po amerixanska texnologia zna4i te ne sa ia napravili kak trebva
  • #10
    7 rate up comment 1 rate down comment
    d ( преди 12 години )
    ха интерeсно как сравнявате най- високотехнологичната държава в света ЯПОНИЯ с германия????ресурси нямат в ЯПОНИЯ но, то не става само с ядене:)))