IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot 508 HYbrid4 – 200 коня и разход от 3.8 на 100

Разход на гориво под 4 литра на 100 км обикновено имат малките модерни градски автомобили.

Peugeot 508 HYbrid4 – 200 коня и разход от 3.8 на 100
Сега и лимузината Peugeot 508 може да се похвали с подобен разход на гориво. Големият седан с лъвчето отпред ще има в Европа и хибридна версия HYbrid4.
 
 
Тя е с дизелов турбодвигател  HDi и електромотор, като общата мощност е 147 kW (200 k.с.). Според производителите, хибридната версия ще има комбиниран среден разход от 3.8 литра на 100 км.
 
 
Двигателят се комбинира с роботизирана трансмисия BMP6, която пренася въртящия момент от дизеловия двигател към предната ос.
 
 
508 HYbrid4 ще бъде в дилърските центрове на Peugeot най-рано през лятото на 2012 година. Според френските закони, нсеки който си купи хибриден автомобил има право на бонус от 2000 евро.
 
 
Според Peugeot обаче, главната целева група към която ще бъде насочен този модел, ще бъдат фирмите, като и за тях има стимули. Ако закупят хибриден автомобил, няма да плащат две години поред данъкът за служебни автомобили, какъвто съществува във Франция (TVS - Taxe sur les Véhicules des Sociétés).
 
 
0 от 500
  • #5
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Към разбирача на хибриди: двата мотора не задвижват предната ос, а двете оси по отделно.Не знам колко ефективно ще го направят от Пежо, но идеятя е революционна.
  • #4
    12 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Дизел и хибрид са несъвместими неща.Иначе браво за разхода,но той може да се постигне и без хибридни технологии.Както и да е ще видите,като излезе колата колко проблеми ще има,защото пак казвам има много неща,които пречат на дизела да бъде ефективен в хибрид.Който поне малко разбира т ДВГ и автомобили ще ме разбере.Истината е в малък бензинов,като на Мазда2,който да гори съвсем малко и да служи предимно за зареждане на батериите.Там е ключа от палатката.
  • #3
    15 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Отдавна чакам французите да започнат да произвеждат масово хибриди да видим що е то нисък разход. Защото Койота Примус има по-висок разход на извънградско от дизелов автомобил. Беше правен един такъв тест. Целта на Койота не беше нисък разход а реклама в САЩ. И само сподкрепата на щатското правителство успяха да я прадават в добри бройки. Реално сметката при Примус не излиза. Като събереш цената на колата и цената на горивото излиза по-изгодно да си вземешмощен бензинов автомобил.
  • #2
    14 rate up comment 14 rate down comment
    MaXx^GaBbEr ( преди 12 години )
    4 ако го караш като с 50 коня . АКо го караш като с 200 коня ... 15 :D
  • #1
    20 rate up comment 3 rate down comment
    delta ( преди 12 години )
    Ако това отговаря на истината - браво за Пежо ... А ако и българските власти се сетят за подобни облекчения (за което много се съмнявам)- браво и за тях ще има ... Айде stiga, че много браво-та станахa и не е на добре :D