IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW Tiguan

9.6
Закупена: 2011 г., Пробег: 10300 км.
Приложимост в ежедневието
10
Надеждност
10
Оборудване
10
Пространство
10
Цена/Качество
10
Качество на материалите
10
Разход на гориво
7
Удоволствие от шофирането
10

Какво не ти харесва

  • много голям раход в града, без да се състезавам по сфетофарите трудно го свалям под 10
  • не се предлага автоматичната кутия за по-мощния дизел- 170 к.с.
VW Tiguan От: mashin 14.12.2012 10716 прочитания 41 коментара
Начин на ползване:
градско-извънградско
На кое качество на автомобила най-много държиш:
усещането да караш такъв тип автомобил
Начин на каране:
нормално
Допълнителни бележки
отново ергономичността на интериора- няма аналог в класа си, карал съм почти всички от конкуренцията на тест драйв преди да закупя този, удобни са, но като разположение на уреди и управляващи устройства могат само да се учат от Тигуан
Снимки
VW Tiguan
0 от 500
  • #10
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Alex ( преди 11 години )
    ОК, предавам се, отивам в "гадния" си интериор да се смея на закъсалите по пътищата. Щом ви се карат 10-20 годишни кошници, карайте, просто не завиждайте на останалите, жалки сте :) Весели празници на всички и да пътувате безопасно със зимни гуми и съобразена скорост :)
  • #9
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Kiki ( преди 11 години )
    Ужасни са материалите, тапицерията на седалките е мн. Неприятна на допир, а пластмасите са като на Кади. Изобщо, за тази висока цена, можеха да предлагат доста по-качествени материали. А ако тапицерията и на ауди е такава, то това говори мн. Лошо.
  • #8
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Alex ( преди 11 години )
    И накрая гаранцията- прословутата 7, 10, 100-годишна гаранция на Киа :) Вземи си Киа и *** при тях примерно на 4-та година със нефункциониращо нещо извън двигателя или скоростната кутия, да видим какво ще ти кажат ;) Не се опитвам да изкарам Тигуан съсвършената кола, просто споделям мнение. В същото време се включват хора със субективни критерии, от които става ясно, че нямат никакви познания или опит в темата, в която пишат. Подредете си мислите, пообиколете шоурумите и пак опитайте ;)
  • #7
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Alex ( преди 11 години )
    На задната седалка заради спускащата се линия на покрива, която е предпоставка за нейната "красота" главите на по-високите индивиди опират тавана, което не е знак за удобство и комфорт, даже обратно. Качество/цена- да много примамлива цена, но със нея идва и липсата на т.нар. "фина шлифовка"- не е така добре обезшумена, леко по-твърди пластмаси, но в никакъв случай лоши и други такива подробности, които на човек, ако не е взискателен (какъвто аз за жалост съм) не биха попречили за покупка.
  • #6
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Alex ( преди 11 години )
    Относно Киа-та: красотата е въпрос на вкус; да, Sportage има от така наречените "модерни" форми, добри пропорции и стегнати линии, но има и по-младежко излъчване, докато продукцията на WV е по-зряла, за улегнали хора, но както вече споменах- въпрос на вкус. Удобство- отново субективно, но лично аз в Киа също си намрирам удобна позиция на седене, но като чуство за простор е зад Тигуан.
  • #5
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Alex ( преди 11 години )
    Също така това е facelift от тази година, но нормално трудно се разпознава и лаиците лесно се бъркат. Иначе съгласен съм, всички са виждали Тигуани, основно отвън, затова нека не всички оценяме интериора му във всекидневната употреба. И за да не остана отново неразбран- имам предвид същия клас автомобили, дай ми конкретни примери, които поне на тест-драйв си карал, с конкретни преимущества пред Тигуана, всичко останало е въздух под налягане, което пишеш.
  • #4
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Alex ( преди 11 години )
    Не знам в какво си се возил, но не е било Тигуан. Също така пак уточнявам- сравнявам го с конглокентите от класа му, нормално е в по-големите SUV-ове да е по-широко, като напреимер Range Rover и т.н. Ако го сравняваш с по-горен клас, твой проблем. Качеството на материлалите е като на Audi Q5, BMW X3 и Mercedes GLK, така че според теб техните матрериали са "ужасни". Дай ми пример за SUV в този клас, който спред теб не е с "ужасни" материали.
  • #3
    9 rate up comment 4 rate down comment
    kiki ( преди 11 години )
    точно простора и интериора нещо не ми се вързаха.материалите са ужасни, доста е тесничък,за вървеж и возия не е зле , ама малко понамали оценките че и ние сме виждали тигуани.
  • #2
    10 rate up comment 5 rate down comment
    юруш на доматите ( преди 11 години )
    така се почва-първо немска каска,после японка-на прав път си ;-))
  • #1
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Коста ( преди 11 години )
    Не ти е голям разходът, меракът за икономии е голям. Личи и по краткия отзив.